Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatia po prostu zapytaj, mi też jest ciężko poradzić bo tu są ważne konkretne daty okresy itp
Ja chyba też odkryłam przyczyny rozbieznosci q moim i firmowym myśleniu. Art 43 inaczej brzmi w ustawie która sciagnelas a w akcie z 2016 roku i to w pracy im udowodnie. Inne brzmienie i juz zyskuje sens
Pi zupie 121/127a wczoraj 96 po tej samej
-
Zupa szczawiowa z ziemniakami 120 g z jajem i jogurtem. Wiem ze to nie mega dużo (później spadało ) ale już to brzydko w zapisach wygląda. Stąd 121 i 127 ( od razu zmierzylam drugi raz), gdybym nie zmierzyła to 121 by ładnie wyglądało
i może jedynie dałam ciut więcej ziemniaczka
A co do ustawy. W mojej sprawie opieram się w argumentacji art 43. I ten artykuł inaczej brzmi w akcie który sciagnelas a w akcie który publikowano w 2014 czy 2016 r. I to inne brzmienie ( w sumie najnowsze ) jest na moja korzyść ( dodano "lub zasiłku innego rodzaju ")
Ach ta zupa. .. -
Kamcia na czczo mam marne szanse na ozdrowienie
znalazłam swoją kartę pomiarów z synkiem i miałam cukier na czczo od 80 do 100, najczęściej 95 i też 2 lekarki nie włączyły mi insuliny
więc może nie powinnam się tak martwić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:14
-
Staram się być spokojna, bo Emilka to była taka mala oszołomka po mamusi i dzięki mamusi ( stres). Mam gorsze i lepsze dni, częściej gorsze. ..próbuje zrozumieć po co ta insulina, ale chociaż przy niej wiem ze nie szkodzi. Poprzednio w ciąży nie zazylam no spy, raz pół apapu. ..a tu takie coś. ..i sama wiem ze mogła poczekać, a mimo insuliny to nie ma szału na czczo I to wszystko podwójnie wkurza
-
Kamcia spokojnie takie skoki naprawdę nir są szkodliwe. Szczegolnie, że masz dobrą hemoglobine glikowana, a ona pokazyje czy skoki cukru nie są długotrwałe bo to one są najgorsze. A glukoza na czczo nie jest cały czas wysoka tylko stopniowo narasta, więc spokojnie