X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oba cc miałam planowane stąd jest ta cała procedura kwalifikacji do znieczulenia
    nawet anestezjolog oglada, dotyka kręgi kregosłupa
    ale lęk to lęk
    z definicji nie musi mieć uzasadnienia ;)
    ale na pewno damy radę!
    współczuję przeżyć z tata...ale operacje na sercu są jednymi z najtrudniejszych. Czuwa teraz nad wami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Właśnie zgrzeszyłam :( znowu sięgnęłam po dżem :( mam nadzieję że w połączeniu z beązowym ryżem nie wywali bardzo... Już tak mi się go chciało... Poskładam pranie może trochę spalę...
    Mi dżem 100% zarówno przy cc w pierwszej ciąży i w teraz w drugiej nie wywala cukrów. To taka namiastka słodyczy dla mnie :D

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff 117. Widocznie poprzednio chleb był problemem. A dżem wiśniowy własnej roboty 1:3. Po takim wyniku chyba częściej będę po niego sięgać :)
    Fakt roczniak w łóżku z barierką to chyba słaby pomysł... Wszystko wyjdzie w praniu.
    Odnośnie znieczulenia to gdybym musiała mieć cc to wolałabym ogólne. Panicznie boję się ingerencji w kręgosłup. Do łyżeczkowania usypiali mnie dwa razy i żadnych powikłań nie było więc mniej się boję. Ale Twój lęk Amus rozumiem. I tak mam nadzieję że uda się sn.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale do.lyzeczkowania chyba daja takie chwilowe a do cc inne bo i rurke wkaladaja :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że nie decydujemy z tym znieczuleniem
    U nas nie ma typowej sali pooperacyjnej dla pacjentek po cc...mam wrażenie że po ogólnym bylby to mus do pełnego monitorowania pacjentki...no ale sa przecież nagłe, poważne sytuacje gdzie lepiej uśpić niż wbić się w kręgosłup...zobaczymy. martwi mnie TYLKO fakt że już o tym myślę a więc stresuje się

Pozarlam te pierogi. Py-cho-tka!! Po takich pięciu czuję się pełna. Ale nie mam nawet przy czym się ruszać i spalac cukry...czekam na wyrok ;)

O łóżku z barierka myślałam o synku za rok...ale on tak się kreci, że tego nie widzę :)
    Koleżanka miała łóżko pietrowe dla swojej dwójki dzieciaczkow-różnica 1,5 roku. Kiedy syn się urodzil corka poszła na to łóżko-Ale była możliwość tak złożyć że najpierw korzystali z opcji niskiego łóżka. Z czasem dobudowali piętro

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Mnie tylko na 15 minut uśpili. Brr te znieczulenia to jakiś koszmar... Ale jak trzeba to trzeba...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia u mnie pierogi wlasnej roboty, wiec moze dlatego :-) i zero cukru-odrobina ksylitolu. Kiedys probowalam na takiej pelnoziarnistej orkiszowej jagodami-cukier tez ok, ale smak nie ten sam. Jednak ta tortowa wygrywa u mnie :-)
    Moj synek ma ponad 2 latka, ale lozko pietrowe zupelnie odpada. Wchodzilby po drabince, skakal tam na gorze. Jednak takie lozko to mysle, ze chyba tak 5/6 lat :-)
    Dzis na obiad barszcz czerwony z ziemniakiem i jajkiem a na drugie ryz z jablkami :-) mojemu smaze placki ziemniaczane..ale bym zjadla :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wysrodkowanej godzinie 123. Nie rozumiem tych pierogów. Jak kapusta mogła tak działać? Bo nie jedna sztuka za dużo...zmierze jeszcze później ale nie spodziewam się niespodzinaki(jak za pierwszym razem)

Kassie lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam pstraga w pnierce z lyzka buraczkow. Obadamy czy wywali. Chociaz pabierki polowe wywalilam

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Po wysrodkowanej godzinie 123. Nie rozumiem tych pierogów. Jak kapusta mogła tak działać? Bo nie jedna sztuka za dużo...zmierze jeszcze później ale nie spodziewam się niespodzinaki(jak za pierwszym razem)
    Kamcia wiesz jak to jest z tymi cukrami czasami zjesz to samo a cukiet calkiem inny ;) kapusta nie powinna podnosic

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fladre obtaczam w samej mące żytniej i nie mam nigdy z nią problemu :) ale to wieczorem. Synek też uwielbia fladre.

Kapusta wywalila (a byla kwasna, nie za drobna) a z mięsem piękna norma jak za pierwszym razem...dobrze że póki co z mięsem służą. Ciężko upolować mi te ze szpinakiem :) a mają tylko we wtorki i czwartki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Carisma Koleżanka

Wysłany: 27 października 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwoliłam sobie w pracy na 3 ciasteczka owsiane z czekoladą. Po godzinie 110.

Czyli wychodzi na to, że u mnie faktycznie tylko na czczo jest problem.. pozostałe wyniki ok, od 89 do 117. Raz było 78 i raz było 128.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham pstraga i dorsza :)) no i karpia na wigilie :p

Carisma bardzo mozliwe ze tylko na czczo za wysoki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 14:52

• Kassie Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia tak jak pisze Amus. Nieraz sie zje to samo a cukier zupelnie inny.
    Czekam tez na mierzenie jak na wyrok :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pierogi z mięsem i kapustą to nie to samo :D i o niebo lepsze z mięsem :D (wtedy nie było)
    raz na jakiś czas mogę sobie pozwolić
    tez kocham dorsza
    ale już w zamrazarce nie mam ;) zjedliśmy zapasy z nad morza ;) trzeba chyba rodzinkę odwiedzić ;) oni jeszcze o ciązy nie wiedzą, ale już pytali, kiedy przyjedziemy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • k878 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam piątkowo,

u mnie na obiadek dorsz z piekarnika, kasza z samopszy i kapucha kiszona z marchewką, poł szkl. soku warzywnego -> 109

też mam problem z wymyślaniem co na obiad...

pomału mi wszystko zbrzydło,
    zjadłabym ruskie...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruskie też dobre robią...oj dobre! ale z nimi nie miałabym odwagi nawet na 2 :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaacie
    moje krokiety z pieczarkami :( marzenie :( ostatnio robiłam na roczek, kazdy sie o nie bił

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wiem, ze nie to samo :D
    Mi po obiedzie wyskoczylo 132 :-( ale chyba dlatego, ze sie polozylam i nawet niewiem kiedy zasnelam :-( ale najwazniejsze ze w normie :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Basiulka9 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    132 to jeszcze daleko do normy wiec luz dopóki nie przekracza 140 to nie ma co sie stresowac

kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość

‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ