X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka napisz bloga zmprzepisami, patentami, pomysłami. Niejednej mamie "życie" uratujesz.

ksanka, twardan lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam kromkę żytniego z serkiem topionym i ćwiartką zielonej papryki + 150ml soku pomidorowego. Dajcie, proszę jakiś pomysl, czy i co zjeść w pracy np o 24 i rano(pracuje do 8 )-i o której rano, bo jak wróce chce położyc się spać .i bez gotowania tylko do wyszykowania do pracy już na szybko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 21:13

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja wielu pomysłów na jedzenie nie mam, w koło jem to samo czyli chleb żytni z czymś. Teraz też jem kanapki z żytniaka z pastą z białego sera, jajek, rybki i kiełków rzodkiewki.
    Na tej diecie jem dużo więcej niż jadłam wcześniej, mam wrażenie, ze jem cały czas. Zatem zastanawiam się skąd te ketony. Może u mnie to wynik zmiany diedy i odstawienia węglowodanów prostych? Może organizm musi się przestawić.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, pomysł o posiłkach co 2-2,5 h
    Może być no sałatka z kurczakiem, albo jajkiem na twardo plus chlebek,
    Na przegryzke ale już nue dziś to zrób sobie ciasto czekoladowo orzechowe z mąki kokosowej, jest sycaca bardzo i trzyma długo, w międzyczasie przegryz jogurt z płatkami i lub torebkami, nie wiem czy możesz mieszać nabiał z owocami bo ja nie.
    Polecam też kabanosy z kurczaka z biedronki bez konserwantów i glutaminianu z pomidorem lub ogórkiem i jakaś kromka chlebka.
    Jeśli możesz jesc jajka i macie mikrofali, to możesz zrobić sobie Jajecznice z mikro.
    Sorki mualam przerwę na jedzenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 21:34

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, mam to samo-uczucie przepełnienia ale z powodu wprowadzenia w ogóle tyle weglowodanow, dla mnie to za duzo zarcia
    ksanka, dzięki, ale to już nie dzis. W nocy w pracy spie(24-5)zazwyczaj, wiec planuje zjesc ok 24 i 6. Ale mam tylko chleb zytni, kefir ,serki, twaróg, wafle ryzowe musli i chyba te ostatnie wezme z serkiem , papryka, pomiodorem, kefir moze ...taka prawda, ze ja dopiero przed diabetologiem i nie mam glukometru

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się nie stresuj, do momentu wizyty u diabetologa, bo to też podnosi cukier.
    A można zapytać co robisz skoro masz takue komfortowe nocki?
    Ja bym zjadła twaróg z papryka :) i kefirkiem;),
    Co do musli to czy tam nie ma cukru?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 21:42

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    placówka opiekuńczo-wych(duze dzieci)

twardan, ksanka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha Ksanka rozmowa od posiłku do posiłku ;) dobrze, że mi przypomniałaś o kabanosach z Biedry w ciąży z synkiem jadłam je prawie kg :)
    Ja rano jeszcze biorę euthyrox 30 min przed jedzeniem. I jak mam rano ketony to one mi jeszcze rosną przez te 30 min.
    Jutro zrobię chyba hummus :) bo mam smaka na coś innego a jem to samo i to samo...

ksanka, twardan lubią tę wiadomość

• twardan Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, całe życie cukrzyka od posiłku do posiłku :)

ksanka, agatia lubią tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lubisz fasolka po bretonsku?
    Bo ja robię sobie cieciorke po bretonsku :)
    W smaku dla mnie super a nie ma wzdęcia i brzuszek nie boli. I cukry miodzio.
    Agatia, a jak z piciem po euthyroxie, czy możesz pić wodę? Wodę z cytryna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 21:45

bl9cuay3kworwxbg.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie dziwię się, że wolisz nocki :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka no właśnie należy go popić niewielką ilością wody i 30 min nic. Inaczej bym płukała się wodą z cytryną. Czasem go łykam jak idę do wc koło 4-5. Bo za wcześnie też nie mogę.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze niefajne, współczuję.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płuczę się od pierwszego śniadania wodą z cytryną i herbą słabą z cytryną.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zamiast herbaty polecam roiboos można pić ile się chce i bez przeszkód w ciąży a wręcz jest polecana z uwagi na zawartość żelaza, właściwości przeciw skurcze i przeciwwymiotne.

Ja nauczyłam się ją pić będąc w RPA.
    Jest dostępna w lidlu

http://www.vitalogy.pl/zdrowy-styl-zycia,zdrowe-odzywianie,425,herbata-rooibos-i-jej-zdrowotne-wlasciwosci.htm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 22:17

twardan, agatia, Miuu lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba już nie mam Rooibosa z lidla bo kiedyś go piłam, a potem jakosw poszedł w odstawkę :)

• Miuu Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06podalam jakaś strone wcześniej chyba. Ogólnie monotonny. Chyba pies jest pogrzebany w tym ze jem późno przed spaniem. Np dzisiaj o 20.00 sałatka z mieszanki sałat z pomidorem słonecznikiem i vinegretem. Do tego kromka chleba z pesto. Koło 22.00 wciągnęłam kefir 0 z truskawkami świezymi i łyżka otrębów takich bez dodatków a o 24.00 parowe z kromka chleba z serkiem Filadelfia. I tak przeciągamy do 10.00 czasem cos w nocy chrupnie ale pełnoziarnistego. Pije w nocy i cały dzien wodę z cytryna bądź imbirem i tyle tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 01:33

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a ja nie czekam z eutyroxem. W sumie nawet przed cukrzyca nie czekałam zawsze jadłam śniadanie z 10 min po

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze laski wstałam o 4 do wc imsprawdziłam ciała ketonowe i są niewielkie ilości + :(
    Ja już nie wiem, co mam robić, nie wiem do kogo mam iść o pomoc. Tyle wczoraj zjadłam, o 23 poł białej bułki i pół szkl mleka. Jak naliczyłam to zjadłam prawie 27 WW to odpowiada diecie 2400 kcal, a powinnam mieć dietę 1800 kcal. Wypiłam przez cały dzień hektolitry wody z cytryną, po kubeczku co 30 min przez cały dzień. Nie wiem o co chodzi :( już nie mam pomysłu. Jeszcze dzisiaj pozostaje mi bułka na noc cała i szklanka soku owocowego.

No u załamka nr 2. Na czczo cukier 92, o 5.00 zjadłam I śniadanie takie jak zawsze i cukier po godzinie 140 :( Nie wiem co się dzieje... wszystko się rozregulowało. Fakt, że zjadłam 2 kanapki i poszłam spać. Może nie powinnam była jeść tylko jeszcze iść spać i zjeść koło 7? Ale znowu te ketony... zgłupiałam.
    Ksanka może Ty coś wymyslisz... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 06:27

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mega doła. Diabetolog mnie zignorowała, że moje wyniki krzywej to jeszcze nie cukrzyca i mam jeść normalnie, tylko bez słodyczy. A tu jednak przy diecie mam przekroczenia i to duże...
    Łzy mi same płyną bo czuję bezradność. Między posiłkami mam max 6 godzin przerwy, paskiem badałam po 5 godz od jedzenia i są ketony. Marzy mi się wyspać do 7 i dopiero zjeść śniadanie, ale wtedy ketonów będzie sto razy więcej i jak wysoki będzie cukier na czczo skoro o 5 był ponad normę...
    Przepraszam, że z rana smęcę ale dopadła mnie totalna bezsilność bo nie wiem co mam robić... a w domu 2 latek dla kgorego nawet nie mam czasu bo cały czas robię żarcie albo jem albo mierzę cukier.

Czemu dzisiaj mi tak wszystko poszybowało w górę... nie rozumiem tego.

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ