Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ją też jem pol torebki. Całej bym nie wcisnęła. Najbardziej się dzisiaj jednak ciesze z tej połówki cząstki gorzkiej czekolady. Ale to było dobre... A no i zjadłam dwa malutkie jabłka.
A zupy gotuję tylko na wywarze jarskim. Ja w ogóle nie jem mięsa. Ale jadam jajka i ryby. Ryby teraz też staram się jeść codziennie. Moja hemoglobina jeszcze jakoś się trzyma ale ja miałam bardzo wysoką na początku ciąży. Sam lekarz się dziwił, że taka wysoka i to w ciąży (bo gdzieś tam w górnej granicy była). -
kamciaelcia wrote:Izabela, wcześniej to ja tylko mięsko z warzywami jadłam, ale teraz tak nie mogę niestety
-
To co ze mną nie tak ze mi ketony nie wychodzą. W ciagu całego dnia jem 3 kawałki chrupkiego moze z 1 kanapkę pełnoziarnistego i jak zrobię to 3 łyżki makaronu. A jak nie to łyżka kuskusu lub makaron brązowy i nic wiecej z tego typu węglowodanów.
-
A ja znowu mam dzisiaj ketony niewielką ilość muszę włączyć mleko bo tylko wtedy mam ich śladowe ilości. Do tego na czczo znowu 92 Dobrze, że dzisiaj wizyta bo jestem na skraju zalamania nerwowego.
Miuu mi dietetyk mówiła, że wszystko zależy, jaką dietę kobieta prowadziła przed dietą cukrzycową. Bo czasem dla organizmu to szok. Jak dieta była uboga w węglowodany to i teraz organizm nie reaguje. Ja jadłam dużo białego pieczywa, ziemniaków, biały makaron i stąd mój organizm może sobie nie radzić. -
Ja jem mleko na kolację z makaronem. Dwa razy jak tak zjadłam to ketony były śladowe, a jak zjem co innego to ketony są 15.
Marzenka a co wczoraj jadlaś i o której? O której poszłas spać i o której mierzylas cukier ma czczo? Poratuj bo ja już nie wiem co robićWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 08:28
-
o 20.15 jadłam rosół z makaronem (20 rurek z biedronki z pszenicy durum) i o 22.30-40 zjadłam grubą kromę chałki, która ważyła 50 g z masłem i serem żółtym. W nocy nie jadłam, więc może dlatego mam niższy cukier.
A wstałam o godz.6 zmierzyłam ketony (wyszły śladowe) i potem cukier (87). I od razu jem śniadanie - 1 kromkę z wędlina i ogórkiem. -
cześć dziewczyny, ja niestety też już drugi dzień z rzędu mam na czczo powyżej 90 fakt że w nocy nic nie jadłam a często się budzę, dziś nawet mnie jakoś dziwnie prawa strona bolała, jakby mała się źle ułożyła. nie śpię przez to już od 7...
dodatkowo deszczowo za oknem i jak tu wyjść z psem na spacer...
dziewczyny a jakie suplementy bierzecie? ja miałam hemoglobinę prawie 12 i gin mówiła, że będzie mi spadać więc suplementuję się actiferolem 30mg. oprócz tego prenatalne z dha, wit. c i zastanawiam się nad jakimś magnezem, ale nie wiem który dobry w ciąży.
miłego dzionka
dziewczyny spytajcie się na wizycie czy do pobrania krwi na hba1c, sód, potas, wapń, magnez i aiat to trzeba być na czczo? -
marzenka06 wrote:o 20.15 jadłam rosół z makaronem (20 rurek z biedronki z pszenicy durum) i o 22.30-40 zjadłam grubą kromę chałki, która ważyła 50 g z masłem i serem żółtym. W nocy nie jadłam, więc może dlatego mam niższy cukier.
A wstałam o godz.6 zmierzyłam ketony (wyszły śladowe) i potem cukier (87). I od razu jem śniadanie - 1 kromkę z wędlina i ogórkiem. -
asioczek, ja magnez po koniec ciązy brałam tylko dlatego, ze lekarz kazał ( miałam twardy brzuch-ale on zawsze był taki: odstajacy i twardy , więc mnie to nie dziwiło)
jak znajde, co to był za magnez to napisze
szybko znalazłam- asparginWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:08
asioczek86 lubi tę wiadomość