Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oj Amus kochana przyczepiło się do Ciebie sporo złego... Ale teraz już musi być lepiej!
A na bułę z masłem ochoty nie mam bo nie lubię mioduale dżem wiśniowy patrzy na mnie z lodówki... Niestety raz próbowałam i nie wyszło dobrze
A ja już po wizycie, wszystko ok i już niewiele może nas na tym etapie zaskoczyć. Szyjka nieidealna, pomacerowana jak to gin powiedział ale trzyma więc jest dobrze. Oby tak dalej.Kassie lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Amus87 ale mialas przejscia. Oby teraz bylo lepiej, napewno tak bedzie!
Kazio super wiesci
Ja jutro jade na usg prywatnie do mojego gina, bo tak to chodze na nfz. Raz za czas ide do niego na lepszy sprzet, w sumie w tej ciazy to 1 razjakos po cichu licze na podejrzenie plci
Najadlam sie jak glupia na kolacje a cukier 87. -
nick nieaktualny103/99 na 4 j
Zdaje mi sie ze przy mojej masie te 4 j to placebo, organizm tego chyba nawet nie odczuwa.
Kassie kciukasy za usg! A 16 tc to juz spokojnie moze dr zobaczyc co w brzuszku siedziWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 07:08
-
U mnie na czczo 77 ale +/-. Muszę zacząć wcześniej wstawać mimo że nie jest to łatwe...
A usg to chyba to trzecie to ok. 30tc nie? Chyba że prowadzący sobie wcześniej zażyczy. Z własnej woli nie pójdę bo nie mam kasy... Ostatnio mam wrażenie że ciągle jesteśmy na minusie
Po śniadaniu 103. Tak niskie wyniki sprawiają, że myślę już o następnym posiłku i kawce... I znowu będę czekać niecierpliwie tą drugą godzinę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 10:31
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Jakiej długości macie nocne przerwy? Zawsze staracie się żeby były takie same, np. w tygodniu 8h, a w weekend specjalnie tak wstajecie żeby zmierzyć po takim samym odstępne czasu?
Mam wybitnie problem z cukrem na czczo... godzinę po posiłkach wyniki są ok, nie przekraczają 120. Ale na czczo ciągle powyżej 90..
Czy po przejściu na dietę trzeba trochę poczekać aż te cukry na czczo się obniżą czy skoro od dwóch dni moja dieta jest bardziej zbilansowana i nie pozwalam sobie na grzeszki, a rano cukier ciągle 93-95 to znaczy, że jednak insulina będzie potrzebna? -
U mnie nierealne, bo wstaję w tygodniu o 5:30 więc nie ma możliwości żebym ostatni posiłek jadła o 17:30 (chodzę spać 22:00 - 23:00)
U mnie to 8h. Właśnie się zastanawiam czy to za mało czy nie...
Na czczo 94-94. Godzinę po I i II śniadaniu zazwyczaj 90-110. Po obiedzie 100-117. Po kolacji różnie, od 85-115.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 10:59
-
U mnie dzis na czczo 79, po sniadaniu 91
dalej tych cukrow nie rozumiem, raz tak a raz tak mimo ze jem to samo
wczoraj przed 7 mi wyszlo z glukometru 86, a dzisiaj grubo po 8 79.. a teoretycznie dzis powinien byc wiekszy bo dluzsza przerwa w nocy..
Amus wlasnie z ta plcia u mojego dr to tak rozniew poprzedniej ciazy ciagle mowil mi ze dziewczynka, a urodzil sie chlopczyk
dobrze, ze na usg prenatalne chodze do innego lekarza, to chociaz co do plci nie mam pozniej watpliwosci
wiec tym razem tez na podejrzenie plci bardziej licze na polowkowym
-
na czczo w teorii to 8-12 h
ale zeby nie miec ketonów w moczu wskazana jest ta pózna kolacja
poprzednio dzień w dzień wstawałam 7:30 a osatnia kolacja wypadała 21:30
teraz okazało sie ze efekty te same przy innych godzinach, wiec zostaje przy wersji dla mnie lepszej