WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka czekamy na wieści i powodzenia na wizycie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no to super cukier na czczo :) czyli 3j służą :)
    Ja sobie kawusię wypiję koło 10, po drugim śniadaniu.

Mnie załamuje ten cholerny aceton i waga, chyba nigdy tego nie zwalczę :/ dobija mnie to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 08:05

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    waga sie na tym poziomie nie przejmuję. Zwłaszcza sama czuje, ze najwięcej to ja się oczyszczam,a dzidziolka widziałam i super rośnie
    a co do 3j, oby jak najdłużej dawały radę i oby te 86 nie było jednorazowe.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym acetonem w ciągu dnia bym się nie przejmowała tak bardzo, mi tez się pojawia, wieczorem znika, rano nie ma...zobacz ile dziewczyn w ogóle acetonu nie mierzy. Mi nawet szkoda pasków, na wiosne chcemy postawić córci pomniczek
    Domyślam się, ze boisz się gubienia wagi z uwagi na przezycia z synkiem...pamietaj , kochana, ze tamte komplikacje nie muszą się powtórzyć. Bądź jak najlepszej myśli. Mój m. też mi czasem zwraca uwagę, że ja to zawsze zakładam najgorsze. Nawet on w pracy wypytał wszystkich kolegów , których zony już od początku ciąży miały cukrzycę. Od nich nauczył się jak podawać mi insuline(wyrywa mi pen, żebym sobie siniaków nie robiła :) ), wie, ze ich dzieciaczki urodziły sie jak najbardziej zdrowe i silne.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny tez juz po I sniadanku. Cukier na czczo ok i brak ketonow :) wczoraj zjadlam o 2 kanapki wiecej niz przed wczoraj i zjadlam jako posiłek przed snem 1,5 kanapki podzielone na 2 czesci w odstepach godziny.

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde lekarka odwołała wizytę :/ więc mam dopiero za tydzień i prywatnie i na nfz :( tą na mfz muszę przełożyć bo pokrywają mi się godziny wizyty i busa. Chyba palnę sobie w łeb :(

Kamcia co do wagi to ginka mi powiedziała, że od 20 tc zacznie się ogromny problem ze wzrostem dziecka, jeżeli ja będę miała aceton i będę chudła. Powiedziała, że jak tego nie ureguluje to bedzie bardzo źle bo wtedy albo brak wzrostu albo wady spowodowane nieprawidlowa podaza pokarmów :(
    Nawet kobiety ogromnie otyle powinny przytyć 5-7 kg, więc coś w tym jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 08:33

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, a ona tylko raz w tyg przyjmuje? rozmawiałaś z nią czy w rejestracji?
    nie przejmuj sie tak waga, bedzie czas i ci zacznie wzrastać, zobaczysz. Jestem pewna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia tak przyjmuje raz w tyg. Rozmawialam z rejestracją i pani dr odwołała dzisiejsze wizyty. No nic trudno.
    Cieszę się cukrem na czczo bo to mój sukces i tyle :) choć to na razie się uregulowało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 08:49

• twardan Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    dzisiaj zmierzę cukier po kawie na czczo, bo trochę się wczoraj zdenerwowałam, że może być wysoki....ja bez kawy nie zacznę dnia. Robię tak od zawsze, od początku ciąży, mam nadzieję, że nic złego nie narobiłam mojemu dziecku ta kawą, jutro spytam diabetologa.

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia
    to ci troszkę o mnie opowiem, choć absolutnie nie jest to związane z ciążą.
    ja od luceum miałam problem z waga. Pamietam jak ważyłam 46 kg przy wzroście 164. Zbliżała się matura, waga nagle spadała, choć zarłam czekolady i delicje(byłam wtedy uzalezniona od czekolady). Już tak źle wyglądałam, ze lekarz mnie tylko wysyłał na badania: w kierunku nadczynności i cukrzycy. Wszystko ok
    Inny przykład. Rok 2008. Czekał mnie jednodniowy pobyt w szpitalu ze względu na artroskopię kolana. Już miałam wtedy zdiagnozowana nerwice lekową. Szpital i igły nie dla mnie. Jeden dzień i już 3kg ważyłam mniej. 12 dni bezwzględnego lezenia, nawet obiady jadłam w łożku, ale heparyna w brzuch była dość stresująca. Po 2 tyg ważyłam 45 kg(8kg mniej), zaraz po tym zanikł mi mięsień, to wyobraź sobie jak wygladałam. Lekarka przestraszyła się (brzuch wklęsły i tylko tetnica w nim pulsowała).Waga stanęła w szpitalu
    rok 2016. Dowiedzialam się o ciązy, od razu -3 kg...
    u mnie wniosek jeden-stres, stres, stres!tak na mnie działa stres...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan wrote:
    Witam się i ja :)
    dzisiaj zmierzę cukier po kawie na czczo, bo trochę się wczoraj zdenerwowałam, że może być wysoki....ja bez kawy nie zacznę dnia. Robię tak od zawsze, od początku ciąży, mam nadzieję, że nic złego nie narobiłam mojemu dziecku ta kawą, jutro spytam diabetologa.

a czemu mialabyś zrobić krzywde?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo wczoraj Mappi pisała, że picie kawy na czczo jest nie wskazane w cukrzycy....ja jestem straszny cykor, zaraz panikuję

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan wrote:
    bo wczoraj Mappi pisała, że picie kawy na czczo jest nie wskazane w cukrzycy....ja jestem straszny cykor, zaraz panikuję

kawa zawsze jest zakazana na czczo :) ja piję z garscią mieszanych orzechów i cukier po kawie z mlekiem mi nie skacze

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piję kawę na czczo odkąd tylko zaczęłam pić kawę, będzie już milion lat...

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan ja od 10 lat (od tyle mniej wiecej pije regularnie kawe)a rano nie jem od podstawówki...ale ja zawsze dwie kawy rano zaliczałam, teraz to jedna(i rozpuszczalna bo po parzonej serce mi skakało)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to widzę, że mamy tak samo :) i jeszcze jakoś żyjemy, więc to nie może być samo zło :) Zapytam jutro, pewnie dostanę opieprz, trudno, ale będę wiedziała co lekarz na to. Ja przed ciążą zaliczałam nawet kilka kaw na czczo, potem koło południa śniadanie, albo czasem bez. W pracy czasami miałam tak "dobrze", że nie byłam w stanie zjeść czegokolwiek do 13:00, tyle roboty. Teraz za to prowadzę się wzorowo, jedyny grzech to ta kawa :)

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie moj gin mówił zebym sie waga nie przejmowala tak bardzo jeżeli wyniki badan sa ok. Przed ciążą mialam troche tluszczyku i on mowil ze czego nie dojem to dziecko wyciągnie ze mnie.
    Ja do 16-17 tyg caly czas mialam wage w dol. Pozniej sie trochę ruszylo ale odkąd jestem na diecie cukrzycowej to znow troche spadlam z wagi.
    Zadtanawia mnie jeszcze jak sie ma badanie ketonow z paska do badania moczu w lab. Bo mnie w domu na początku wychodzil caly czas sredni (++) poziom ketonow, a wyniki w lab pokazywaly sladowe ilosci (+/-).

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan, mojej diab to sie tez nie podobało, ale sniadanie wyznaczyła o 9 i jem o 9. dla kawy wstaje z budzikem, ketonów nie mam. pomiar po kawie robiłam i jej zapisywałam. Kawa ze śniadaniem podnosiła cukier. Kawa troche ze sniadaniem podnosiła cukier w jednym momencie. Zgodziła się z lekka niechęcia. Ostatnio znów piruszyłam temat kawy zeby miec pewność ze idzie na to i juz nic nie mówiła.mnie bez kawy boli głowa i tego juz nie nadrobie w ciągu dnia. moim grzechem jest jeszcze woda gazowana ale innej nie wypije :( , a gazowana to tez od co najmniej 7 lat

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zmierzyłam po godzinie od kawy 82. Ja jak rano nie wypije kawy to cały dzień jestem niedorobiona. Po śniadaniu też pije drugą, potem już cały dzień kawy nie ruszam, chyba, że mam wielką ochotę. Mam strasznie niskie ciśnienie w tej ciąży. Moja kawka jest taka malutka, że trudno ją w sumie nazwać kawą :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    A mnie moj gin mówił zebym sie waga nie przejmowala tak bardzo jeżeli wyniki badan sa ok. Przed ciążą mialam troche tluszczyku i on mowil ze czego nie dojem to dziecko wyciągnie ze mnie.
    Ja do 16-17 tyg caly czas mialam wage w dol. Pozniej sie trochę ruszylo ale odkąd jestem na diecie cukrzycowej to znow troche spadlam z wagi.
    Zadtanawia mnie jeszcze jak sie ma badanie ketonow z paska do badania moczu w lab. Bo mnie w domu na początku wychodzil caly czas sredni (++) poziom ketonow, a wyniki w lab pokazywaly sladowe ilosci (+/-).

poprzednio w ciąży jakoś tak wyszło, że ciąże zaczął prowadzić inny lekarz(mój był na l4), kilka tygodni nawet. Nie kazal sie przejmować spadkiem wagi(był mały i regularny, nie nagły i duży), bo jestem papuśna :)mój gin pojawił się w 25tc dopiero waga ciut powolutku szła w górę...Teraz ten mój od początku prowadzi i mówił, że wiele pacjentek na typ etapie gubi i mam się nie martwić(zawsze o wszystko sie martwię i mam nie wymyślać! a najlepiej net wyłączyc:) )Wazne , ze wyniki dobre a dzidzia rośnie

twardan, Dorinka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ