X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3 pytania:
    1. Probowalyscie dodawac do jedzenia mleczka kokosowego? Mam ochote na takiego kurczaka curry z mleczkiem kokosowym ale nie wiem jak po tym cukry sie kształtują.
    2. Czy chleb z tostera bardziej podnosci cukry?
    3. Czy jadacie ziemniaki pieczone w piekarniku czy przy cukrzycy nie bardzo?
    :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Dziewczyny 3 pytania:
    1. Probowalyscie dodawac do jedzenia mleczka kokosowego? Mam ochote na takiego kurczaka curry z mleczkiem kokosowym ale nie wiem jak po tym cukry sie kształtują.
    2. Czy chleb z tostera bardziej podnosci cukry?
    3. Czy jadacie ziemniaki pieczone w piekarniku czy przy cukrzycy nie bardzo?
    :)

1. nie
    2. podobno tosty podnoszą, sama nie próbowałam, ale dziewcyzny na fb piszą że zmienia się indeks glikemiczny i wywala cukier (ale nie wszystkim :P )
    3. raz zjadłam! najpierw podgotowałam w mundurkach a potem wsunełam do piekarnika, zjadłam tak 2 średnie ziemniaki (plus pieczona ryba i kapusta kiszona) i cukier miałam ok, coś ok.104 z tego co pamiętam. Były pyszne! Ale mam jakis irracjonalny strach że to była sytuacja wyjatkowa i nie powtarzałam... może jutro?

Rudzina
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ziemniaków w ogóle nie mogę jeść, bo strasznie mi cukier podnoszą, dlatego przerzuciłam się na kasze :) Akurat je lubię.

goodwill lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ziemniaka to max 1 moge wcisnac do obiadu. I zazwyczaj mialam kolo 105. Tzn moglabym wiecej ale czyje sie wtedy taka ociezala.
    Jutro sprubuje moze tego kurczaka curry zrobic a pojutrze ziemniaczki moze wypróbuję bp tak to nie wiedzialabym co jak działa na moje cukry. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 20:55

monilia84 lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam mleko kokosowe i mi nie podnosi. W sumie duzo gotuje wywar z kurczaka i warzyw i siup mleko. Kawa i mleko bądź curry.
    Ogólnie używam tez cukier kokosowy i wszystko w normie.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez 28 -30 maj.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurrr ucielo mi posta

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka,
    Ja jadłam bułkę grahamkę opieczona w opiekaczu i mi cukru nie podniosło....

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dzisiaj acetonu brak, no może śladowy czasem nie umiem odczytać, więc zaznaczam obydwa. Kiedyś wyszedł śladowy a w labie brak, więc spoko. Na czczo 88, więc szału nie ma. Ale dzisiaj wstałam godzinę później, więc jestem zadowolona.
    Wczoraj na kolację zjadłam tonę chleba, żeby nie było acetonu i się udało, ale niesmak mam ogromny. ;)

Trochę się pobyczę w wyrku i lecę na zakupy bo muszę jakąś rybkę kupić na obiad.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 08:55

monilia84 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super agatia
    a ja dostaję mózgu ciążowego, jestem do niczego umysłowo, rybkę mam a cytrynki brak, a takich szczegółów u mnie co raz więcej :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołożyłam kromkę chleba do śniadania, dzisiaj 4 kromki i cukier po godzinie 89. Nic z tego nie rozumiem.
    Zastanawiam się, czy z ciążą wszystko ok, ze te cukry po godzinie coraz niższe. Normalnie niczym nie mogę się najeść, dopycham chleba na maksa, a i tak jestem głodna. No i nie wspominam o cukrze.po 30 min bo to jakieś nieporozumienie :(
    Umówilam się na pn na nifty i jadę w pn do diabetologa. Zastanawiam się tylko czy nofty pobierać u siebie, czy bezpośrednio w Wawie skoro i tak tam będę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 08:59

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, kolejna która prawie jest zdrowa ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia moje pomiary po 30'min są tragiczne, dzisiaj mam podejść do ginki i chyba skończy się jednak szpitalem w Wawie.
    Poza tym aceton, ktory wczoraj miałam w ilości 40,80,120 jest bardzo niepokojący. Więc niestety do zdrowia mi dużo brakuje.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ile było po 30min?czyli dalej mierzysz czesciej?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mierze po 30 i po 60 min. Po każdym posiłku po 30 min mam prawie dwukrotne przekroczenie a potem spahdek. Dzisiaj mam zadzwonić do położnej i zobaczę jaką ginka podejmie decyzję.
    Ginka kazała mierzyć, w poradni na starynkiewicza też.
    Ba razie o tym nie myślę, pochodziłam się, że jest.wielce prawdopodobne, że dziecko będzie miało wady wywołane cukrzycą, do tego mam full acetonu, więc nie jest dobrze, a terminy są, jakie są. Pozostaje mi czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:21

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno lekarz prowadzacy musi działac a nie ty
    ale nie wiem jak mozna 4 kromki zjesć
    moja 1kromka, 6 rzodkiewek , 5 kisci salaty i troche kabanosów zajęły mi 20 min!!to ike czasu jadłabym 4 kromki...o matko!do 12 ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia,

Przecież diabetolog Ci mówiła, że skoki po 30 min są jak najbardziej fizjologiczne i ok...
    To ja juz nic nie rozumiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:34

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kromki są małe bo jem chleb gdzie kromka ma 50g i dzielę je na pół i to liczę jako kromka. Ja jem dość szybko ok. 10-15 min.
    Moja prowadząca mnie olewa total, nie spodziewałam się tego po niej, ale cóż... już powoli zaczyna mi być wszystko jedno co się stanie i co będzie.
    Muszę odpocząć od forum, od ciągłego myślenia o cukrach. Czy jem zdrowo czy nie to skoki po 30 min mam ogromne, więc wracam do normalnego jedzenia. Zapominam na jakiś czas o cukrach i niech się dzieje wola nieba.

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi jedna mówiła, 4 innych lekarzy zaprzeczylo. Glikemia przygodna powyżej 200 świadczy o cukrzycy z przed ciąży i ja taką glikemie miewam po posilku. Skoki są bardzo krotkie bo nie.wychodzą w hemoglobinie glikowanej i są niebezpieczne dla dziecka.
    Nie.chce mi.się już o.tym pisać i myśleć.
    Jak.się jakoś ogarne to może na.forum wrócę, na.razie muszę odpocząć.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeśli chcesz zrobić nifty , żeby tych rzekomych wad szukać, to niestety nie to badanie. Przede wszystkim odpuść. Jesli ma coś zaszkodzić, to stres

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ