Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, odważnie! Ja przestałam prowadzić już jakoś Ok 20tc.. ale nie mogę się doczekać aż z powrotem zacznę :) Zwłaszcza, że autko zmienione i chce spróbować jak się to prowadzi :)

• anitka710 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio też właśnie się natknelam na inf że w ciazy powinno się prowadzić samochód do 20tc, ale ja uwielbiam prowadzić i nie wyobrażam sobie za każdym razem siedzieć jako pasażer :-) w zeszły piątek jechałam 70km do diabetologa szpitalnego i tego samego dnia wracałam ;-) w przyszłym tygodniu też będę jechała do lekarza przed szpitalem 70km :-)

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie slyszalam o przeciwskazaniach do prowadzenia
    Ja mam nerwicę lekowa i nie wsiade jako pasażer :) urodziłabym ze stresu :) a jeździłam zawsze do końca. Ba!wiozlam siebie do szpitala na cc :) a po drugim cieciu ze szpitala tez prowadziłam. Bo mąż mial kaca i stres wziął górę(dla pasażera). Oczywiście chwila drogi to była.
    Jakbym nie jeździła to kto by za mnie odwalal wizyty? Np u diabetologa :)

anitka710 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja też się denerwuje na miejscu pasażera, ale nie na tyle, żeby nie dać się wozić :) A kierowców mam dwóch - faceta i tatę :) rodzice maja własną firmę, więc tata praktycznie zawsze jest pod ręką :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wie ze z dwójką zasiądzie na tyle :) on dla sświętego spokoju nie chce nawet prowadzić ze mną auta :) bo ja krzyczę i pouczam. Do tego momenty paniki...jako kierowca tego nie mam...no ale ja mam tę nerwicę od 15 lat. Prawko 13

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie slyszalam o przeciwskazaniach. Do tej pory jezdze autem. Wiadomo ze nie jakies dalekie dystanse-glownie poruszam sie po miescie (zakupy, wizyty u lekarzy). U mnie bez auta to jak bez reki :-) do glupiego sklepu na nogach mam z 25minut :-)
    Co do warzyw to zjadam od swieta. Przede wszystkim w zupach i w surowce/salatce do drugiego dania. Z kanapka jedynie ogorek u mnie przechodzi. Pomidor sporadycznie bo nie chce mi sie parzyc i kroic :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 22:19

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze jeżdżę autem ale nie na dalekie dystanse - tyle co na zakupy albo do diabetologa. W troszkę dalsze trasy (np. 40 km do ginekologa) jeżdżę z mężem lub z tatą. Pojechałabym sama ale mi nie pozwalają ;)

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ale ja mam jeszcze 2 w suwaczku :) zaliczamy teraz dalszy wyjazd by przy 3 już nie kusilo podróżować :)
    Wy to na końcówce :)

U mnie chyba po spaniu . Tak dobrze spałam(i synek też) że idąc na siusiu dopiero o 6 nie mogę zasnąć. Myślę o wyjeździe :) np ile synek ciotce narozrabia :D

Kawuni mi się chce
    Paski do ketonów już w aucie a nowego opakowania nie napoczne. Na pewno nie ma. Ale cukier sam się nie zmierzy

cukier 84
    czyli wczoraj to był urodzinowy wyskok
    ale insuline spakowałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 07:05

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a pakujesz jakos specjalnie tą insulinę? W sensie ze ona ma być w lodówce? Bo ja tez w weekend wyjezdzam..podroz 2 godziny i się nad tym głowie.:)

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pakuje jakoś specjalnie
    insulinę trzymam w lodówce
    a te używana wiadomo, ze nie-w penie w szafce nocnej (max 3 tyg)
    więc tę fiolkę uznaję ze uzywaną i dla niej daje od wczoraj 3 tyg ważności. Reszta jest w lodówce. Jesli jej nie zuzyje to wyrzucę. Bo choć nie biore aktualnie insuliny, mam ja w zaleceniach nadal

jak nie było u mnie prądu 46h caly zapas insuliny wyrzuciałam na przykład

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ok. To ja pena w lodowce 3mam:)

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie uczono ze zapas w lodówce a uzywana fiolka w penie max 3 tyg schowana do szafki ;)
    no i mieszamy insuline, a nie wstrząsujemy

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziano po prostu ..3mamy w lodówce:)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i takie zimne kaza wstrzyknac?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na czczo 81 :)

Co do insuliny to ja z kolei o tych 3 tygodniach nie miałam pojęcia i po prostu sobie zużyłam to co miałam (ze 2 miesiące mi zeszło) O_o i trzymam normalnie w temperaturze pokojowej ta do wstrzykiwania.

Tak się wczoraj wieczorem ucieszyłam! Miałam dość mocne skurcze i myślałam, że się rozkręci, a tu się uspokoiło :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ie raz ponad pół fiolki wyrzucałam, bo mało używałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wynikiem 84 na czczo :-) za to po nieprzespanej nocy. Od wczorajszego wieczora synek tak mi sie rozciaga w brzuchu ze az sie mpmentami martwie czy wszystko ok bo w pierwszej ciazy tak nie mialam. Moze wplyw ma faktycznie lozysko? W tej ciazy na scianie tylnej, w pierwszej na przedniej. Mikolaj obudzil sie po 1,wiec poszlam siku a potem mialam 'impreze' w brzuchu jak tylko sie polozylam wiec spalam na siedzaco :-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja musze dopytać lekarza co z ta lodówką..a moja dziewczyny cukrzyca to wyglada tak ze na czczo 94 a po 2 kromkach probody z dżemem malinowym(100%owoca) 76

Zakochana mama2
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! 83 i +. Znowu przerwa za długa bo staram się więcej spać jakby się coś miało ruszyć. Na razie cisza tylko ten czop częściami wyłazi.
    Kurcze mi nikt nie powiedział że jest 3 tygodnie na zużycie insuliny... Mam jeszcze czas do niedzieli :P pena trzymam w sypialni a zapas w lodówce.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam z 77 na czczo
    Co do jazdy autem to sama siebie nie poznaje w ciazy,zawsze dużo jeździłam autem,uwielbiałam ta niezależność, a teraz jestem wozona..w zasadzie tylko do lekarza..mam nadzieje ze po porodzie się to zmieni
    Co do warzyw to bardzo dużo ich jem w ciazy pod każdą postacią,ostatnio uwielbiam warzywa na patelnie,zjadam całą paczkę na raz i cukier ok 95

‹‹ 1911 1912 1913 1914 1915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ