Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś jakoś dziwnie cukry spadły. Rano 89, po śniadaniu 115, po obiedzie 116 🤔 ciekawe jakie jutro będą no i pytanie czy po prostu wracają do normy czy coś z lożyskiem nie tak 🤔Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
Grudzień 2024 - Aniołek 10 tc -
AnitkaK, cofam co napisalam dzisiaj cukier po sniadaniu 86, az zjadlam sobie drozdzowke na drugie sniadanie, czekam teraz na pomiar.
No moja Pani doktor liczy termin wedlug pierwszego prenatalnego, bo byla rozbieżność prawie tydzień miedzy OM.
Ile masz na plusie w tej ciąży?AnitaK lubi tę wiadomość
-
U mnie 2 kg na plusie U U Ciebie?
Ja taka rozbieżność miałam w poprzedniej ciąży, pozna owulacja a i tak brali termin z OM. Teraz miałam owu idealnie 14dc i dokładnie tak samo wyszło z usg prenatalnegoStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
A u mnie cukier na czczo nadal bez zmian, no może minimalnie drgnął ale nadal 100 to minimum... Dzisiaj ładuję w siebie 20j.
Po posiłkach raczej dobre wyniki, czasem po śniadaniu ciut za wysoko -
Sovi no widzisz Ciebie stresuje 99 na czczo a ja się dziś ucieszyłam jak zobaczyłam rano 98 mam nadzieję że coś w końcu ruszyło a nie że to znowu przypadek...
A z jakiego powodu jesteś w szpitalu? -
aprill wrote:Sovi no widzisz Ciebie stresuje 99 na czczo a ja się dziś ucieszyłam jak zobaczyłam rano 98 mam nadzieję że coś w końcu ruszyło a nie że to znowu przypadek...
A z jakiego powodu jesteś w szpitalu? -
Hej dziewczyny. Niestety też mam cukrzycę ciążowa 😥 a taką miałam nadzieję, że mnie to ominie niestety miałam za wysoki wynik po godzinie od wypicia glukozy 199. Byłam kilka dni na patologii ciąży na obserwacji, dostałam glukometr i dietę i narazie jest w miarę ok. W ciągu 10 dni mierzenia cukru 3 razy miałam delikatnie powyżej normy. Czekam na wizytę u diabetolog 27.11, mam nadzieję, że insulina nie będzie konieczna. Pozdrawiam wszystkie słodkie mamy 😁[/url]
-
Ja wczoraj jadlam jak zawsze-a slodkie za mną chodzi w wersji nabialu-i mierzylam chyba ze 20x cukier...wszystko dobrze, w normie I tak jak wiedzialam że jest
A ta moja Małgosia tak zaszalala z wagą że mama zwatpila w swoje dietkowe sukcesy
Nawet lekarz oczy zrobił na jej wage 🤣
36+3 A wg usg 3575g -
Dziewczyny mam wynik 83/176/164.
To juz cukrzyca ciażowa czy stan przedcukrzycowy ?
U mnie wybija ponad normę cukier po 2h, dostaje się na to jakieś tabsy czy tylko dieta ? Diabetelog zlecał Wam jakieś dodatkowe badania czy od razu postawił diagnozę jak krzywa cukrowa wyszła nieprawidłowo ?polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
Sucharek wynik po 2 godzinach przekroczony więc masz cukrzycę ciążowa. Zapewne na początek dostaniesz glukometr i dietę, będziesz mierzyć cukry na czczo i godzinę po 3 głównych posiłkach 🙂Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
nick nieaktualnyCześć dziewczyny witam się i ja z cc. Krzywa wyszła 96/202/143. Mam już glukometr i próbuje się dostać do jakiegoś diab ale wszędzie narazie mi odmawiają bo brak miejsc alno kończy się umowa a wolałbym na nfz...
Wczoraj po obiedzie cukier 117 za to po kolacji 155.... Kolacje zjadłam ok 20 i rano cukier dzisiaj naczczo 93 😔 za wcześnie zjadłam? Boję się jeść i wyniku... Mój gin zobaczył wynik krzywej i mówił że to się nie obejdzie bez insuliny... Nie bije się jej, robię zastrzyki w brzuch to będę i w nogę 😊żeby tylko było ok z maluszkiem 😔 -
Syllwia witaj w klubie 93 rano to nie tak źle ,trzeba brać też poprawkę na błąd sprzętu ,jak u mnie rano jest 93 to się cieszę że całkiem nieźle bo potrafi być i 122 i to też trzeba przeżyć ,znajdź diabetolog jak najszybciej ,nie daj się spławiać ciężarnej muszą znaleźć miejsce laski nie robią , dostaniesz dietę ,wytłumaczą ci co i jak ,dadzą insulinę a resztę i tak będziesz musiała wypracować sama. Jeść musisz i nie ma się co stresować tylko uczyć ,może nawet zapisywać co ci nie służy bo są ogólne wskazania ale też każdej z nas co inne szkodzi . Ja np zjem naleśnika z dżemem i nic a inna już ma cukier 200 ,nie możesz się głodzić ,poprostu uważaj na cukier w produktach ,czytaj składy nawet nie wiesz gdzie może być masa cukru albo słodu i cukier szaleje ,no i chleb dla mnie największą niewiadoma wszelkie razowce dla mnie to zło ,jedyne co to gracham albo odziwo biały chleb ale to indywidualna sprawa . Bez stresu ,nie pocieszenie cię ale powiem że najciekawsze dopiero przed tobą,no i stres podnosi cukier ,więc tylko spokuj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 10:15
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPawojoszka, czyli najlepiej próbować biały chleb, ciemny, graham itd, co lepiej służy? A ile trzeba jeść posiłków i co ile mniej więcej?
A te takie skoki nie szkodzą dziecku? Co najbardziej mu szkodzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 10:32