Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Anikatika wrote:Też witam z rana w zimowej odsłonie za oknem.
Dzisiaj jakaś porażka z cukrem, na czczo 123, zjadłam dwie kromki chleba ciemnego z wędliną plus ogórasa kiszonego i wywaliło mi na 150 :0
Dzwoniłam do mojej przychodni, mam iść na wizytę i prawdopodobnie skierowanie do szpitala na więcej badań i zobaczymy co jeszcze.
Albo zły chleb albo po prostu 2kromki to za duzo -
Ja na pierwsze sniadanie zjadam 1 kromke z szynka
ale jak na czczo cukier wysoki to i po posilku bedzie wysoki
Pam a to ciekawebo mi pielegniarka przy diabet mowila, ze 2 kropla bo ta pierwsza moze byc jeszcze zanieczyszczona woda, czy jakims brudem a wtedy jak ja zetre to 2 jest czysta hm
-
Ja wczoraj na śniadanie zjadłam dwie zytnie z szynką i pomidorem (malinowym, wcześniej nie wybijał) i wypiłam kawę z mlekiem (mało mleka i zwykle też nie powodowało więcej niż 125). Wynik 159...
Od dziś na śniadanie i ostatnią kolację tylko probody z putki ! -
ja byłam wczoraj u diabetologa i mam zwiększoną dawkę insuliny z 8 na 10jednostek. Kazała mi kupić krótsze igły 6mm, a miałam 8mm - Wy jakie macie??
O 2giej kropli nic nie słyszałam ale chyba tak zacznę robić bo to logiczne w 1szej są jeszcze jakieś inne płyny z pod naskórka - gin mi kiedyś coś mówiła że jak się wyciska to tak jest, a mi nigdy sama krew nie wypływa.
Diabetolog mi też powiedział, że nawet moja tabletka na tarczyce podnosi mi cukier rano heheheh
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Nie wiem, może, póki co uczę się jak mój organizm reaguje. Ale wizyta w szpitalu nie zaszkodzi, może będę spokojniejsza.
Może też wpłynęło na to, że się trochę zestresowałam, jak wstawałam koło 4 do toalety, miałam jakiś różowy śluz z dwiema kropeczkami jakby krwi i zaczęłam myśleć. Do tego stopnia, że śniło mi się, że krwawiłam :S Nie ma to jak się samemu nakręcać.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej! U mnie 80 i o dziwo bez ketonów. Jakoś za ładnie to wygląda
Ja mierzę z pierwszej kropli bo drugiej nigdy nie mogę wydusić. Słabo mi krew leci. Ale jak np powtarzam to nie ma różnicy jak się z jednej dziury uda dwa razy.
Kurcze mam jakiś większy apetyt ostatnio i jedna kromka to dla mnie za małonie najadam się tak jak wcześniej... Na szczęście już w czwartek może uda mi się dostać ukochany chleb probody, którego mogę zjeść dwie kromki...
Anikatika Przy wyjściowym cukrze 120 to nie dziwne że po śniadaniu 150... Jakby zbić te poranne to pewnie mogłabyś wrócić do normalności
Odnośnke euthyroxu mi nikt nie mówił czy wpływa na wynik ale ja wychodzę z założenia że skoro ma w składzie laktozę to ma prawo mieć wpływ. I zawsze mierzę przed prochem.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Wychodzę
Ale myślałam że się nie udarano znów pobrudzilam papier
Ale że pobrudzilam to puszczają. Mam od razu reagować na krew. Luteina i nic doslownie nie robić
Do niedzieli się uda. A co dalej? Zalatwilam już że mąż pojedzie odebrać mój wynik testu podwójnego w czwartek... -
Ja dziś jadę dziadka odebrać ze szpitala
wychodzi po 3 tygodniach. W końcu się wyśpię na swoim materacu a nie twardym tapczanie
Jedynie nadal będę musiała do nich jeździć pomagać, ale to już co innego niż bycie 24h.
Zobaczymy co jeszcze lekarz mi dziś powie, jakie są zalecenia dla dziadka -
nick nieaktualnyzjadłam monte
do śniadania mialam dzisiaj insuline i mi spadło do 80 potem wiec musze podnieść. A ona działa 4h wiec luzik
dlatego nie lubie insuliny ;/
ale musialam do sniadania bo nei dosć ze przez te badania pozno jadłam, to jeszcze mialam mega głoda i jedna kromka by nic nie dała -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Wychodzę
Ale myślałam że się nie udarano znów pobrudzilam papier
Ale że pobrudzilam to puszczają. Mam od razu reagować na krew. Luteina i nic doslownie nie robić
Do niedzieli się uda. A co dalej? Zalatwilam już że mąż pojedzie odebrać mój wynik testu podwójnego w czwartek...
no musisz odpoczywać nie ma innej opcji a wiem ze z dzieckiem to nie łatwemusisz jakoś dać radę