Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
hej wszystkim
To moja druga ciąża i drugi raz cukrzyca ciążowa. Wtedy poradziłam sobie samą dietą, więc teraz nawet mnie do poradni nie wysłał gin, tylko glukometr i korzystanie z poprzednich notatek, co do dietyanitka710, Kassie lubią tę wiadomość
-
Nie sa pod rząd
Ale dwa na 3 dni się teraz trafiły
Zawsze moja diabetolog mi tlumaczyla że sporadyczne prZekroczenia to nie problem
A140 kilka to jak nie przekroczenie (choć inni nie uznaja wyniku przy gornej granicy)
Problem jak się powtarzaja, jak są regularne i mimo diety (bo przekroczenie po grzeszku jest logiczne)
Też nie dobrze gdybym chodzila głodnaanitka710 lubi tę wiadomość
-
u mnie dziś 81, a dałam o 1j mniej bo się akurat skończyła, a nie chciało mi się nowej zakładać. teraz nie wiem czy jechać na tych 13 czy 14 hehhe.
Ja miałam w tym tygodniu po świętach 4 dni z rzędu obiady przekroczone, odświąt kaszle więc może przez to, bo teraz mam dobre, ale niejem już ryżu bo przestał mi służyć.
Ja mam mieć cc tydzień wcześniej, chyba że będzie trzeba wcześnij, ale u mnie powód to defekt blizny po cc.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualnyJa przy diecie przekroczenie miałam trzy razy na początku jak nie wiedziałam jakie jeść śniadania i raz niedawno po kolacji tak to praktycznie nie przekraczam nawet 120. Ale ja odkąd jestem na diecie to nie jadłam ziemniaków, ryżu, makaron 3 razy dosłownie. Króluje kasza w każdej postaci i warzywa, warzywa, warzywa:) głodna nie chodzę
-
przekroczyłam-np na pizzy
mojej diab to nie rusza
bo zjadłam dużo, a że niezdrowo? czasem w ciązy mozna
gorsze sa sytuacje, gdy cukier rośnie dosłownie z powietrza...ze głupia sałata go podniesie...to znak, ze coś złego się dzieje
a jeść przecież trzeba
PS
a na diecie jestem już od starań w tej ciązy , czyli ponad 22 tyg, jak tu nie grzeszyć...miektóre mają to "szczęście " walczyć dużo krócejWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 19:52
-
Powiedziała że powinnam mierzyć po godzinie i po dwóch. A co do insuliny to nie tyle że jest przeciwna tylko zanim zaczęłam ja brać mogłam spokojnie to wyregulowac dietą. Do szpitala idę w piątek. A co do przekroczenia to powiedziała że może być 140 parę i tego się nie czepia. A w szpitalu będę dlatego że z 3-4 razy w tygodniu zdarzyło mi się mieć powyżej 150 i dla niej to jest powód żeby dokładniej się temu przyjrzeć. Nie ważne było dla niej to że później zjadłam śniadanie czy spróbowałam owoc do śniadania. Ważny był tylko wynik.Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
-
Poprzednia diabetolog wyżywała się na mnie za każde przekroczenie, zawsze pytała co zjadłam i prawiła morały. Obecny też pyta po czym ale ja doskonale wiem że moje przekroczenia wynikają z błędów np za dużo zjadłam kaszy czy chleba. Mój lekarz twierdzi że pojedynczych wyników insuliną się nie leczy, wprowadziłby mi ją jakbym miała codzienne przekroczenia.
anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Dzięki Anitka za info.Widzisz u mnie jestem też ciekawa czy mi nie da moja tez insuliny szybkodziałającej. A powiedz teraz do piątku masz dalej brać na noc insulinę? Ja mam diabetologa za tydzień. Zobaczymy co powie. Ale przestaje juz analizować będzie co ma być.
Spat -
Witam z 80
za to po śniadaniu 106 mimo że ciągle łaziłam przez godzinę. Chyba więcej żółtego sera niż zwykle. Tzn wiem że to mało ale zawsze po takim śniadanku miałam poniżej 100
miłego dnia
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Witam
u mnie rano 90
wiec jest z dnia na dzień lepiej
Trycja nie można w trakcie ciąży odstawić insuliny, nawet jak by mi cukry same spadły to i tak przy 1-2 jednostkach muszę zostaćja chyba też przestanę analizować i nawet jak mi dadzą jeszcze na dzień to przecież nic się nie stanie i tyle te 1.5 miesiąca wytrzymam
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
No widzisz, co lekarz to inna teoria. Ja słyszałam że nie można, ale może to też zależy od etapu ciąży? Nie wiem, po drugie wydaje mi się że u mnie przy 16j jest to mało prawdopodobne a Ty kamciaelcia masz piękne cukry przy 2jLiwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*