Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:10:40 więc z jednej strony super że rano...muszę tylko przejechać 30 km
A we wtorek powtorka w poradni badań prenatalnych z pappa
Moje cukry lubią stres
Powodzenia! Mam wrazenie, ze ciaza to jeden, wielki stres.☺kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:Bez recepty możesz sobie kupić na 100%
Może po prostu nie zapisał refundacji
Ale niewątpliwie farmaceutka nie ma racji
Ja na insulinę mam wręcz ryczałt -
Dzien dobry
89 na czczo.
Mi diabetolog wypisuje paski na ryczalt. Co wizyte mam 4opakowania. Raz sie zdarzylo, ze babka w aptece mi powiedziala ze moze mi wydac tylko 2 opakowania a nie 4.. od tamtej pory tam nie wykupuje recept, w innych normalnie wydaja mi 4 -
i znów otwieram dzień ?
witam
na czczo 81 ale i ketony (+/-)
a jedyne, co wczoraj było inaczej, to nie zjadłam knopersa (czy czegokolwiek) około 18 (czyli przerwa 16-20)
aaa
nic poważnego
ale mam dziś stresa
chociaż synek dał pospać, przebudził się, ale od razu dałam mu butlę, zjadł, zasnął i spał do 8! czyżby wrócił do nocnego jedzenia? tyle miesięcy nie jadł w nocy... -
Cukrzyca ciążowa jest cukrzycą i należy się 30%
Ryczałt (czyli jeszcze mniej się płaci) jest dla "Cukrzyca typu I; Pozostałe typy cukrzycy wymagające co najmniej 3 wstrzyknięć insuliny na dobę oraz terapia cukrzycy za pomocą pompy insulinowej"
więc jak macie tylko nocną i dostajecie na R to w razie kontroli Wasz doktorek będzie bulił
ale 30% się należyCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
Ja wczoraj byłam u diabetologa i mam sie az tak nie stresowac tymi drobnymi przekroczeniami na czczo no chyba ze by wzroslo. A cukry po posilkach jak to okreslił rewelacyjne. Nastepna wizyta za 3 tygodnie i prawdopodobnie ostatnia. Ja mam paski na 30% i mam taka kartke ze gdyby co to mi rodzinny tez moze ze znizka wypisac
-
na śniadanie był dziś knopers
my już w domku
wszystko wygląda dobrze
ale absolutnie dzidzia nie współpracowala, tyle miałam usg i teraz sama widziałam, że nie jest super...leżała na boku, nie fikała, miała mało miejsca przez łożysko
udawało sie coś złapać jak lekarz przykładał sondę od strony zołądka (aż mi burczało)
lekarz jednak powiedział, ze to, co miał zobaczyć to widział, kość nosowa aż świeciła, nt mierzone 5x, w najszerszym miejscu 2mm (wahało się 1,2-2), fhr 153
nawet pokazał nam wyrostek płciowy (co mnie zdziwiło u tego lekarza) -zdjecia jednak nie mam do dalszej analizyoczywiście powiedział, ze teraz to LOTERIA
trudno
raczej z córką się nie udało
jak synuś usłyszał o braciszku zaczał się krzyk
a mąż tylko powiedział , ze jeszcze może to się zmienić
a więc loteryjnie chłopakokaze się pewniej na połówkowych
jak usłyszę podobne dobre wieści we wtorek, a za 1,5 tygodnia zobaczę dobre wyniki testu podwójnego, będę spokojniejsza i powiadomimy rodzinę (ale pomysł jak już jest)
wstępnie PATRYK
ale imię dla chłopca długo bedzie wymyślanek878, Kazio14, Kassie lubią tę wiadomość
-
Hej Wam! U mnie dzisiaj 81 i bez ketonów. Akurat mnie to zdziwiło bo głodna wstałam a ketonów nie było.
Cieszę się Kamcia, że wszystko super!
Mi paski przepisuje diabetolog na 30% ale na poprzedniej wizycie zapomniałam się o tą karteczkę dla rodzinnego i gin upomnieć i musiałam kupić na 100%... Starczyłoby mi gdyby mi paskudy wizyty nie odwołały...kamciaelcia lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny