Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziewczyny spróbowałam sobie obciąć chlebek o 10g i zjesc z makrela. Wczoraj 118 a dzis 106. Niby 10g. a taka roznica
Wlasnie tocze wewnetrzna debate bo bardzo chciałabym sprawdzic jakby wyszly moje cukry gdybym sprobowala zaszaleć ze sledziami w smietanie
-
ja u siebie zauwzyałam niższy cukier po kapuscie- ogorki tak na mnie nie działaja ale kapusta chyba tak...
wczoraj na tym szkoleniu mowili tez zeby zawsze do kazdego obiadu jesc surowke, a najlepiej to najpierw zjesc surowke a pozniej reszte, bo w takich surowkach jest duzo błonnika a błonnik hamuje cukier. -
iwoncia, moja diab mówiła to samo,ale surówki z oliwa, bo to hamuje. Najlepiej jak to kiszona kapusta...tydzień dałam rade!!surówka chyba nawet sie strułam(az mnie trzesie na sam a mysl o pekinskiej i papryce), a na kiszona patrzec nie mogę. a dopiero jestem miesiąc na diecie . teraz mi wchodzą jedynie rzodkiewki i sałata na chlebie. nawet wedlin juz nie moge. Na drugie śniadanie chleb 60 g z sałatą puszka dorsza w oliwie i 6 rzodkiewek cukier106