X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, odważnie! Ja przestałam prowadzić już jakoś Ok 20tc.. ale nie mogę się doczekać aż z powrotem zacznę :) Zwłaszcza, że autko zmienione i chce spróbować jak się to prowadzi :)

• anitka710 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio też właśnie się natknelam na inf że w ciazy powinno się prowadzić samochód do 20tc, ale ja uwielbiam prowadzić i nie wyobrażam sobie za każdym razem siedzieć jako pasażer :-) w zeszły piątek jechałam 70km do diabetologa szpitalnego i tego samego dnia wracałam ;-) w przyszłym tygodniu też będę jechała do lekarza przed szpitalem 70km :-)

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie slyszalam o przeciwskazaniach do prowadzenia
    Ja mam nerwicę lekowa i nie wsiade jako pasażer :) urodziłabym ze stresu :) a jeździłam zawsze do końca. Ba!wiozlam siebie do szpitala na cc :) a po drugim cieciu ze szpitala tez prowadziłam. Bo mąż mial kaca i stres wziął górę(dla pasażera). Oczywiście chwila drogi to była.
    Jakbym nie jeździła to kto by za mnie odwalal wizyty? Np u diabetologa :)

anitka710 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja też się denerwuje na miejscu pasażera, ale nie na tyle, żeby nie dać się wozić :) A kierowców mam dwóch - faceta i tatę :) rodzice maja własną firmę, więc tata praktycznie zawsze jest pod ręką :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wie ze z dwójką zasiądzie na tyle :) on dla sświętego spokoju nie chce nawet prowadzić ze mną auta :) bo ja krzyczę i pouczam. Do tego momenty paniki...jako kierowca tego nie mam...no ale ja mam tę nerwicę od 15 lat. Prawko 13

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie slyszalam o przeciwskazaniach. Do tej pory jezdze autem. Wiadomo ze nie jakies dalekie dystanse-glownie poruszam sie po miescie (zakupy, wizyty u lekarzy). U mnie bez auta to jak bez reki :-) do glupiego sklepu na nogach mam z 25minut :-)
    Co do warzyw to zjadam od swieta. Przede wszystkim w zupach i w surowce/salatce do drugiego dania. Z kanapka jedynie ogorek u mnie przechodzi. Pomidor sporadycznie bo nie chce mi sie parzyc i kroic :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 22:19

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze jeżdżę autem ale nie na dalekie dystanse - tyle co na zakupy albo do diabetologa. W troszkę dalsze trasy (np. 40 km do ginekologa) jeżdżę z mężem lub z tatą. Pojechałabym sama ale mi nie pozwalają ;)

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ale ja mam jeszcze 2 w suwaczku :) zaliczamy teraz dalszy wyjazd by przy 3 już nie kusilo podróżować :)
    Wy to na końcówce :)

U mnie chyba po spaniu . Tak dobrze spałam(i synek też) że idąc na siusiu dopiero o 6 nie mogę zasnąć. Myślę o wyjeździe :) np ile synek ciotce narozrabia :D

Kawuni mi się chce
    Paski do ketonów już w aucie a nowego opakowania nie napoczne. Na pewno nie ma. Ale cukier sam się nie zmierzy

cukier 84
    czyli wczoraj to był urodzinowy wyskok
    ale insuline spakowałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 07:05

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a pakujesz jakos specjalnie tą insulinę? W sensie ze ona ma być w lodówce? Bo ja tez w weekend wyjezdzam..podroz 2 godziny i się nad tym głowie.:)

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pakuje jakoś specjalnie
    insulinę trzymam w lodówce
    a te używana wiadomo, ze nie-w penie w szafce nocnej (max 3 tyg)
    więc tę fiolkę uznaję ze uzywaną i dla niej daje od wczoraj 3 tyg ważności. Reszta jest w lodówce. Jesli jej nie zuzyje to wyrzucę. Bo choć nie biore aktualnie insuliny, mam ja w zaleceniach nadal

jak nie było u mnie prądu 46h caly zapas insuliny wyrzuciałam na przykład

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ok. To ja pena w lodowce 3mam:)

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie uczono ze zapas w lodówce a uzywana fiolka w penie max 3 tyg schowana do szafki ;)
    no i mieszamy insuline, a nie wstrząsujemy

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziano po prostu ..3mamy w lodówce:)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Zakochana mama2
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i takie zimne kaza wstrzyknac?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na czczo 81 :)

Co do insuliny to ja z kolei o tych 3 tygodniach nie miałam pojęcia i po prostu sobie zużyłam to co miałam (ze 2 miesiące mi zeszło) O_o i trzymam normalnie w temperaturze pokojowej ta do wstrzykiwania.

Tak się wczoraj wieczorem ucieszyłam! Miałam dość mocne skurcze i myślałam, że się rozkręci, a tu się uspokoiło :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ie raz ponad pół fiolki wyrzucałam, bo mało używałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wynikiem 84 na czczo :-) za to po nieprzespanej nocy. Od wczorajszego wieczora synek tak mi sie rozciaga w brzuchu ze az sie mpmentami martwie czy wszystko ok bo w pierwszej ciazy tak nie mialam. Moze wplyw ma faktycznie lozysko? W tej ciazy na scianie tylnej, w pierwszej na przedniej. Mikolaj obudzil sie po 1,wiec poszlam siku a potem mialam 'impreze' w brzuchu jak tylko sie polozylam wiec spalam na siedzaco :-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja musze dopytać lekarza co z ta lodówką..a moja dziewczyny cukrzyca to wyglada tak ze na czczo 94 a po 2 kromkach probody z dżemem malinowym(100%owoca) 76

Zakochana mama2
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! 83 i +. Znowu przerwa za długa bo staram się więcej spać jakby się coś miało ruszyć. Na razie cisza tylko ten czop częściami wyłazi.
    Kurcze mi nikt nie powiedział że jest 3 tygodnie na zużycie insuliny... Mam jeszcze czas do niedzieli :P pena trzymam w sypialni a zapas w lodówce.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam z 77 na czczo
    Co do jazdy autem to sama siebie nie poznaje w ciazy,zawsze dużo jeździłam autem,uwielbiałam ta niezależność, a teraz jestem wozona..w zasadzie tylko do lekarza..mam nadzieje ze po porodzie się to zmieni
    Co do warzyw to bardzo dużo ich jem w ciazy pod każdą postacią,ostatnio uwielbiam warzywa na patelnie,zjadam całą paczkę na raz i cukier ok 95

‹‹ 1911 1912 1913 1914 1915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ