Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzenka zjadłam i 23 białą kromkę z serem żółtym i razową kromkę z wędliną. Dzisiaj mam w planach.2 białe kromki, ale.boję się skoku cukru.
Ja też jestem głodna i do tego na czczo i po śniadaniu miałam skok cukru. A teraz się okazało, że po podwieczorku też. Zawsze miałam po tym samym cukier w normie i miałam dzisiaj nie mierzyć, ale.coś mbie tknelo na szczęście. -
Zupę po kaszubsku w pracy poznałam to taka a'la jarzynowa (kapusta i kalafior ) z przecierem pomidorowym na śmietanie (jogurcie ) z lazankami (ja zawsze dawałam makaron muszelki a teraz ciemny osobno gotowany )czyli nic w niej ciekawego ale ją lubię
-
U mnie owa kolacja (godz 18 )to jeszcze obiad zrobiłam pulpeciki w sosie pomidorowym - sos z torebki knorra jakis nowy typu naturalne składniki. Ryż ok, podobny w konsystencji do kaszy owsianej ale kasza lepsza (ale nie pasuje do sosu pom ), a makaron był do zupy i zjem po 21
-
marzenka06 wrote:Kamciaelcia a Ty te zupki na jakimś mięsku gotujesz? Czy tylko woda z warzywami? Jakaś kostka rosołowa?
ja na udku zawsze, ale np fasolowa wole na kościach wieprzowych
a tak naprawde wrzucam kawałek mięsa do fasolowej, kapuśniaka) np łopatki i potem to mięsko dziele na czastki i daję do zupy. Jednak zaczyna mnie mięso odrzucać ( w poprzedniej ciązy odrzuciło całkowicie do konca ze morfologia mi spadł)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 20:25
-
ja mam cienką hemoglobinę 10,1 i zmuszam się do jedzenia mięsa, bo jakoś też mnie nie ciągnie do niego. Teraz dostałam tardyferon, więc on może mi trochę podniesie żelazo.
Zjadłam właśnie rosołek z makaronem ciemnym, ale pychotka. Tylko jeszcze nie jadłam i nie wiem, jak cukier. -
Diab mówiła ze rosół nie za bardzo bo tam nic warzywnego nie pływa ale ja przemilcze kiedy sama zjem bo też lubię. A zupki mi pasują bo i na obiad i przed snem z makaronem pasują. I tak dużo surowizny jemy. Mi wtedy tardyferon pomógł bo samym mieskiem nie nadgonisz. ..a 10 to mało a jeszcze przecież spadnie. Mi po cesarce spadło o 3.5 z dnia na dzień
-
A co do porcji kaszy /ryżu. Zjem torebkę tej owsianej i prawie ryżu brązowego ale te które mocno pecznieja (jeczmienna, jaglana, orkiszowa czy biały ryż )to takie pół. Na diecie zaliczyłam jednak tylko owsiana, jeczmienna w krupniku oraz dziś ryż brązowy
-
Cześć dziewczyny. Byłam dzisiaj w stolicy i poszliśmy na obiad do ikei. Z braku laku zjadłam lososia, piree, fasolkę i jakieś surówki, cukier 95 Jeśli chodzi o ryż brązowy to polecam brązowy parboiled, gotuje się go 10 min a nie jak zwykły 30. Jest o wiele lepszy w smaku. Ja odmierzam 3 łyżki nie ugotowanego.
-
Dla mnie porcja wystarczająca, zawsze wolałam więcej mięska czy warzywek niż ziemniaków czy kaszy ale ja jestem raczej szczupaczek, nie za wysoka i waga tez zawsze niska