Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj na badaniach byłam. O 5.40 się obudziłam na siku (a przespałam do tego momentu calutką noc jak już mi się dawno nie zdarzyło. No i jak potem przed 8 wstałam to mi się nie chciało i jak tu próbkę pobrać? Mój organizm zdecydowanie nie lubi badań moczu
Ja warzywa staram się jeść, ale już mi się kończą konfiguracje, zwłaszcza jak odrzucam te, które momentalnie powodują zgagę.
Mi się zdarza prowadzić samochód głównie do diabetologa (mam 20 km). Jak raz na szkołę rodzenia pojechałam busem, to mnie tak wytrzęsło, że myślałam, że urodzę, więc z tej opcji definitywnie zrezygnowałam.Marysia 08.04.2018 -
Hej, witam się z wynikiem 93
mam nadzieję że to pojedynczy wyskok przez nawrót choroby i nie będę musiała zwiększać insuliny.
U mnie dzisiaj pogrzeb wujka, więc chyba daruj sobie mierzenie cukrów bo non stop rycze, nie mogę się uspokoićLiwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Anitka trzymaj się!
Ja w końcu od rana usiadłam. Poszłam z córcią na spacer, naciągnęła mnie na babeczki, które razem upiekłyśmy, naszykowałam łóżeczko dla Królewicza, ciągle coś robię, ciągle na nogach a nic się nie dzieje
Z tego wszystkiego chyba mi za mocno spadł cukier przed obiadem bo najeść się nie mogłam...
I jeszcze mamy mi szkoda bo chyba ją jakieś nadciśnienie dopadło, dzisiaj idzie do kardiologa i chyba na prawdę się w końcu przejęła swoim zdrowiem... I jak tu rodzić? Przecież od razu jej ciśnienie skoczy... No i nie mam sumienia jej córci podrzucić na czas ewentualnego porodu więc pewnie będę rodzić sama. Szkoda ale może nie będzie źle...anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyAnitka trzymaj się mocno!
Kazio moja też ostatnio mierzy ciśnienie i wychodzi jej za wysokie.. Może one po prostu się bardziej przejmują od nas i tak się to objawia? Moja mama zawsze miała mega niskie a teraz pod kreską..
A ja mam mega spadek formy, tylko leżę i przysypiam, nic mi się nie chce, a powinnam działać żeby coś ruszyć.. echanitka710 lubi tę wiadomość
-
No nie wiem... Już na prawdę niepokojące objawy się u niej pojawiają... A najgorsze jest to że w domu ma jakiś gówniany ciśnieniomierz i na nim ma książkowe, jak jej szef zmierzył swoim to już 200/100 a w przychodni jakoś po środku, 160/80 czy 90. Ale jak jej nagle odejmuje władzę w ręce i ma uderzenia gorąca i paskudny ból głowy to już chyba nie są żarty
Ja już też straciłam siły. I nadzieję że coś ruszy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 15:29
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja też lubię prowadzić, w ciąży do ostatniego dnia... Tylko miałam adapter do pasów, żeby z brzuszka pas odciągnąć.
Anitka, trzymaj się.
Zofija: bakłażan i AWOKADO? Ten ostatni to super food i dobry na wszystkie sposoby. Soczewica, cieciorka, fasolka? i pasty ze strączków?
Ja po ciąży nie mogę patrzeć na ogórki i rzodkiewkę, ale zgagi po nich nie miałam.
A z ciśnieniem to już w pewnym wieku tak jest. Moja mama od chyba 30 lat walczy na lekach. Będzie dobrze, ale trzeba pilnować leków.
Kamcia, co będziesz robiła nad morzem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 15:52
Zofiija lubi tę wiadomość
-
Juz wszystko jasne dziewczynh z tym trzymaniem w lodowce..wystarczy sobie jlotke przeczytać..heh:) nowe w lodowce a te co używamy w penie maja byc w temperaturze pokojowej do 6 tyg. Tak jest w ulotce insulatar. A ja prosto z lodowy sobie wstrzykiwalamZakochana mama2
-
Brrrry
taka zimna
ja do swojej ulotki nie dostałam, muszę w necie sprawdzić ile to może być w użyciu.
Edit: moja (NovoRapid) 4 tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 16:41
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Onna, awokado jak najbardziej, tylko że najbardziej lubię w paście z pomidorem i cebulą, a te dwa już muszę wykluczyć. Strączki też dają radę, ale dawno żadnej pasty nie robiłam. Może czas na hummus? Dzisiaj zjadłam makaron z brokułem. Brokuł mi dobrze wchodzi nadal.
Kazio trzymam kciuki za mamę, jeśli dobry lekarz, to wszystko będzie pod kontroląKazio14 lubi tę wiadomość
Marysia 08.04.2018 -
nick nieaktualny
-
Hej! 81 i wpisuję - bo nie jestem pewna czy doszło do +/-. Ciekawe czy te na czczo niższe bo dłuższe przerwy robię czy trochę się obniża... Bo wczoraj poposiłkowe też takie całkiem ładne. Więc w celu sprawdzenia pożarłam więcej niż zwykle chleba na śniadanie
anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Ketony to ja pewnie dziś od wszystkich zebralam
ale po sniadanku(moj chlebek), dwa kromale 92...
Ale spróbuje dziś pierogi ruskie które zrobiła dla mnie i wwysłała(paczkę w drodze przechwycilam w mieście po drodze nad morze)koleżanka forumowa z bbfKazio14, anitka710 lubią tę wiadomość