Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
ja przy trzech takich wynikach na czczo nie muszę jeszcze podnosić insuliny...stan rzeczy musi ciut dłużej potrwać
zobacz jak będzie jutro, pojutrze
a najwyżej po święcie wyruszysz na wizytę
jednak to nie jest jakiś nagły gorszy stan...takie moje zdanie
pogorszenie jest jak dany stan się powtarza, utrzymuje -
k878, mój to taki gad, że nawet trząchanie brzuchem, ruszanie, cudowanie i inne mniej lub bardziej brutalne metody nic nie dają - jak mu się nie chce to niechaj się matka zamartwia, ni pioruna paluszkiem nie ruszy. A łożysko mam na tylnej ścianie, więc z odczuwaniem ruchów nie powinno być problemów. Może będzie to spokojne dziecko? Po tatusiu, a nie matce wariatce:) ale fakt faktem, że najbardziej aktywny jest na wieczór, czasami z samego rana. Chociaż miewa przebłyski w ciągu dnia;) Czekam na wizytę u kardiologia właśnie, z nerwów pewnie cukier poleci w kosmos!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 14:49
Turkaweczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja z braku laku zjadłam dzisiaj całą świeżą grahamkę. Potem polatałam po cmentarzu i w rezultacie 125. Czyli odpracowałam "obżarstwo" aż się ruszyć nie mogę bo chyba za szybko chodziłam i każdy ruch powoduje ten okropny ból w pachwinach... Znowu ponaciągałam więzadłaTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio, ja przy chodzeniu to czuję już jakieś kłucie wewnątrz, myślałam, że może pęcherz, ale wynik moczu bez zastrzeżeń... Ja właśnie wyciągnęłam jajecznicę z 2 jaj z wędliną, 3 ogórki i chlebek. Zobaczymy za godzinę, co to będzie...Turkaweczka
-
Ja bóle więzadeł miałam w każdej ciąży od pewnego etapu już do końca. Teraz jak się nadwyrężę to po kilku dniach ustaje ale liczę się z tym, że kwestia czasu i ból nie opuści. Cóż coś za coś. Nie miałam mdłości na początku to na koniec muszę cierpiećTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
i ja się witam
na czczo 79 bez ketonów
u mnie zdecydowanie długość snu i przerwy nocnej w posiłku nie mają znaczenia
na różne sposoby testowane poprzednio
teraz nawet nie wstaję z budzikiem (choć przy dziecku nie grozi mi spanie do 10)
dziś spałam 9,5h -
nick nieaktualny
-
amus
nie odpisywałam bo nie umiem odpowiedzieć...bo nie wiem, co znaczy blisko kolana, a tym bardziej czy to może szkodzić ?
ja daję blisko kolana-tak jak pielęgniarka prezentacyjnie mi się wbiła przy poznaniu sie z penem, to jakaś długość dłoni od kolana, tzn rzepki
i poza tym wędruję trochę, czasem robia mi się siniaki (i nie tylko od insuliny)
wyżej nie chwycę tak łatwo tego fałdu skóry/tłuszczu
a jak twój wynik na czczo? -
nick nieaktualnyDzisiaj 92
Chodzilo o to czy moglo jakies szkoda narobic jak za blisko kolana wbilam w sumie sama nie wiem jakie...o dzidziusia sie martwie, wiadomo w fald skorny ale tak jakos 5 cm od rzepki....Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 09:01
-
to ja robię trochę wyżej
ale na mój rozum, to nie wiem, jak można byłoby zaszkodzić dzidzi, może prędzej sobie, ale też nie widze, jak?
niby ciagłe podawanie insuliny w jednym miejscu może powodować zrosty, ale to nam nie grozi...mamy mało, na czas ciązy i przecież zmieniamy noge...
rozumiem, że robisz przy kolanie bo dopiero tutaj ładnie insulina się wchłania? bo miałaś problem z tym, tzn insulina ci wypływała?