Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mam wyniki krzywej cukrowej (na insulinową muszę poczekać)
ogólnie prawidłowy, poza ciążą prawidłowy...bo na czczo jak zwykle wysoko...poprzednia krzywa pociążowa była bardzo bardzo podobna
moje wyniki: 96-145-114
(dwa lata temu: 94-150-111)
chyba mam powody do radości?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 13:45
AnnaIzabela, Asia_Wawa, asioczek86 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Od wczoraj biorę insulinę ale cukry jeszcze wyżej niż bez.
Ile czasu zajęło wam wyregulowanie dawek?
Kamciaelcia - gratuluję krzywej!AMH 2.9, subkliniczne Hashimoto, ana3 ujemne.
MTHFR heterozygota w CT(kwas foliowy i homocysteina w normie)
Przeciwciała przeciw plemnikowe, jajnikowe, kardiolipinowe, LA, leiden, protrombina, łożyskowe - ujemne
Kir Bx, allo-mlr 1%, NK 1%
OGGT 0' - 4,72 1' - 9,26 2' - 8,96 mmol/l -
Jestem spanikowana strasznie:(
Po obiedzie 171:( i to filet grillowany ryz i surówka:(AMH 2.9, subkliniczne Hashimoto, ana3 ujemne.
Przeciwciała przeciw plemnikowe, jajnikowe, kardiolipinowe, LA, leiden, protrombina, łożyskowe - ujemne
kamciaelcia wrote:czekam na insulinę...ale chyba dobrze kojarzę, że dla niej nie ma norm?
a tsh 3,720???
Dla pozostałych punktów jeszcze jakiś czas temu nie podawali norm. Daj znać gdyby coś się zmieniło:)kamciaelcia lubi tę wiadomość
AMH 2.9, subkliniczne Hashimoto, ana3 ujemne.
Buba88 wrote:Jestem spanikowana strasznie:(
Po obiedzie 171:( i to filet grillowany ryz i surówka:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 17:35
-
kamciaelcia wrote:dzieki buba
na czczo insulina 6,2 wiec w miare
po 1h i po 2h nie ma własnie tych norm, u mnie odpowiednio 35 i 42
no cóz, zarejestruje sie tym razem do endo i diab
Wynik 2 h po obciążeniu powinien oscylować wokół wartości wejściowej - czyli powinien być około 10. Z tego co się orientuję.AMH 2.9, subkliniczne Hashimoto, ana3 ujemne.
Zdecydowanie ryż Cię pogrążył..
U mnie prawie do samego końca musiałam zwiększać dawkę insuliny, więc bez stresu. Jak przez 3-4 dni wynik nie spada to zwiekszajcie dawkę.
Kamcia no trochę Ci przyszalalo to TSH! Bierzesz euthyrox dalej czy po porodzie przestałas? Ja biore ciągle 50 i teraz TSH na poziomie 1,55. A badalas FT4? -
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie bylo. Widze, ze kamcia jestes juz po krzywej cukrowej. Super ze wyniki ok.
AnnaIzabela tez robilas juz krzywa po ciazy?
Ja przyznam szczerze, ze sie zaniedbalam i krzywej jeszcze nie zrobilam. Musze sie zmobilizowac w koncu.
Trzymam kciuki za Was slodkie mamusie -
Kassie wrote:Hej dziewczyny dawno mnie tu nie bylo. Widze, ze kamcia jestes juz po krzywej cukrowej. Super ze wyniki ok.
AnnaIzabela tez robilas juz krzywa po ciazy?
Ja przyznam szczerze, ze sie zaniedbalam i krzywej jeszcze nie zrobilam. Musze sie zmobilizowac w koncu.
Trzymam kciuki za Was slodkie mamusie
Heeej! Myślałam ostatnio o Tobie i o Kazio, co tam u was?
Taak zrobiłam wyniki 87>150>112 więc na szczęście pożegnałam france jestem pewna, że i u Ciebie będzie bajka
Jak się chłopaki(dobrze pamiętam?) dogadują? Malutki daje żyć?Kassie lubi tę wiadomość
-
AnnaIzabela super! Ciesze sie bardzo
Dobrze pamietasz-Mikolaj i Kacperek. Chlopaki super sie dogaduja. Starszak opiekuje sie mlodszym, glaska i caluje a malutki to aniolek-jest bardzo pogodny i caly czas sie usmiecha. W porownaniu do starszaka to niebo a ziemia. Czekamy na konsultacje kardiochirurgiczna i niestety czeka nas operacja.. A jak Twoja malutka?
A wlasnie kamcia napisalam do Ciebie na priv ale niewiem czy dotarla wiadomosc?
Edit: teraz zauwazylam ze odpisalasWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 20:41
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
tak, kassie
dotarła i odpisałam mam nadzieje, że i moja dotarła do ciebie
krzywa zrobiona, choć zagwozdka z ta insulina
no i tsh mnie zastanawia
ale moze moze uda mi sie ugryźć temat, bo wiadomo, ze w ciązy to człowiek o to wszystko dba...poza ciaża czasu brak hihi
super ze bracia sie dogadują
u nas rzadko jakaś interakcja w ogóle, czasem my, rodzice , narzucamy integrację