Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kassie wrote:Kamcia ciesze sie bardzo, ze juz w domu
jak zareagowal synek?
wiem, ze Ci ciezko ale staraj sie myslec pozytywnie, ze wszystko bedzie dobrze. Mysle, ze troche czasu minie i wszystko wroci do normy
Synek mnie zobaczył zaraz po drzemce. Bardzo się uśmiechała że on nieprzutulasny i niecalusny to bylo bez czułości
na pewno nie jest pogniewany. Zaczepia mnie zabawkami
Kassie lubi tę wiadomość
-
Anikatika strasznie współczuję olewczego podejścia lekarza. Niestety to jakaś plaga ostatnio że ginekolodzy ignorują cukrzycę. (U nas na grupie już chyba dwie dziewczyny zostały poinstruowane żeby się nie prejmować...). A potem się dziwią jak są komplikacje wynikające właśnie z zaniedbanych cukrów... Mi skierowanie dał endokrynolog. Ale rodzinny też powinien. Szkoda że tak Ci powiedział bo podejrzewam że zaufanie do niego trochę ucierpiało na tej sytuacji... Mój pilnuje mojego dzienniczka i nawet jak coś jest ponad 120 to już mniej mu się podoba. Widocznie zżył się ze starą normą...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyWatrobowe okej
Tarczycowe okej
Odwolalam wizyte u endo z koncem listopada Bo nie mam sensu wyniki mam piekne, jeszcze raz zbadam za dwa tyg bo mam od dr 1 kontaktu kolejne skierowanie. A zaoszczedze 150 na wizyciekamciaelcia, k878, Kassie, Kazio14 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie po kolacji (2kromki chleba i znowu salatka jarzynowa z biedronki) cukier 96
Moj diabet tez sie nie czepia. Nawet jak po sniadaniu mialam cukry ponizej 90, to mowil zeby sobie cos zjescza to diabet prywatny bardziej uznaje norme 120 i mowil ze jak cukry sa na tym poziomie to juz wogole super
-
Wogole to podziwiam kobiety ktore przy cukrzycy ciazowej nie tykaja nic slodkiego ani zakazanego
maz mi podal przyklad, ze zona jego kolegi z pracy tez miala w ciazy cukrzyce i tak sie zaparla, ze nie tknela ani razu nic slodkiego. Nie powiem, ale troche poczulam sie jak wyrodna matka, bo ja jakos tak nie potrafie
-
Kassie ja niestety nie umiem poświęcić się w takim stopniu żeby zrezygnować np z orzeszka w czekoladzie albo czegoś tłustego czy smażonego. Moja poprzednia diabetolog tego nie rozumiała i miała mnie za jakąś wyrodną złą matkę. Ale u mnie na takiej ścisłej diecie bez jakichkolwiek zakazanuch rzeczy to poziom frustracji byłby tragiczny w skutkach. I tak czasem bywam nerwowa jak mam na coś chęć inni jedzą a ja nie mogę. Albo jak po godzinie głodna jestem. Ogólnie jak jestem głodna to się ze mną nie da wytrzymać
Kamcia ale tak regularnie te drożdżówki? Rpzumiem mieć chcicę i zjeść pół, pójść na spacer i już ale jakby mi wywalało to bym drugi raz nie zjadła mimo zachcianki...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
A czy jest tutaj jakaś przyszła mama z cukrzycą typu 1?
Ja mam cukrzycę od 21 lat, tylko na insulinie.
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ja dzis tez pizza. Musiałam sie odstresowac. Dziadka przywiozlam ze szpitala, ale co do taty to wieści niedobre
prawdopodobnie nie będzie chodził ;( mało tego czeka go długie leczenie w szpitalu, więc prędko wnuka/wnuczki nie zobaczy
Jutro przenoszą go do szpitala zakaznego, więc nie wiem czy i ja powinnam w tym stanie teraz się tam pojawiać. Ale jak nie ja to pozostaje już tylko mój mążnormalnie serce mi pęka