X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, podobno terminacja do 23-24 tc
    ajwi, robie te badania na nfz z racji urodzenia dziecka z wada

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, Dzieki za odpowiedź...
    nie, nie robilam. Miałam tylko to tzw. USG genetyczne koło 12 tyg ciąży...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo chorego dziecka, wszystkie badania robię odpłatnie :/

Ale jestem załamana tym acetonem tyle rano to nie miałam. Zjadłam wczoraj tyle, że pękałam, w nocy zero głodu, może ja czegoś jem za dużo? Już nie wiem co robić...

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia, dzięki..

Boziu... Wiecie co nawet nie myślałam o żadnych wadach...
    Teraz będę robić w gacie...
    Bycie w ciąży to ciągły stres...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 07:20

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    Agatia, Dzieki za odpowiedź...
    nie, nie robilam. Miałam tylko to tzw. USG genetyczne koło 12 tyg ciąży...
    U mnie na.podstawie USG nikt by nie mówił o dalszej diagnostyce, ale Pappa wyszlo, jakk wyszło. Położna mi mówiła, że jak USG jest ok, a pappa słaba to raczej wszystko ok.

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wstaje i ja poczytalam wasza dyskusje i szczerze to nic madrzejsza nie jestem . wiem tyle ze u mnie to cukrzyca ciazowa bo poprzednio jej nie mialam. A jakies predyspozycje u mnie tez kurczak nijakie brzuch maly cisnienie z tych 90 /60 gruba nie jestem zaczynalam z 58.5 obecnie jakies 63 , w rodzinie to śp babcia miala cukrzyce ale ona jakos tam chyba starcza sie nazywała bo dopiero po 65 roku zycia. I trafilo tez na mnie mam nadzieje ze minie po urodzeniu i odbije sobie slodkosciami. Dobra pasuje wstac. Jeszcze synus chrapie a pewnie zaraz da w kosc.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka w kwestii cukrzycy, to nikt nie jest mądry ;) jak.widać lekarze też mają odmienne zdania i koncepcje.
    Co do niskich ciśnień to witam w klubie tez mam takie 90/60 :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwi, zadna z nas przy dość nudnej ciąży nie myśli o wadach. Mojej córci nikt w ciąży nie zdiagnozował, ba, urodziła się i usłyszałam, że dziecko zdrowe! Nie siniala, nie płakała, saturacja 100%, ale rano usłyszeli "tylko"szmer. Nasza wada nie była o tyle poważna, krytyczna, co zrobiło się tego dużo wraz ze wzrostem córci. U nas jedna wada ratowała inną wadę, dlatego wszystko trzymało się kupy. Wiele dzieci rodzi się z vsd/asd. Poznałam dziewczynę lat 17, która trafiła na operację nagle z asd!tyle lat nikt tej wady nie wykrył. A ona sport uprawiała. Można sie zastanowić ile z nas ma takie małe wady, bo przeciez 33 lata temu nie było takiej diagnostyki. A kardiolodzy dla dorosłych już nie sa tak życzliwi jak dzieciecy. Tej 17-latce udało się, że zoperowali ją jako dziecko.
    Ja ciąze prowadze na nfz i naprawde nie narzekam. Zachodząc teraz w ciążę, znałam swoje prawa i wiem, jaka diagnostyka mi się należy. Wręcz spotykam lekarzy, którzy mi ciągle o tym przypominają. Dąże do tego, że wiele kobiet wydaję tyle pieniędzy na 3d/4d z własnej przyjemności , a czasem wystarczy 150 zł na badanie diagnostyczne. Nasze badania prenatalne to tylko statystyka, a ile dzieci rzekomo zdrowych rodzi sie chorymi i ile dzieci zdiagnozowanych jako chore jest zdrowych!!!Robie wszystko, zeby zycie mnie nie zaskoczyło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka, nikt nie wie skąd u nas cukrzyca, podaja jakieś czynniki ryzyka, ale podaj chorobę, przy której nie ma wieku, czy otyłości, czy nawet genów??Akurat ciąż to chyba najmniej przebadana dziedzina, bo kto na nas będzie eksperymentował?na pewno nie mamy , co sie o nia obwiniać. Taki urok ciążowy
    A moje ciśnienie w domu jest zawsze ponizej normy:), tylko na wizycie rośnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 07:17

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które robiły NIFTY mam jeszcze jedno pytanie, czy.to tez jest badanie statystyczne?

Po śniadaniu takim jak zawsze 3 kromki chleba każda 25g, 1,5 parówki u warzywa mamm cukier 83 szok.
    Najgorszy ten dziadowski aceton :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, twoje cukry się ustabilizowały , więc przyjdzie czas na aceton

a co do nifty, tez myślę ze to statystyka(tak na watku amnio dostałam odp)ale płec przeciez wykrywa

goodwill lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade trzymajcie kciuki

goodwill, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kciuki zaciśnięte pisz szybciutko. Powodzenia i zobaczysz, że będzie dobrze.

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia,

Tu poczytaj, szczególnie pkt 19

http://www.nifty.pl/najczesciej-zadawane-pytania

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) mi z racji wieku ( ciąża się skończy jak będę miała 35 lat)lekarz po usg genetycznym zaproponował PAPPA na NFZ, ale nie skorzystaliśmy. Na USG wszystko było ok. Przezierność 1,15, kość nosowa widoczna. Trochę się zastanawiam, czy to dobra decyzja, ale czasu nie cofnę. Po połówkowym też wszystko jest w porządku.

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i czekam na 9. Ostatnio się spoznili. Jestem pierwsza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja tez sie zastanawiam nad tym twoim acetonem. Ja wczoraj obcielam kanapki do ok 40g. bo naprawde nie mialam apetytu. Zjadlam przez caly dzien 7 takich kanapek i lazanki na obiad. Niestety sie troche zasiedzielismy, poszlam pozniej spac i obudzilam sie w nocy glodna. Ale dupska nie chcialo mi sie ruszyc wiec poszlam spac dalej i acetonu rano nie mam.

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do Poradni na NFZ terminy mają na 11 kwietnia, pani przez telefon kazała natychmiast szukać innej poradni na cito bo wyniki po 30 min są bardzo złe.
    Jutro muszę lecieć do ginki po kolejne skierowanie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na noc nadal jem makaron ostatnio z mlekiem bo tak najszybciej wchodzi. Po kanapce przed spaniem oraz golabkami mialam rano aceton

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryzyko niskie z domku napisze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ