X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    PAPAVER, tak, ja byłam przeziebiona jakoś też tak na poczatku-14 tc, ale nie wiem jakie jest Twoje pytanie, z tym że nie miałam wtedy jeszcze insuliny, sama dieta.

Dziewczyny, parę dni temu miałam niski cukier po kolacji-79, przestraszylam się trochę i nie podałam tego dnia insuliny na noc i się zastanawiam, czy to była dobra decyzja? Nigdy nie miałam takiej wartości na glukometrze.

A czy zaobserwowałaś wtedy wyższe cukry?
    Jeszcze mi wysokie ketony w moczu dzisiaj wyszły :(

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketony to dieta (mało węglowodanów) a podwyższone cukry w czasie infekcji jak najbardziej sie zdarzaja, a wtedy infekcja po prostu minie a cukry wróca do łask

PAPAVER lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj nie udalo mi sie wejsc na forum z tabletu... Wyniki raczej ok. Bilirubina 11,58 (bardzo powoli ale spada), crp 5 (norma do 10), w morfologii tylko płytki podwyższone, leukocyty ok. Więc dalej walczymy z glutami i czekamy aż żółtaczka odpuści...

AnnaIzabela, kamciaelcia, Kassie, anitka710 lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Chciałam się pochwalić, że 08.03 przyszła na świat nasza córeczka <3 Waga 3170g, 54 cm wzrostu, 9 punktów w skali Apgar. Zaczęło się od indukcji sn, a skończyło na cesarskim cięciu. Malutka całkowicie zdrowa, nie miałyśmy nawet żółtaczki.

W poniedziałek wróciłyśmy już do domu. U mnie cukry powoli zaczynają się stabilizować, chociaż zdarzają się skoki. Ale nie biorę insuliny, to duży postęp :)

kamciaelcia, machirude, AnnaIzabela, Kassie, Zofiija, PAPAVER, anitka710 lubią tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna
    ogromne gratulacje :) malutka bedzie miała z mama podwójne święto 8.marca :) zdrowia i radości zyczę

Lyanna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna gratulacje! Wymiary identyczne jak u mojej Jagody :)

Lyanna lubi tę wiadomość

• Kassie Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero od godziny przed 5 rano jestem w domu :-( w szpitalu w innym miescie gdzie jest oddzial urologii nie przyjeli meza bo nie mieli miejsc i spowrotem odeslali do szpitala u nas w miescie.. Tylek boli mnie od siedzenia za wszystkie czasy. Polska sluzba zdrowia.. Ale ostatecznie przyjeli go na chirurgie, wiec chociaz nie bedzie cierpial z bolu. Cukru nawet dzis nie mierzylam ani razu :-(
    Lyanna ogromne gratulacje!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 15:35

Lyanna lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • ..::Butterfly::.. Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj robiłam obciążenie glukozą 75g i tak się zastanawiam czy wszystko jest Ok ?
    Niby mam w normie ale po 2h glukoza rośnie, nie wiem co to może oznaczać.
    Na czczo 75 mg/dl
    Po 1h 78 mg/dl
    Po 2h 107 mg/dl

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :*

Powoli uczymy się siebie nawzajem i walczymy z laktacją. Dopiero dzisiaj (7 doba po cc) pojawiło się mleko - wcześniej nie było nic i karmiłyśmy się mlekiem modyfikowanym. Mała nie chce chwytać moich sutków, więc odciągam i daję jej w butli.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Zofiija Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna gratulacje <3

Życzę powodzenia i wytrwałości w karmieniu :)

Lyanna lubi tę wiadomość

Marysia 08.04.2018 <3
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna ogromne gratulacje <3 dużo zdrówka dla Was <3

Lyanna lubi tę wiadomość

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna, gratulacje :)

Dziewczyny, czy ginekolog wpisze mi bez problemu receptę na insulinę? Cukry kontroluje u ginekolozki, która się specjalizuje w cukrzycy ciążowej i receptę dostałam od niej, ale zakładała chyba, że nie przekrocze 10j i ze to co mi zapisała wystarczy do końca ciąży, a tu klops, biorę już 24j i wystarczy mi jej jeszcze na 11 dni, do tego czasu nie mam w planach wizyty u niej, ale mam kontrolę u mojej gin i się zastanawiam, czy to będzie jakiś problem, żeby wypisać ta receptę z refundacja?
    PAPAVER wrote:
    A czy zaobserwowałaś wtedy wyższe cukry?
    Jeszcze mi wysokie ketony w moczu dzisiaj wyszły :(
    Tak jak pisala kamcia, stan zdrowia może wpływać na poziom cukru, ja drastycznych zmian nie obserwowałam co prawda, ale to były moje początki z glukometrem, więc też nie miałam do czego porównywać.

Lyanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchirude mi wypisał bez problemu lekarz rodzinny insuline, może i Tobie wypisze

• Kassie Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wszystko zalezy od dobrej woli lekarza :-) mi gin nie wypisuje na paski. A rodzinny tez mi nie wypisal paskow.
    Maz do wtorku conajmniej bedzie w szpitalu :-(
    Dzis bylam w laboratorium bo ostatni dzien mialam zeby zrobic glikowana (robia ja tylko w piatki a za tydz mam wizyte u diabet). I bylam pewna ze ketony wyjda w siku po wczorajszym dniu-nie mylilam sie. Caly dzien w szpitalach poskutkowal.. Ciekawe co na to diabet powie ale co zrobic :-( nerwowa ta koncowka dla mnie bardzo :-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin nawet pasków nie chcial wypisać. Nie prosiłam drugi raz. Mam w zanadrzu rodzinną(ale ona też dawala mi skierowanie do diabetologa)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie
    Mocne kciuki za was czworo!!!!!!

Kassie lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mialam wizyte u diabetologa..patrzac na moje notatki e kalendarzu powiedzial ze juz mam to tak opanowane ze nie musze juz mierzyc cukru po każdym posiłku bo jest to pod kontrola..także juz do porodu do niego nie ide a pozniej jakies 4tyg po mi kazal przyjść po skierowanie na krzywą..mowi ze insulinę odstawia mi w szpitalu juz.

Zakochana mama2
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dziekuje kochana!

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Zofiija Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, dziś od rana 79, a się martwiłam, bo ostatni posiłek zjadłam o 20 i byłam tak najedzona, że już nic nie byłam w stanie wcisnąć przed snem.

Zakochana mama to masz podobne zalecenia jak ja :) miejmy nadzieję, że nic nam się nie zepsuje i nie trzeba będzie nagłej interwencji.

Znowu jedziemy podglądać Dzidziusia, teraz mamy już wizyty co tydzień z racji starzejącego się łożyska. Tak naprawdę już mi się nie chce tam jeździć i czekać w tej kolejce. Już bym wolała urodzić, ale Lokatorce się chyba nie spieszy ;)

Marysia 08.04.2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie trzymam kciuki żeby już was nie spotykaly takie "niespodzianki" !

A ja już dziś pierwszy dzień bez mierzenia cukru i powiem wam, że mega dziwnie się z tym czuję :D

Kassie lubi tę wiadomość

‹‹ 1931 1932 1933 1934 1935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ