Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja wczoraj miałam ostatnią wizytę przed porodem. Przez cukrzyce mam małego pulpeta. Pierwotnie miałam iść na oddział 22stycznia, ale wczoraj sie okazało, że mała waży już około 4200g. W piątek idę na USG aby inny lekarz ocenił ile jego zdaniem wyjdzie. Jeśli coś koło 4500g, to czeka mnie cesarka. W innym wypadku w najbliższy poniedziałek indukcja. Czyli jest szansa, że sie załapie na wózek RMF Fm
Mój pulpet
https://zapodaj.net/images/47f72a8288f39.jpgkamciaelcia, Kazio14, Kassie, AnnaIzabela, Polaj, anitka710, d84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już po USG, ważę 2247g czyli na 33tc waga idealna, wszystko też się pięknie rozwija, Pani doktor powiedziała, że cukrzyca na szczęście swoim wpływem ominęła Młodzież
Zrobiłam rodzicom dziubek do zdjęcia, niech się cieszą
Kazio14, Kassie, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mierzę cukier na czczo i jak na razie jest ok. Mam nadzieję, że jak będę robić krzywą kilka tygodni od porodu to tendencja się utrzyma
Trzymam za Was kciuki.
Oublier ładny maluszek.
Mi lekarz wróżył ponad 4kg a mała urodziła się z wagą 3840dobrze, że waga nie poszła właśnie w tą druga stronę.
Kazio14, Kassie, kamciaelcia lubią tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
No właśnie te nocne mnie zastanawiają. Bo niby norma między 2 a 4 w nocy jest 70-90 a mi zawsze więcej wychodzi. Ale póki synek nie wygląda na kolosa to nie będę alarmu podnosić. Zapytam na wizycie u diabetologa. 20.01.
Wczoraj robiłam z córcią ciasteczka i dzisiaj po kilku (ok. 50g) z kawą cukier 103anitka710, Kassie lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Hej dziewczynki
w końcu jestem
na czczo 91 ale zamierzone 2 godz. wcześniej.
Co do diabetologa to zła była że tamta wprowadziła mi insulinę, że byłam zostawiona z tą insulina sama sobie (sama nie byłam miałam Was) no i dostałam skierowanie do szpitala bo chce sama się przekonać jak te cukry funkcjonują. Miałam też robione USG i wyszło 400g różnicy pomiędzy dzisiejszym pomiarem a poniedziałkowym (1841-2200) potwierdziła dziewczynkę i to że brzuszek większy. A największą zagwostka jest to że mój lekarz prowadzący chce 2-3 tygodnie wcześniej zakończyć ciąże a ona jest temu przeciwna, uważa że powinnam rodzic w terminie. Zglupiec można
a i jeszcze powiedziała że powinnam mierzyć cukier codziennie w nocy i po 2 godzinach od posiłku. No to chyba tyle
Co myślicie o tym porodzie: wcześniej czy w terminie?Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Ale że tylko po 2godz czy i po jednej i po dwóch? Strasznie dużo kłucia... Co do czasu rozwiązania ja nie pomogę. Ale słyszałam już o koncepcji wcześniejszego zakończenia. Mój chyba liczy na terminowe rozwiązanie ale ja bez insuliny. To może mieć znaczenie.
anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
U mnie robią planowe cc w 38-39 tc
Ale poród 2-3 tyg wcześniej to dużo szybkiej
Plus przecież wywolywanie a za tym bym nie była
Ale spotkalam się tu na watku o takim podejściu-przy insulinie
Mój szpital nie wywoluje wcześniej-dla nich cukrzyca to nie powódanitka710 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny miałam sie was pytać jak wasi diabetolodzy podchodzą do przekroczonych cukrów. Bo każda z was je czasem I nawet często ma. Ja ostatnio mam po obiedzie jakies 141 dwa dni po rząd miałam. I moje pytanie czy u was na to przymykaja oko? Bo mnie zastanawia to kiedy włączona jest insulina przed posiłkami. Bo mam wrażenie takie ze jak ja bym z trzy dni pod rząd przekroczyła tak to moja mi włączyć by chciała insuline. Ale widzę że u was njie raz sa takie przekroczenia I nie bierzecie przed insuliny. Wolę zebrać trochę informacji.Spat