Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Na czczo 84 ale ketony +/-. Znowu pospałam a nie jadłam ostatniej kolacji bo jak przed nią zmierzyłam cukier i było 116 to oddałam kanapkę mężowi. Wczoraj byli u nas znajomi i przywieźli upieczony piernik. Po kawałku po 30min 127 po godzinie 106 chyba ale właśnie po dwóch 116 więc już nie jadłam na noc.
Za to po śniadaniu znowu 87 a więcej bym w siebie nie wcisnęła...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
mi chleb służy cały czas w tej samej konfiguracji;
w ostateczności jest probody - on ma bardzo mało węgli, jest na soi i czystym białku pszenicznym, więc na bank nie podniesie
u mnie cukry OK, chociaż w nocy bardzo źle spałam i wstałam dopiero o 9:30Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja też nie mierze, bo deficyt pasków i automatycznie podjadam trochę ciasta :p ale oczywiście z głową
Ostatnio kupiłam w biedronce napoleonke. Podzieliłam kawałek na 3 częściraz zmierzyłam i było ok, więc kolejne dwie zjadłam ze spokojem następnego dnia na dwie tury
-
Mój probody podobno właśnie nie jest na soi tylko na orkiszu. Mam nadzieję że sprzedawca mnie nie oszukał. Ale w smaku też jest różnica. Te na soi były dla mnie gorzkawe a ten taki nie jest. Ja jakoś do soi uprzedzona...
A mój najwyższy dzisiaj pomiar to 101co prawda uszczknęłam troszkę piernika i po nim nie zmierzyłam ale nie sądzę żeby było po nim źle zwłaszcza że nie zaległam po jedzeniu
Po zupie węgierskiej (na bazie mrożonki) 95. Jutro zjem z chlebem albo makaronem :]Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyA ja chyba narobilam ....zle sie czuje od 2-3 dni wiec jem jak musze (ale jem ) jedynie co to malo pilam. mala na zoladku siedzi i odrzuca mne od jedzenia i picia plus leze z migrena od 2 dni i pojawily sie ketony w ilosci duzej.... 2 dzien mam na przedostatnim okienku kolo 3 rano ( sikanie o 21 bylo) a rano juz mniej (kolo 7:30) (po 3 wypilam duzo wody). Insuline nocna odstawilam bo cukry sa dobre rano. Czy odstawienie insuliny moglo tak wplynac? Czy mozliwe odwodnienie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 06:24
-
amus
aż tak nie znam się na ketonach
raz miałam te 80 (przedostatnie okienko), co przez dietę się rozchorowałam i tylko wymiotowałam
poźniej tylko raz te ketony 40
i najczęściej (choć rzadko)-
nawet jak mało jem, ale jem, to ich nie ma
wątpię że odstawienie insuliny? chyba że cukier by skoczył a ty piszesz ze tak nie jest...ale pisaLaś też że w poprzedniej ciązy miałaś juz duuużo ketonów...może to jest związane z tamtą sytuacja -
nick nieaktualnyWyslalam diab smsa rano i dzwonila. Poki co mam.to wyplukac i moze tak byc ze calkowite odstawienie insuliny. Mammbrac chociaz 3j a te dzienne moge olac jak cukry dobre. Wypilam na raz duzo wody i wuplukalam to ale teraz mnie nerka nawala
powiedziala ze skoro watroba oki (wyniki mam swieze) i cukiee oki to sie nie martwic i obserwowac te ketony. A jak mimo zwiekszenia wody beda sie pojawiac to do gina na juz i szpital to bo misi byz inna przyczyna.
-
Ja dziś 90 i 95.
Ale wczoraj przed snem zjadłam 3 gryzy ciasta czekoladowego. Miałam ochotę na zmianę smaku.
Dobrze, że jeszcze max 4 tygodnie.
Gin mi mówiła że jak do terminu nie urodze to w dniu terminu mam się zgłosić do szpitala. Pech chciał, że to 23.12 czyli przed samymi świętami. Myślicie, że będą wywoływać poród w święta czy każą mi czekać w szpitalu do 27.12? Macie jakieś doświadczenie z tym wysyłaniem ciężarnej z cukrzycą do szpitala jak nie urodzi w terminie? -
Mnie chcieli wywoływać poród 25 grudnia (trafiłam do szpitala z zatruciem i odwodnieniem po wigilii) ale trafiła się cesarka z bliźniakami, u mnie w tym czasie się uspokoiło i urodziłam naturalnie - 6 stycznia. Także chyba im to bez różnicy czy święta czy nie06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek