Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:dobrze ze krwi już nie ma
no musisz odpoczywać nie ma innej opcji a wiem ze z dzieckiem to nie łatwemusisz jakoś dać radę
Żywej krwi nie ma dlatego wypuszczaja(pokazalam ten poranny papier). Poleze do niedzieli...a potem? Mąż musi do pracy...ale to tak daleko do poniedzialku że może być super a może być gorzej...chyba nie warto gdybac -
kamciaelcia wrote:Ja chyba straciłam serce do tej ciąży
chce mi się tylko płakać
Kamcia spokojnie
Będzie co ma być. Ja zawsze wychodzę z założenia, że tam na górze jest na nas plana przy okazji zakładam, że będzie dobrze
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Kamcia, nie pękaj, to hormony, zwal to na hormony!
mi już ciężko, normalnie ruszam się jak mucha w smole; i to nie fizycznie, bo oprócz kolan i kręgosłupa jak przesadzę z wysiłkiem, to nic mi nie dolega; +7 kg, śmigam jak zwykle, nic mi nie puchnie; ogólnie super, ale mentalnie już nic nie ogarniam;
dzisiaj mamy rocznicę ślubu i chciałam zrobić fajną kolację: od rana się zbieram, dotychczas udało mi się ustalić menu, pójść do sklepu i upiec ciasto czekoladowe (na bazie tamtej szarlotki diabetykowej, bez jabłek za to z kakao); i się zmęczyłam totalniejuż 13:30, mam wrażenie, że do tej 18:00 się nie wyrobię
p.s. po obiedzie -mięso gotowane, pajda chleba i gotowana kapusta modra z odrobiną jabłka, zajadłam pieczarkami w occie - cukier 136rzuciłam się na latanie ze ścierą i po pół godziny 90
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
Kamcia super że w domku! Wrócicie do normy i humor wróci. Sporo na Ciebie spadło na raz i do tego pogoda przytłaczająca ale razem dacie radę. Ważne że koniec rozłąki
K878 podziwiam że tyle sobie zaplanowałaś. Ja mam czasami takie dni że nawet wstać mi się nie chce a gdzie mi do Twojego stażu
No i psychicznie też doły łapię... Częściej niż bym się spodziewała bo w sumie powodów nie mam jakichś szczególnych ale małymi kroczkami do przodu...kamciaelcia lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Amus87 wrote:Kamcia glowa do gory !! Chwile sobiebpoplacz, pojęcz a potem koniec
K878 najleszego z okazji rocznicyktora ????
Ja tez fizycznie okej ale psychicznie juz mi sie nie chce3 tyg do cc. Trzeba przezyc
dzięki, druga
no, trzeba przeżyć...
Kazio, w przeciwieństwie do Ciebie i nie tylko, ja nie mam dziecka, za którym bym musiała biegaćmacie zdecydowanie trudniej
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Haha w pewnym sensie mam łatwiej
bo gdyby nie córka to bym zaległa na dobre i tylko jadła nie ruszając się. A tak to mam motywację żeby się zwlec
kamciaelcia lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
A ja po spotkaniu z ginekologiem. Moje wyniki na czczo nie zrobiły na nim żadnego wrażenia, powiedział, że pewnie za dużo jem! Mam jeść ostatnią kolację max 20, potem nic, ewentualnie tylko pić dużo wody jak mnie będzie ssać z głodu. To nic, że od początku ciąży zgubiłam jakieś 3kg. Jak zapytałam, czy może jakieś skierowanie do diabetologa, żeby podpowiedział co i jak jeść, to nie, mam sobie na necie znaleźć dietę dla kobiet w ciąży z cukrzycą i się do niej stosować. Aż mi się płakać chce z tego wszystkiego...
-
Anikatika idź do rodzinnego po skierowanie ja miałam w normie wyniki na krzywej ale diabetolog prywatny kazał mi iść do poradni na nfz i tak powiedziałam i dostałam skierowanie bez niczego, a w poradni insuline od razu. Dziwi mnie że kazał Ci jeść o 20 migin przed wizytą u diabetologa kazął jeść 22-23.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Anikatika wspolczuje Ci bardzo. Dziwne tylko, ze ginekolog to olal. Moj to na punkcie cukrzycy jest baardzo przeczulony-za kazdym razem pyta jak cukry, ze to moja przyjaciolka powinna byc teraz, ze mam sie nie stresowac a jak zobaczyl cukier w moczu to tez sie przejal i od razu kazal isc do diabetologa i jutro mam do niego przyjsc bo chce zobaczyc co diabet powiedzial. Swoja droga ginekolog nie zna sie na cukrzycy. Ginekolog powinien sie dopelniac z diabetologiem w kwestii cukrzycy ciazowej. A jesc o 20 ostatni posilek to pierwsze slysze. Wrecz nawet czytalam, ze niektore dziewczyny musza miec jak najmniejsza przerwe nocna zeby rano cukier nie wywalil..
-
Anikatika, spokojnie, głupi lekarz, trzeba sobie radzić samemu; koniecznie idź do diab, jak radzą dziewczyny;
i z II kolacją też bym go nie posłuchała, wszędzie piszą, żeby jeść późno przed snem, cała idea diety w cukrzycy jest taka, żeby nie robić dużych przerw między posiłkami, niektórzy nawet 8 dziennie jedzą!Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019