X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kamcia, że stąd skierowanie, ale chyba program nie liczy tego. Choć u mnie choroby synka też chyba nie liczyli bo lekarz nie pytał, a z karty ciąży raczej nie spisał informacji :)
    Mam nadzieję, że to jednak statystyka :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill
    pamietam :) ale przepraszam ze tak późno sobie przypominam. Początek sobie przypominam

Hej, witajcie Dziewczęta!
    Wypada się przywitać w gronie Słodkich Mam!

goodwill lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to sobie mozemy lapke przybic :) Ja swoja terazniejsza cukrzyce zwalam wlasnie na geny bo na nic innego co by mnie kwalifikowalo sie nie lape. Chociaz nie wiem bo jakis czas przed zrobieniem krzywej mialam straszne uciski pod rzebrami. Czulam ze narzady podjechaly do gory i po kazdym nawet nie duzym posilku cale wnetrznosci mnie bolaly. Czasem tak ze nie trudno bylo o oddech a zadna zmiana pozycji ani spacer nie pomagal. Lekarz mowil ze prawdopodobnie byl duzy nacisk na trzustke co zaburzylo jej prace i spowodowalo wlasnie cukrzyce ale nie wiem jak sie do tego ustosunkowac.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, to jest statystyka. wrecz podpisywałam oświadczenie, ze wiem, ze badania nieinwazyjne to statystyka a nie diagnoza
    u mnie jest poronienie 2 laa temu ale nieoficjalne tzn lekarz oficjalnie ciązy nie stwierdził(test sikany blada krecha to za mało)a jak do niego dotarłam byłam już po "okresie". Dopiero w tej poradni nazwali to ciążą biochemiczna, ale raczej jej tez oficjalnie nie napisali(widziałam zapis 1+1 co mi sie skojarzyło ciąza 1 poród 1)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka trzeba poczekać po ciąży i będzie wiadomo czy poszła, czy nie :)
    Ale z chorób które mogą nas dotknąć w pozniejszym.wieku, cukrzyca.jednak nie jest najgorszą, ale upierdliwą.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka, emilka mnie uciskała bardzo bardzo bo cały czas była ułożona miednicowo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oficjalnie.bo był to 12 tc, karta ciąży była. Więc to też ma wpływ :)
    Ale z synkiem byłam młodsza o 3 lata i miałam ZD 1:10000. A teraz zdecydowanie gorzej odłożyłam na.półkę wyniki i już nie chce mi się zaglądać, ale 1:600 chyba mam wynik. Masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 22:33

• Miuu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja miałam trisomia 1 - 240 druga nie pamietam 3- 128 wiec to spore ryzyko. Ale wszystko dobrze wyszło. Tez robiłam NIFTY.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • goodwill Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba myśleć pozytywnie! Że sobie pójdzie precz cukrzyca! :)

kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znów mnie insulina zabolała, ale nakrzyczałam na m. i chyba igła sie skrzywiła...ciekawe jak rano bedzie wynik ach!!!krzyczec mi sie chce, coś czuję ze piekny dzien mnie jutro czeka!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu przepraszam, że pytam o wiek, ale.jesteś już po 18 stce.prawda? ;)
    Bo wiek zawyza ryzyko. W Norwegii pewnie badanie za darmo?

Ja wyczytałam, że dla 31-32 latki norma ZD to 1:500-700, więc się mieszczę.
    Nie.ukrywam, że 2500 zł to.dla mnie.ogrom pieniędzy. Muszę to na spokojnie.rozwazyc.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomyśl kochana
    ja jutro razem z toba bede sie zastanawiała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jestem po 38 roku życia. ;) w Norwegii nie robią takich badań. Robiłam je w Polsce.

Wiek. Progesteron doustny podobno tez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 01:02

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu też czytałam, że progesteron. Ja biorę dowcipny, ale w dużych ilościach. Nie wiesz, czy taki też może zaburzać wyniki?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pół nocy nie spałam, sniła mi sie amniopunkcja, straszny dzien mnie czeka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia spokojnie kochana, ja tam wierzę, że wynik będziesz miała dobry i trzymam kciuki. O której jedziesz?
    Ja też słabo spałam :/

Ja dzisiaj aceton 15/40 +/++ :( a wczoraj zjadłam dużo więcej, odłożyłam węgli, nie wiem, co robię nie tak :(
    Za to cukier na czczo 81, nigdy takiego nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 06:40

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja się tak zapytań Was z czystej ciekawości,
    Jak nie chcecie to nie muysicie odpowiadać...
    Ją chyba jestem nawet starsza od Was bo już 33 na karku a nikt mi takiej diagnostyki nie proponował...
    Pytalam lekarza o ryzyko itp..., pytalam o badania prenatalne ... Ale mówił, że on raczej by zalecał po 35 r ż. Amnipounkcja jest badaniem inwazyjnym i moze prowadzić do poronienia. Poza tym pytalam co w przypadku wykrycia wad - to mi powiedział, że takie wady nie stanowią przesłanki do rozwiązania ciąży...

Pytam bo sama juz z tym wszystkim zglupialam...
    Czy Wam lekarz np. powiedział, że istnieje możliwość przerwania ciąży w przypadku stwierdzenia zespołu Downa itp?
    No i generalnie jeśli możecie to napiszcie dlaczego rozbicie takie badania - czy tylko po to by wiedzieć, czy za tym moga iść jakieś konkretne działania...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi ja po prostu chcę wiedzieć. Co do przerwania ciąży nie rozmawiałam. Ciążę przerwać można tylko do ktoregos tyg. nawet nie wiem którego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 06:47

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi a robiłaś pappa?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwi, tez mam 33
    nikt mi nie mówił o terminacji, ale 3 lekarzy wymownie zapytało: "a co, jeśli, coś się znajdzie?", albo"trzeba sie zastanowić, co dalej gdyby coś sie okazało". Zgodnie z mężem potrafimy na to odpowiedzieć...
    a o amnio wspominam w razie kiepskich wyników, ja 6 kwietnia mam też echo serca plodu

poza tym po 35 r.z .lekarz musi ci zaproponować badania prenatalne, twoja decyzja czy je robisz, łaski nie robi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 06:51

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ