Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Basiulka9 wrote:Dziewczyny przy jakich wartosciach insulina na noc bo mialam 89 89 87 85 85 94 90 i ciekawe co bedzie jutro? Niby juz mialam tak raz ze mi skoczylo przez dwa dni wlasnie na 94 i 90 a potem sie trzymalo na 89 przez kilka dni. Co myślicie dostane insuline
na moje oko to tylko jeden wynik-94 naprawdę nie jest ładny i przy jednym takim przekroczeniu raczej nikt nie daje insuliny
za pierwszym razem też miałam takie przeplatane, ale jak było powyżej 90, to było powyżej (96,97)
teraz to nawet wyższe były, ale już wiedziałam,, ze u mnie insulina to mus -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:wczoraj jadłam tego pomidora
po tych rybach
wiec po całosci cukier miałam 100
a o sniadaniu jeszcze nie myslejeszcze kawa trwa
ale na sniadanie zawsze chleb-chociaz jedna kromka
a z tym cukrem nie wiem
mi diab mówiła ze mam nie jesc po insulinie stad pewnie miała byc o 22:30 (wtedy godzina po ostatniej kolacji)
ale dziewczyny jadły
i te 108 to w całej sytuacji wydaje mi sie normalne: zjadłas pozno i poszłas spac a wiec cukier podrósł i duzo dłuzej spadał(bo spałas), ale spadł
bo ta insulina jest powoli i długo działajaca
a hipo bym sie nie bała...ale teraz sie nie mierzebo juz to wiem
namierzyłam sie w poprzedniej ciazy
chyba co diab to opinia
zostane póki co na tych 5 j
mnie "możliwe" spadki przerażają
moj poprzedni diebateolog sam był w śpiączce przez kilka msc wlasnie dlatego ze mu cukier spadł. Juz do zawodu nie wrócil bo ma luki i w pamieci i ogolnie nei jest w pełni sprawny. on ma T1 ale mimo wszystko...przeraziło mnie to okropnie -
ale nam nie grozi cukier rzedu 40...przy takiej oczywiscie insulinie
niektórzy lekarze nawet "smieja sie" z tylu tylko jednostek
az miałam wrażenie, że może rzeczywiście to tylko placebo? i wtedy próbowałam zmniejszyć by odstawićnie udało się
-
nick nieaktualny
-
od rozpoczęcia!!!
u mnie dziś cukry spoko, ale po I śniadaniu nie ustawiłam budzika i potem zapomniałam
na obiadek zupa z kalafiorem i brokułem + ryż -> 116
zaraz wcinam pomarańczko, nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam cytrusaCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
Noooo
Mam drugie swoje przekroczenie...
Ale zjadłam pół pizzy(amus, zazdroszczę silnej woli i ograniczenia się do pół ale kawałka)
Następnym razem odetne te brzegi pizzyi pospaceruje bo dziś nie miałam jak spalić...
Już spada więc z pierogami gorzej było -
Gorzej bylo z 6 pierogami z kapustą
Po pizzy max 153 (godzina od rozpoczecia) później tylko niżej 149-139-117-102 (2h po)
Warto było
Ale :mniej brzegulub mniej niż pół lub z wysiłkiem fizycznym
Ale takie grzechy to nie codzienne...
Poprzednio kebaba jadlam i bywał w normie(całej bułki nie zjadalam) ale pizzy się bałam -
A teoretycznie to pizza powinna bardziej wywalic niz pierogi z kapusta
mi pizza nie wywalila, a raz jadlam (nawet sosu pomidorowego sobie nie zalowalam)
raz za czas mozna zgrzeszyc
i chyba faktycznie mniej brzegu, bo tam najwiecej tego ciasta jest
(sunshine89 lubi tę wiadomość
-
sos czosnkowy oczywiście był
te pierogi były niesamowitęi gdybym nie zmierzyła cukru kilka razy, pomyślałabym ze błąd pomiaru
a pół pizzy to kawał żarła
postanowione-nastepnym razem odcinam wszelkie brzegi
nie planuję szybko powtórki, żeby nie było hihi
na jutro zaplanowane mielone z moją kapusta zasmażana (jeszcze nie testowana) oraz sledzik pod pierzynkąWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 20:38
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny