Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia to sobie mozemy lapke przybic
Ja swoja terazniejsza cukrzyce zwalam wlasnie na geny bo na nic innego co by mnie kwalifikowalo sie nie lape. Chociaz nie wiem bo jakis czas przed zrobieniem krzywej mialam straszne uciski pod rzebrami. Czulam ze narzady podjechaly do gory i po kazdym nawet nie duzym posilku cale wnetrznosci mnie bolaly. Czasem tak ze nie trudno bylo o oddech a zadna zmiana pozycji ani spacer nie pomagal. Lekarz mowil ze prawdopodobnie byl duzy nacisk na trzustke co zaburzylo jej prace i spowodowalo wlasnie cukrzyce ale nie wiem jak sie do tego ustosunkowac.
-
agatia, to jest statystyka. wrecz podpisywałam oświadczenie, ze wiem, ze badania nieinwazyjne to statystyka a nie diagnoza
u mnie jest poronienie 2 laa temu ale nieoficjalne tzn lekarz oficjalnie ciązy nie stwierdził(test sikany blada krecha to za mało)a jak do niego dotarłam byłam już po "okresie". Dopiero w tej poradni nazwali to ciążą biochemiczna, ale raczej jej tez oficjalnie nie napisali(widziałam zapis 1+1 co mi sie skojarzyło ciąza 1 poród 1) -
U mnie oficjalnie.bo był to 12 tc, karta ciąży była. Więc to też ma wpływ
Ale z synkiem byłam młodsza o 3 lata i miałam ZD 1:10000. A teraz zdecydowanie gorzej odłożyłam na.półkę wyniki i już nie chce mi się zaglądać, ale 1:600 chyba mam wynik. Masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 22:33
-
Miuu przepraszam, że pytam o wiek, ale.jesteś już po 18 stce.prawda?
Bo wiek zawyza ryzyko. W Norwegii pewnie badanie za darmo?
Ja wyczytałam, że dla 31-32 latki norma ZD to 1:500-700, więc się mieszczę.
Nie.ukrywam, że 2500 zł to.dla mnie.ogrom pieniędzy. Muszę to na spokojnie.rozwazyc.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Kamcia spokojnie kochana, ja tam wierzę, że wynik będziesz miała dobry i trzymam kciuki. O której jedziesz?
Ja też słabo spałam
Ja dzisiaj aceton 15/40 +/++a wczoraj zjadłam dużo więcej, odłożyłam węgli, nie wiem, co robię nie tak
Za to cukier na czczo 81, nigdy takiego nie miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 06:40
-
Dziewczyny a ja się tak zapytań Was z czystej ciekawości,
Jak nie chcecie to nie muysicie odpowiadać...
Ją chyba jestem nawet starsza od Was bo już 33 na karku a nikt mi takiej diagnostyki nie proponował...
Pytalam lekarza o ryzyko itp..., pytalam o badania prenatalne ... Ale mówił, że on raczej by zalecał po 35 r ż. Amnipounkcja jest badaniem inwazyjnym i moze prowadzić do poronienia. Poza tym pytalam co w przypadku wykrycia wad - to mi powiedział, że takie wady nie stanowią przesłanki do rozwiązania ciąży...
Pytam bo sama juz z tym wszystkim zglupialam...
Czy Wam lekarz np. powiedział, że istnieje możliwość przerwania ciąży w przypadku stwierdzenia zespołu Downa itp?
No i generalnie jeśli możecie to napiszcie dlaczego rozbicie takie badania - czy tylko po to by wiedzieć, czy za tym moga iść jakieś konkretne działania...
-
ajwi, tez mam 33
nikt mi nie mówił o terminacji, ale 3 lekarzy wymownie zapytało: "a co, jeśli, coś się znajdzie?", albo"trzeba sie zastanowić, co dalej gdyby coś sie okazało". Zgodnie z mężem potrafimy na to odpowiedzieć...
a o amnio wspominam w razie kiepskich wyników, ja 6 kwietnia mam też echo serca plodu
poza tym po 35 r.z .lekarz musi ci zaproponować badania prenatalne, twoja decyzja czy je robisz, łaski nie robiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 06:51