WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz twardan, nie skacze
    a żeby nie było, ja na początku co chwilę po kawie mierzyłam i nic sie nie działo, ale ja 1h po mam około 100 i to mój wyjsciowy cukier do śniadania
    dzis spróbowałam ten nowy chleb zytni z biedronki, nawet smaczny, a jak smaczny, to pewnie cukier skoczy:D

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarden mam prośbę zapytaj jutro ma wizycie i te wysokie skoki cukru po 30 min od posiłku. Bo mi dzisiaj odwolali wizytę. Oczywiście, jak będziesz miała okazję się zapytać.

Ja też mam mega niskie ciśnienie i piję kawkę godzinę po II śniadaniu. Ale kiedyś piłam na czczo ekspresowkę z mlekiem :)

• twardan Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to mój Piotruś skacze w brzuchu :) znaczy, że go obudziłam tą kawą :)

goodwill lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Twarden mam prośbę zapytaj jutro ma wizycie i te wysokie skoki cukru po 30 min od posiłku. Bo mi dzisiaj odwolali wizytę. Oczywiście, jak będziesz miała okazję się zapytać.

Ja też mam mega niskie ciśnienie i piję kawkę godzinę po II śniadaniu. Ale kiedyś piłam na czczo ekspresowkę z mlekiem :)
    jasne, jak tylko nie zapomnę :) zobaczymy, co powiedzą eksperci.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że ja wiele lat zawsze powtarzałam: "kawa mi może ciśnienia rano nie podnosi, ale cukier na pewno i stad wiem, że zyję" :) Bez kawy byście mnie nie poznały, całkiem inaczej funkcjonuję i się zachowuję. Wiec pewnie dzieki temu cukrowi ożywam rano, ale słodziłam zawsze mniej niz pół łyzeczki cukru

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mi się troche imie piotruś podoba :) ale ostatecznie nie mamy pomysłu na chłopca, wiec u nas musi być córcia :) wiecie, ze mój m. chodzi smutny, od kiedy się okazało, ze nie wiadomo czy to chłopiec czy dziewczynka...(co na usg myślałam , że dziewczynka...i tak bardzo bardzo się cieszył)a teraz chodzi i mówi: a co będzie jeśli to chłopiec...:) śmieszne i nie śmieszne :D Ale tak przewraca się w głowie rodzicom, co chore dziecko stracili :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,że nie wiem co musialabym zjeść żeby tym nowym glukometrem przekroczyć te 120!
    Generalnie cukry mam od 76-103 po posiłkach...
    Dzisiaj po śniadaniu jeden pokazał 95 a drugi 111...
    Generalnie czy ten, czy ten to się mieszczę do 120 ale już sama nie wiem...
    Czytałam wiele negatywnych opinii o tym xido ale o one touch select mini nic nie mogę znaleźć...
    Po co ja byłam nadgorliwa i zaczęłam mierzyć innym glukometrem? Trzeba było od razu zacząć tym od diabetolog...
    Dodam tylko, że niby oba skalibrowane są do osocza...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co zmajstrował to będzie :) Mój mąż bardzo chciał chłopaka, ale potem już nawet stwierdził, że jak będzie dziewczyna to też dobrze :) Ale raczej to, że chłopak to pewne, chociaż różnie to bywa :)

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwi, zawsze dla własnego spokoju możesz oba sprawdzić. mimi wszystko i tak oba pokazuję wartości w normie. To kolejny dowód, że glukometr jest tylko poglądowy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najważniejsze, że cukry mieszczą się w normach :)

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia daj znac jak po tym chlebie :) Mnie on nie smakowal maskarycznie :) Kwasieluch jak nie wiem co. No ale gdyby służył dobrze moim cukrom to bym go jakos przemeczyla a ze nie sluzy to tym lepiej ;)
    Ja na szczęście kawy nie pije wiec nie musze z tym walczyc :)
    Ogólnie to moja pierwsza ciąża wiec ja bym sie bała ze kofeina zaszkodzi dziecku. A dziewczyny na slodycze nie macie ochoty na diecie? Jak sobie z tym radzicie? Ja wczoraj robilam ta nutelle ale jak dla mnie paskudna. Za to mojemu mężowi smakuje :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

oj pospałam dzisiaj! teraz musze ogarnac mieszkanie bo przyjeżdżamoja siostra z mężem (nie wiem czemu byłam pewna, że za tydzień!)! ja do kawy nigdy nie przywykłam, po prostu czasami mnie strasznie najdzie i wtedy MUSZĘ - i piję tę z cykorii z dużą ilością mleka, cukry bez odpałów ;)

co do wagi to juz pisałam chyba, ja od momentu zajścia w ciażę schudłam kilak kg, przybrałam teraz do stanu wyjściowego i... trafiła mnie cukrzyca :P ale dr mówi że póki dzidzia rośnie (a rośnie) to mam sie nie martwić, bylem nie chodziła z uczuciem głodu; wiec jestem na tym głodzie totalnie zafiksowana hahaha

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan, za pierwszym razem chciał syna. Smiałam sie, ze na szczęscie na płeć nie mamy wpływu, bo za dużo rozwodów by było :) potem zakochał się w córci(a ona w nim, mama była nieważna :) )i marzy o córci . Modli sie o to do Emilki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka, ja bez słodyczy przezyję, choć z córcia w ciaży tylko jadlam słodkie, więc oby takie zachcianki mnie nie dopadły!!!wtedy napisze ci jak sobie z tym radzę
    Ten chleb był smaczniejszy niz inne moje ale jeszcze czekamy na wynik :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć zabuszka! Daj znać co ci diabetolog powie!

Mnie jakos strasznie nie brakuje słodyczy chociaż wzięło mnie cos dziwnego mianowicie - nigdy nie lubiłam ciast, w zasadzie poza malutkimi wyjatkami mogłby nie istnieć. Teraz jak gdzieś widzę ciasto to czuję taki wewnętrzny niepokój, ze MUSZĘ zjeść (ale na razie nie jem :P ). Ogólnie wydaje mi się, ze nie ajdłam wcześniej dużo słodyczy, ale mam kilka ulubonych typu żelki haribo, bezy, pączki z lukrem, batonik MilkyWay, mleczna czekolada Wedla...

Myślę, żeby wyszukać jakiś sprytny przepis na ciasto na Wielkanoc, zeby jednak coś słodkiego zjeść.

Ale powiem wam ze np niesłodzone kakao wydaje mi się teraz słodkie! Więc te smaki sie bardzo zmieniają. Mnie brakuje owoców, jem jakieś, ale wiadomo, ograniczyłam bardzo. Brakuje mi takiego jedzenia owoców bez zastanowienia, nie ze jedno kiwi i 10 malinek, albo pół jabłka.

Rudzina
  • twardan Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ogólnie w ciąży nie ciągnie do słodyczy, a wcześniej to pochłaniałam tonami :) Chyba zakodowało mi się w głowie, że nie i koniec! Wolę zjeść ogórasa kiszonego lub jakieś inne warzywo :) Jak zjem kawałek gorzkiej czekolady, to jest mi za słodko. Tylko ta kawa....ale jakieś grzechy trzeba mieć, a 2 kawy dziennie nie mają jakoś drastycznie dużo kofeiny, żeby zaszkodzić. I tak już dużo się poświęcamy dla potomstwa :)

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzina, ja owoce mieszczę kilogramami dosłownie. Wczoraj w tv usłyszałam, ze tzw trójglicerydy są od węglowodanów , ze słodyczy i OWOCÓW, a ja trojglicerydy mam podniesione
    ze slodyczami jest tak, że jak czegoś nie można, to się wtedy chce. Ja to lubie słodycze owocowe: zelki, skittles, mentosy owocowe, frutella. Na tym utuczyłam sie po rzuceniu palenia. A teraz-jak nie moge-to i torta bym zjadla

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szału po chlebie nie ma; 103, 107, 110, 106, 105
    czemu tyle?Bo jak coś nowego to zawsze sprawdzam. co istotne przed pierwszym kesem cukier 101(po kawie), jak sie podniósł, tak trzyma sie na stałym poziomie. Cukier do zapisania dla diab, czyli 1h po to 106

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do innej lekarki z poradni, mam wyeliminowac wszystkie weglowodany z diety zanim nie będę miała za tydzień wizyty. Moje skoki cukru są bardzo nieprawidlowe, mam iść na cito na usg i raz w tygodniu je wykonywać, żeby sprawdzić czy dziecko żyje. Glikemia powyżej 120 w dowolnej minucie dnia jest niedopuszczalna

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, a takie skoki dzisiaj miałas duze?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ