Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ech, ja mam odwrotnie, obralam sobie kalarepę, po czym przeczytałam, że nie bardzo i nie zjadłam. Mam dzień żałości pt. "Nawet durnej kanapki mi nie wolno". A już o słodkich rarytasach nawet nie myślę - chyba bym prędzej ze stresu do 200 dobiła zanim bym zjadła;))Turkaweczka
-
U mnie z kasz to tylko gryczana jeszcze mi wchodzi
A z zup najbardziej pasuje mi ogorkowa i o dziwo rosol. Po kalafiorowej, pomidorowej, barszczu cukier wyzszy. Chyba przez zabielanie smietana.
Jutro chyba z malym do lekarza pojedziemy bo wyraznie nie ma apetytu i chyba boli go gardlo. O obym jutro dostala glukometr
Kamcia kciuki za cukier -
Kassie, wejdź na słodkie mamy, możesz wypełnić formularz i przyślą Ci Contour Plus One za darmo, tylko to tak że 2 tyg potrwa. To tak bardziej na przyszłość. Możesz też w aptece spróbować. W Gemini dają jeśli ma się receptę na paski i w DOZie też dają - trzeba tylko formularz wypełnić.Turkaweczka
-
Turkaweczka wlasnie u nas w aptekach nie ma-tylko w szpitalu w poradni diabetologicznej.. przynajmniej taka informacje kiedys uzyskalam w aptece. A recepty na paski i tak teraz nie mam.. pozostaje mi wiec ta poradnia jutro-babka mnie tam juz zna i napewno cos poratuje. Ten aktualny pewnie bedzie reklamowany, ale cos zastepczego musze dostac..
-
Rano 96
Po wszystkich posiłkach w ciągu dnia od 85 do 96. Zrobiłam nawet test z małą miseczką chipsów - po godzinie 89, po 2h 85...
Że też w nocy sobie mój organizm nie radziKażdego dnia testuję coś nowego i po wszystkim jest ok. Cholerne noce...
-
Ech Carisma ta bezradność przytłacza. U Ciebie tym bardziej rozumiem frustrację bo w sumie nie masz wpływu na poranne wyniki... Jak skacze po posiłkach to można kombinować, z czegoś zrezygnować ale u Ciebie te posiłkowe jak marzenie. Cóż jak trzeba będzie to i insulinę będzie trzeba przeżyć...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Mam nadzieję, że mi się przez połowę ciąży organizm nie przyzwyczai do tej insuliny tak, że potem już bez niej nie będzie chciał normalnie działać.. Przed ciążą przez ostatnie lata przy jakichś badaniach kontrolnych zawsze miałam w okolicach 100 (od 89 do max 102).
-
Na szczęście moja kapusta zasmazana nie wywalila. Robiona przed ciążą na słodko- kwaśno i cukru nie zalowalam
Cukier 101
Mozecie się śmiać z mojej głupoty
Ale to ciąża
Zachcianka
Pozarlam 2kromki z ...miodem hahaha
Miodu grubsza warstwa niż chleba. Moj błąd. I aż dwie kromki...mogło być gorzej bo bilam się z myślami czy robić z białym chlebem
Pizzę znów powtórzę
Miodu nie ruszam
No
W razie chcicy oblize łyżeczkę -
Ja miód dawałam do ciasta (chyba 2 łyżki na tortownicę). No i piłam mleko z masłem i miodem. Z ok. 1 łyżką na 2/3 kubka mleka. Mieściłam się w normie. Także wg mnie mniej chleba albo jakiś mniej cukrogenny i np masło do tego i nie powinno aż tak zaszkodzić. Ja jak pierwszy raz piłam to mleko (byłam zdesperowna długą chorobą i nawrotem bólu gardła) to 20 minut maszerowałam po mieszkaniu... A dla cukrzyków najlepszy chyba akacjowy. Podobno ma najniższy ig. Ale 100% pewności nie mam.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
80
ale miałam stresa, Kruszyna spała jak suseł, w ogóle w nocy się nie ruszała, nad ranem też; już zaczęłam się ubierać na IP, ale na chwilę jeszcze raz położyłam się na plecy i zaczęła się wiercić... Łobuz mały
rany, niech ta ciąża leci!Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019