Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Boziu jak ja nie lubię kaszy gryczanej! Na razie obiady jem normalne i cukier miałam max 118. Ogólnie jem tak samo tylko staram się jeść częściej i więcej warzyw.
Cukier rano mam w granicach 90- 91, po śniadaniu 93- 105, po obiedzie 95- 118, i po kolacji 94- 104 więc ta moja cukrzyca to chyba nie jest jakaś wielka. Nie wiem czemu dwa razy glukoza z krwi wyszła mi 101
-
Dziś zrobiłam placki z cukinii, marchewki i cebuli. Do tego trochę mąki kukurydzianej (mysle, że możecie dać razową, żytnia, ryżowa jaką tam używacie) do tego sól, pieprz, papryka słodka i takie żarcie że ojej! Myślę że fajna alternatywa to ziemniaczanych. A jak nie chcecie smażyć to z powodzeniem możecie je upiec. Ja w ciąży piekłam placki zamiast smażyć
-
AnnaIzabela wrote:Dziś zrobiłam placki z cukinii, marchewki i cebuli. Do tego trochę mąki kukurydzianej (mysle, że możecie dać razową, żytnia, ryżowa jaką tam używacie) do tego sól, pieprz, papryka słodka i takie żarcie że ojej! Myślę że fajna alternatywa to ziemniaczanych. A jak nie chcecie smażyć to z powodzeniem możecie je upiec. Ja w ciąży piekłam placki zamiast smażyć
Ja też już przetestowałam na sobie placki z cukinii z mąką razowa i są ok. Też je piekłam nie smażyłam. Ja już dawno przestałam piec placki. Nie dość, że jest zdrowiej to nie trzeba stać nad patelnią i ich przewracać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybaranosia wrote:Nigdy nie piekłam! Kładziecie na papier do pieczenia i potem przekręcacie czy nie trzeba? Ile czasu piec i w jakiej temp?
http://kuchennelasuchowanie.blogspot.com/2014/07/pieczone-placki-z-cukinii.html cały przepis można modyfikować -
nick nieaktualnyMoll wrote:Kurcze zaczęłam sie martwić czy po porodzie cukrzyca się cofnie, podobno nie zawsze się cofa.
Moll, Asia_Wawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:Spokojnie. Chyba większość zapomina o cukrzycy po porodzie mi wyszły świetne wyniki po 1 ciąży. A ciekawe jak będzie teraz, jeszcze nie robiłam testu obciążenia w tej ciąży. Pewnie zrobię normalnie w terminie:)
Ja też piekę placki z cukini z ziemniakami ale mi okropnie przywierają do papieru do pieczenia i nie da się ich przełożyć ładnie na talerz, macie jakieś patenty? Może za mało maki daję. Ostatnio zajadam się pomidorami i ogórkami, super że mamy teraz sezon na takie rzeczy -
promyczek86 wrote:http://kuchennelasuchowanie.blogspot.com/2014/07/pieczone-placki-z-cukinii.html cały przepis można modyfikować
-
nick nieaktualnyMoll wrote:No to mnie pocieszyłas, dzięki, u mnie na pewno nie było cukrzycy przed ciążą, zawsze cukier miałam niski, ok 70 80 na czczo. Trzymam za Ciebie kciuki żebyś nie miała tego problemu tym razem .
Ja też piekę placki z cukini z ziemniakami ale mi okropnie przywierają do papieru do pieczenia i nie da się ich przełożyć ładnie na talerz, macie jakieś patenty? Może za mało maki daję. Ostatnio zajadam się pomidorami i ogórkami, super że mamy teraz sezon na takie rzeczy
Ja przy cukrzycy wizyty miałam normalnie, co miesiąc:)Moll lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoll też jestem ciekawa, ja dam znać dopiero co do częstości wizyt 07.08 ( mam wtedy wizytę u gina i podpytam co i jak), jak ktoś jeszcze lubi kaszę gryczaną to fajny przepis tutaj http://feed-me-better.blogspot.com/2013/12/dietetyczne-kotlety-z-kaszy-gryczanej.html ja dziś sobie zrobiłam takiego kotleciorka:)
-
nick nieaktualny