Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
trycja w tej ciązy od wagi wyjsciowej spadło mi 10 kg w pierwszym trymestrze
od 8 tygodni ta waga stoi
zatem nadal minus9-10 kg
a synuś waży 505 g -troszke powyzej 50 centyla
dzidziuś rośnie, bez względu na to ile jemy i tyjemy
on sobie z nas wyciągnie, co dla niego najlepsze
ja obie wcześniejsze ciąże kończyłam na +3kg od wagi wyjsciowej, a dzieci malusie się nie urodziłyanitka710, Polaj lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny juz o tym pisałam , ale kurde te wizyty u gina mam co miesiąc I wkurza mnie to. Następna dopiero 19. Czyli sporo zostało A to będzie druga od czasu cukrzycy. Z tym że ta poprzednia była po 9 dniach diety więc nic mi nie mówiła. Dopiero teraz się uspokoje jak będzie wszystko w porządku. A pisałam już wam że sie obawiam czy ona nie będzie za malutka w 27t2d miała równo 1000g. Ale wszystkie pomiary w porządku były. I lekarz mówi że wszystko dobrze
anitka710 lubi tę wiadomość
Spat -
nick nieaktualnyU mnie waga od czasu diety -2kg, więc w ciąży póki co +8kg (co jest skutkiem tony słodkości do 24tc
)
Ja poza tym wypadkiem z buleczkami rano (144) teraz cukier po mega wielkim obiedzie 97!
Do tego wyniki krwi z dziś piękne, dwa pomiary leciutko zanizonebrak glukozy i ketonow w moczu, brak CMV więc dziś dzień na mega + !
jutro podejrze Młoda i dam znać ile ważymy w 33tc
anitka710, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Trycja chodziło Ci o przytyłyście
jakaś literówka się wkradła i nie rozszyfrowałam
ja walczę od jakoś 8tc czy jakoś tak. Najpierw spadło 3kg ale teraz mam na +1,2kg. A synek 1216 ważył przed świętami. Moja koleżanka nie pamiętam jak w pierwszej ciąży, chyba schudła a drugą skończyła praktycznie na 0. Oba dzieciaczki zdrowe
mi by mogło jeszcze coś spaść ale to już nierealne...
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kurcze ale beznadziejny cukrowo dzień... Po takim samym burgerze jak wczoraj 152! Mierzone bezpośrednio po prysznicu w warunkach bliskich saunie więc po wyjściu z łazienki po niecałych 10 minutach zmierzyłam ponownie i 140... Nic już dziś nie zjem a jak mi wyjdą rano ketony to zła będę bo mocz oddaję do analizy...
anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
U mnie dziś też beznadziejny dzień, miałam kryzys - ogromny dołek w związku z cukrzyca, rano niunia miała lenia i malutko kopala i też już się wystraszylam, cukry szalaly i ogólnie dzień do du...
jutro wizyta u diabetologa i mam nadzieję że będzie lepszy dzień niż dzisiejszy
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Anitka
To razem dziś wizytujemy
Ja już czekam na diabetologa
Jestem druga czyli jak należy:pacjent z numerkiem i pacjent poza kolejnością (w tym ciezarne). Moja lekarka czesto nawet przychodzi przed czasem, zatem liczę na szybką wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 07:48
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI jak wyniki rano? Ja na szczęście 87
Ale od rana nerw, robiłam wczoraj odczyn Coombsa i wynik pojawił się dziś, ale nie mogę go zobaczyć przez portal, bo wynik zastrzeżony i muszę czekać aż odbiorę papierowoa stres od razu, bo czemu nie chcą pokazać wyniku? To chyba nie jest jakieś badanie jak np. Aids, żeby człowiek sam nie mógł sobie sprawdzić w internecie. Zwłaszcza, że mam grupę krwi +