Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
widzisz twardan, nie skacze
a żeby nie było, ja na początku co chwilę po kawie mierzyłam i nic sie nie działo, ale ja 1h po mam około 100 i to mój wyjsciowy cukier do śniadania
dzis spróbowałam ten nowy chleb zytni z biedronki, nawet smaczny, a jak smaczny, to pewnie cukier skoczy:Dtwardan lubi tę wiadomość
-
Twarden mam prośbę zapytaj jutro ma wizycie i te wysokie skoki cukru po 30 min od posiłku. Bo mi dzisiaj odwolali wizytę. Oczywiście, jak będziesz miała okazję się zapytać.
Ja też mam mega niskie ciśnienie i piję kawkę godzinę po II śniadaniu. Ale kiedyś piłam na czczo ekspresowkę z mlekiemtwardan lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Twarden mam prośbę zapytaj jutro ma wizycie i te wysokie skoki cukru po 30 min od posiłku. Bo mi dzisiaj odwolali wizytę. Oczywiście, jak będziesz miała okazję się zapytać.
Ja też mam mega niskie ciśnienie i piję kawkę godzinę po II śniadaniu. Ale kiedyś piłam na czczo ekspresowkę z mlekiemzobaczymy, co powiedzą eksperci.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
A wiecie, że ja wiele lat zawsze powtarzałam: "kawa mi może ciśnienia rano nie podnosi, ale cukier na pewno i stad wiem, że zyję"
Bez kawy byście mnie nie poznały, całkiem inaczej funkcjonuję i się zachowuję. Wiec pewnie dzieki temu cukrowi ożywam rano, ale słodziłam zawsze mniej niz pół łyzeczki cukru
twardan lubi tę wiadomość
-
tez mi się troche imie piotruś podoba
ale ostatecznie nie mamy pomysłu na chłopca, wiec u nas musi być córcia
wiecie, ze mój m. chodzi smutny, od kiedy się okazało, ze nie wiadomo czy to chłopiec czy dziewczynka...(co na usg myślałam , że dziewczynka...i tak bardzo bardzo się cieszył)a teraz chodzi i mówi: a co będzie jeśli to chłopiec...
śmieszne i nie śmieszne
Ale tak przewraca się w głowie rodzicom, co chore dziecko stracili
-
Powiem Wam,że nie wiem co musialabym zjeść żeby tym nowym glukometrem przekroczyć te 120!
Generalnie cukry mam od 76-103 po posiłkach...
Dzisiaj po śniadaniu jeden pokazał 95 a drugi 111...
Generalnie czy ten, czy ten to się mieszczę do 120 ale już sama nie wiem...
Czytałam wiele negatywnych opinii o tym xido ale o one touch select mini nic nie mogę znaleźć...
Po co ja byłam nadgorliwa i zaczęłam mierzyć innym glukometrem? Trzeba było od razu zacząć tym od diabetolog...
Dodam tylko, że niby oba skalibrowane są do osocza... -
Co zmajstrował to będzie
Mój mąż bardzo chciał chłopaka, ale potem już nawet stwierdził, że jak będzie dziewczyna to też dobrze
Ale raczej to, że chłopak to pewne, chociaż różnie to bywa
twardan
Piotruś jest już z nami
-
Kamcia daj znac jak po tym chlebie
Mnie on nie smakowal maskarycznie
Kwasieluch jak nie wiem co. No ale gdyby służył dobrze moim cukrom to bym go jakos przemeczyla a ze nie sluzy to tym lepiej
Ja na szczęście kawy nie pije wiec nie musze z tym walczyc
Ogólnie to moja pierwsza ciąża wiec ja bym sie bała ze kofeina zaszkodzi dziecku. A dziewczyny na slodycze nie macie ochoty na diecie? Jak sobie z tym radzicie? Ja wczoraj robilam ta nutelle ale jak dla mnie paskudna. Za to mojemu mężowi smakuje -
dzień dobry!
oj pospałam dzisiaj! teraz musze ogarnac mieszkanie bo przyjeżdżamoja siostra z mężem (nie wiem czemu byłam pewna, że za tydzień!)! ja do kawy nigdy nie przywykłam, po prostu czasami mnie strasznie najdzie i wtedy MUSZĘ - i piję tę z cykorii z dużą ilością mleka, cukry bez odpałów
co do wagi to juz pisałam chyba, ja od momentu zajścia w ciażę schudłam kilak kg, przybrałam teraz do stanu wyjściowego i... trafiła mnie cukrzycaale dr mówi że póki dzidzia rośnie (a rośnie) to mam sie nie martwić, bylem nie chodziła z uczuciem głodu; wiec jestem na tym głodzie totalnie zafiksowana hahaha
Rudzina -
twardan, za pierwszym razem chciał syna. Smiałam sie, ze na szczęscie na płeć nie mamy wpływu, bo za dużo rozwodów by było
potem zakochał się w córci(a ona w nim, mama była nieważna
)i marzy o córci . Modli sie o to do Emilki
twardan lubi tę wiadomość
-
Cześć zabuszka! Daj znać co ci diabetolog powie!
Mnie jakos strasznie nie brakuje słodyczy chociaż wzięło mnie cos dziwnego mianowicie - nigdy nie lubiłam ciast, w zasadzie poza malutkimi wyjatkami mogłby nie istnieć. Teraz jak gdzieś widzę ciasto to czuję taki wewnętrzny niepokój, ze MUSZĘ zjeść (ale na razie nie jem). Ogólnie wydaje mi się, ze nie ajdłam wcześniej dużo słodyczy, ale mam kilka ulubonych typu żelki haribo, bezy, pączki z lukrem, batonik MilkyWay, mleczna czekolada Wedla...
Myślę, żeby wyszukać jakiś sprytny przepis na ciasto na Wielkanoc, zeby jednak coś słodkiego zjeść.
Ale powiem wam ze np niesłodzone kakao wydaje mi się teraz słodkie! Więc te smaki sie bardzo zmieniają. Mnie brakuje owoców, jem jakieś, ale wiadomo, ograniczyłam bardzo. Brakuje mi takiego jedzenia owoców bez zastanowienia, nie ze jedno kiwi i 10 malinek, albo pół jabłka.Rudzina -
mnie ogólnie w ciąży nie ciągnie do słodyczy, a wcześniej to pochłaniałam tonami
Chyba zakodowało mi się w głowie, że nie i koniec! Wolę zjeść ogórasa kiszonego lub jakieś inne warzywo
Jak zjem kawałek gorzkiej czekolady, to jest mi za słodko. Tylko ta kawa....ale jakieś grzechy trzeba mieć, a 2 kawy dziennie nie mają jakoś drastycznie dużo kofeiny, żeby zaszkodzić. I tak już dużo się poświęcamy dla potomstwa
twardan
Piotruś jest już z nami
-
rudzina, ja owoce mieszczę kilogramami dosłownie. Wczoraj w tv usłyszałam, ze tzw trójglicerydy są od węglowodanów , ze słodyczy i OWOCÓW, a ja trojglicerydy mam podniesione
ze slodyczami jest tak, że jak czegoś nie można, to się wtedy chce. Ja to lubie słodycze owocowe: zelki, skittles, mentosy owocowe, frutella. Na tym utuczyłam sie po rzuceniu palenia. A teraz-jak nie moge-to i torta bym zjadla -
szału po chlebie nie ma; 103, 107, 110, 106, 105
czemu tyle?Bo jak coś nowego to zawsze sprawdzam. co istotne przed pierwszym kesem cukier 101(po kawie), jak sie podniósł, tak trzyma sie na stałym poziomie. Cukier do zapisania dla diab, czyli 1h po to 106 -
Dzwoniłam do innej lekarki z poradni, mam wyeliminowac wszystkie weglowodany z diety zanim nie będę miała za tydzień wizyty. Moje skoki cukru są bardzo nieprawidlowe, mam iść na cito na usg i raz w tygodniu je wykonywać, żeby sprawdzić czy dziecko żyje. Glikemia powyżej 120 w dowolnej minucie dnia jest niedopuszczalna