Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:Ajwi idziesz do lab pobierają ci krew a ty sama mierzysz gluko
Po odbiorze porównujesz
Ale przy takich różnicach Sama bym sprawdziła bo to dużo
Ja mam problem z porannym wstaniem do lab
No ale zmierza mi z żylnej i to na czczo...
A ja zmierze z wlosniczkowej... W której glukoza rośnie po posiłkach bo jest doprowadzana do komórek żeby je odzywić....
Na czczo może nie być zbyt dużych rozbieżności a po posiłkach mogą być znaczne... -
nick nieaktualny
-
Mappi jadłam kapustę kiszona z oliwą do każdego posiłku przez tydzień i juz nie da się więcej. Od tego zaczęło się z kawą. Kiepsko smakowała z kapusta (wiadomo ze chwile przed) Potem coś się stało z moim żołądkiem (podejrzewałam niedokwasote a potem i trzustke )i na warzywa patrzeć nie mogę
-
A ja do swojej kielbaski dorzucilam wlasnie 1 ogorka kiszonego. Musztarde kupilam kamis dijon bo nie znalazlam w jej skladzie cukru. A i to nie byly jakies hurtowe ilosci na tej kanapce. Ja zamiast masla przesmarowalam kanapke wlasnie swoim keczupem z musztarda i na to polozylam ugotowane i pokrojone 3 cm tej kielbaski. Dlatego mysle ze to wina chleba. Po kanapce z maslem, wedlina i pomidorem mam ok.105 wiec jak na takie ilosci to mnie sie wydaje ze wysoko jest.
Na poczatku to plakalam ze tyle musze jesc a teraz ciagle mi maloDlatego przez ta ilosc spozywanych kanapek i te nocne posilki zaczynam sie martwić jak bedzie wygladac moja waga po ciazy
Ja w czasie ciazy nie farbuje wlosow. Boje sie farb nawet bez amoniaku i wiec mam juz mega odrosty ale na szczescie między czarnymi a moimi nie ma az takiej roznicy
Ja mam glukometr Bayer contour plus. -
Mappi ja mam właśnie accu check nano, ale mi wychodzi, że zaniza w porownaniu z labem. Poza tym czasem pokazuje podobne pomiary, a czasem różnicę 30-40 jedn.
Jesteś zadowolona z touch.select?
Kamcia tak kolor jak na awatarku, ale długość mam inną bo zapuszczam, a latem miałam krótkie. -
nick nieaktualnyKiszona do każdego posiłku? No to wyrazy uznania i szacunku. Ja jak zjem dwa razy w tygodniu to mam dość ale ogórki kiszone to inna inszosc
choć nigdy z kawą nie próbowałam Generalnie przy każdym chlebie jadłam pietrowo warzywa do znudzenia jak nie mogłam patrzeć na zielony ogórek to zastępował am go czymś innym Teraz to wszystko miele w buzi jak krowa trawę z cierpliwością bez przyjemność no ale ja już finiszuje
Miuu lubi tę wiadomość
-
Mappi wtedy miałam lepsze cukry ale nie da się na siłę zwłaszcza jak nie jest się głodnym. Wole gorsze cukry ale jeść ze smakiem. Długa droga przede mną wiec na zaś tę kiszona alternatywę sobie zostawię. I chyba nie mam zachcianek ciążowych ale na pewno są odrzucenia od pewnego jedzenia i to nagle np dziś mięso na obiad. Zjadłam prawie całe i nagle ble
-
Marzenka zazdroszczę Ci, że się pozbyłaś acetonu. U mnie to chyba nierealne
Nawet jak nie mam rano, tonw ciągu dnia się pojawia kilka razy.
Dzisiaj już o 3 miałam aceton.
Za to cukier na czczo coraz niższynie wiem od czego to zależy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 07:42