Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżuls wrote:No i znó rozjechały mi sięcukry... a już myślałam, że jest ok. Jakoś zbiegło mi sięto z rozpoczęciem przyjmowania duphastonu. Czy progesteron ma wpływ na tolernację cukrów?Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Nowe słodkie mamy wejdźcie na stronę szpitala Karowa, który specjalizuje się także w cukrzycach i tam są wytyczne z przykładowymi dieta mi a dodatkowo patrzcie co Wam podnosicukier bo mi mleko i mmasło bardzo ale u was może być ok. Powodzenia!
Ja po pro body jestem najedzona wiec nie wiem co doradzić. .. może chudy twaróg do tego bo on dobrze zapycha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 17:47
-
Przetestowałam popcorn. Po godz 90 po dwóch 86 Potem zjadłam kolejny posiłek więc myślę ze pozostałe wyniki już nie są adekwatne. Tylko zaznaczam że moje problemy z cukrem nie są aż tak straszne. Po posiłkach trzymam się w granicach 80-110, na 6 tygodni diety normę przekroczyłam parę razy.
-
Pay to superNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Nadzieja84 wrote:Nowe słodkie mamy wejdźcie na stronę szpitala Karowa, który specjalizuje się także w cukrzycach i tam są wytyczne z przykładowymi dieta mi a dodatkowo patrzcie co Wam podnosicukier bo mi mleko i mmasło bardzo ale u was może być ok. Powodzenia!
Ja po pro body jestem najedzona wiec nie wiem co doradzić. .. może chudy twaróg do tego bo on dobrze zapycha.Nadzieja84 lubi tę wiadomość
-
Ogórkowa ogorkowej nie równa zależy na jak tłustym wywarze, zależy ile marchwi i ziemniaków itd. Ja to co tydzień mam większy cukier i insulinę zwiększają co 2 tygodnie a dieta niezmienna wiec cukrzyca pogłębia się też wraz z trwaniem ciąży albo rodzaj insuliny lipny .
-
Nadzieja84 wrote:Ogórkowa ogorkowej nie równa zależy na jak tłustym wywarze, zależy ile marchwi i ziemniaków itd. Ja to co tydzień mam większy cukier i insulinę zwiększają co 2 tygodnie a dieta niezmienna wiec cukrzyca pogłębia się też wraz z trwaniem ciąży albo rodzaj insuliny lipny .
-
ja wole nie myśleć co będzie w trzecim trymestrze aaaaaaaaa ledwo drugi zaczęłam a tu jeszcze tyle czasu
a mam pytanie do dziewczyn co od początku mają cukrzyce w pierwszym/drugim trymestrze tyjecie czy chudniecie? ja mam 8 kg na minusie i waga nadal w dół leci... ostatnio słyszałam że ten spadek to może być przez cukrzyce
-
Aska87 wrote:ja wole nie myśleć co będzie w trzecim trymestrze aaaaaaaaa ledwo drugi zaczęłam a tu jeszcze tyle czasu
a mam pytanie do dziewczyn co od początku mają cukrzyce w pierwszym/drugim trymestrze tyjecie czy chudniecie? ja mam 8 kg na minusie i waga nadal w dół leci... ostatnio słyszałam że ten spadek to może być przez cukrzyceWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 11:41
-
no ja zanim zaczęłam diete miałam już 7 na minusie teraz spada wolniej ale jednak dalej spada ehhhh całe życie próbuje schudnąć a tu tylko w ciąże wystarczyło zajść no mam nadzieję że jak już zacznę tyć to nie więcej niż tak z 10kg
-
ja najpierw tyłam szybko a jak w 3 trym ta cukrzyca się pojawiła to schudłam 4 kg i ogólnie 13 na plusie jest.Bardzo współczuje Wam cukrzycy od początku bo to męczarnia. Mi się tak strasznie w ciązy słodyczy chciało że szok, a teraz boje się jak jabłko zjem bo wtedy cukier różnie skacze:( Wytrwałości kobitki czego się nie robi dla dzieciaczków no i żeby potem ta cukrzyca po ciąży nie została. Niestety znam dwa przypadki dzieci słodkich mam, które mają zaburzenia rozwojowe dlatego to nie są przelewki i czytałam,że nawet jeden grzeszek może mieć konsekwencje. Piekę ciasta z ksylitolem ale i tego za dużo nie mogę bo cukry wysokie a teraz gdy muszę i dużo euthyroxu i progesteronu przyjmować to insulina tak dobrze nie działa.
Miłego dnia:) -
Update: Właśnie wróciłam od gina, zważył mnie i już -10kg. LOL.
U mnie to już jest druga ciąża z cukrzycą od samego początku, ale pierwsza z insuliną zpoprzednią dała sobie radę tylko dietą. Sama jestem z cukrzycowej ciąży (najprawdopodobniej, bo wtedy nie prowadzono badań przesiewowych, ale z wywiadu dr diabetolog stwierdziła, że tak musiało być, a z tego, co opowiadała moja mama, to nie odmawawiałą sobie niczego...) i najprawdopodobniej stąd moje problemy.
A jakiego rodzaju to były zaburzenia rozwojowe? Ale te mamy dbały o siebie, były na diecie itd i mimo to tak wyszło? -
Nie chciałam straszyć ale to są zaburzenia typu niedowladow mięśniowych, dzieci wolniej się rozwijają, później uczą się chodzić, mówić, są problemy z koncentracja i jedna z tych mam dogadzala sobie bo miała ochotę na batonik to zjadła a druga dbała ale możliwe ze zbyt późno się dowiedziała o cukrzycy. Trzeba uważać ja się martwię bo pomimo konsekwencji ciężko mi utrzymać cukry w ryzach...
-
Ja miałam diagnozę postawiona w 15 tygodniu. Teraz jest 21 i mam 2 kilo przodu, które pojawiły się w przeciągu ostatnich trzech tygodni.
Na tym blogu znalazłam kilka fajnych przepisów, zapiekanka z szpinakiem na stałe weszła do menu, tylko pizzę robiłam inaczej, moja bardziej przypomina mace i robię ja na patelni
magicznedwiekreski.blogspot.comNadzieja84 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja84 wrote:Ogórkowa ogorkowej nie równa zależy na jak tłustym wywarze, zależy ile marchwi i ziemniaków itd. Ja to co tydzień mam większy cukier i insulinę zwiększają co 2 tygodnie a dieta niezmienna wiec cukrzyca pogłębia się też wraz z trwaniem ciąży albo rodzaj insuliny lipny .Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
ja na początku schudłam 3 kg....a teraz ogólnie na plusie mam 12 kg....takze nie jest aż tak źle
Nadzieja84 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r.