Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w 5 tygodniu ciąży miałam 69 kg. W 33 tygodniu u położnej 68,5 kg. Teraz zaczęłam 36 tydzień (nie mam wagi u dziadków a z powodów rodzinnych mieszkam u nich już 3 tydzień) obstawiam 69-70 kg. Obrączkę musiałam przełożyć na inny palec bo spadała
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja za to dzis po ogórkowej ze wstretnym brązowym ryżem 127 a wczoraj po 2 daniowym obiedzie 118 a byl rosół ze zwykłym makaronem ziemniaki kapusta kiszona i filet z kurczaka wiec od dzis zupy mam w d... Wole normalny obiad i przynajmniej pojedzona jestem.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ktore sa na insulini nocnej, ile jednostek zaczelo na was dzialac? Moje cukry na czczo bylo ok 100 dzien w dzien i dostalam insuline na noc, insulatard, pierwsze 3 dni 6j zero poprawy, kolejn 3 dni 9j i tak samo, od dzis mam podac juz 12j. kiedy te cholerne cukry na czczo sie unormuja? Po posilkach mieszce sie w normie bez problemu.
-
ojej, Amus, to głupie cukry;
Basiulka, a to nie jest tak, że te ziemniaki i biały makaron mogą wyskoczyć wcześniej? W sensie, pomiar po 1h daje obraz sytuacji?
Z zupy to marchewka, korzeń pietruchy i seler podnoszą.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Lilka
W tej ciazy siegalam cukrów 100 i zadziałało 6j.
Jak zdarzaly się 79 jednak zmniejszylam na 5 j i tak to trwa cukry 82-89
A ile wazysz?od kiedy insulina?
W poprzedniej ciąży lecialam do końca na 3j. A próba zmniejszenia(w celu odstawienia.) nie udała się. Wtedy ciut mniej wazylam jak teraz na tym etapie ciąży
-
kamciaelcia wrote:Lilka
W tej ciazy siegalam cukrów 100 i zadziałało 6j.
Jak zdarzaly się 79 jednak zmniejszylam na 5 j i tak to trwa cukry 82-89
A ile wazysz?od kiedy insulina?
W poprzedniej ciąży lecialam do końca na 3j. A próba zmniejszenia(w celu odstawienia.) nie udała się. Wtedy ciut mniej wazylam jak teraz na tym etapie ciąży
Waze 74, insulina od tygodnia i byly dni gdy zeszlo do 95 ale od wczoraj znowu 100, dzis 101. Juz zglupialam, ile tych j bede potrzebowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 20:08