Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZasada jest taka że dziecko trzeba przykładać do piersi i samo wisiorki mleko. Może wam się wydawać że nie macie pokarmu ale się możecie mylić dziecko tak będzie ciągnęło że wisiorbie:-)
Przede wszystkim nie można się poddawać przy karmieniu piersią bo myślimy że nie mamy dziecko rozkręci mleczarnie:-)
Może być opcja ze twój pokarm będzie mało treściwy więc będzie trzeba dokarmic sztucznym.
Ale to potem będziecie o tym myśleć
Ja mam patent teraz na dziecko. Córką sobie upodobala jednego cycka a drugi był be!!!! Teraz przy drugim dziecku jeśli sytuacja się powtórzy kupie sylikonowe nakładki na sutki działa je dziecko z dwóch cyckow.koleżanka próbowała bo jej córka też do jednego się przykleila:-)
Rudzina, asioczek86, goodwill lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agatia wrote:Na 2 śniadanie zjadłam 2 kromki chleba z biedronki 7-ziaren cóż... nie najadlam się i w smaku taki nie za bardzo
Wierz mi, ze nie jem go dla smaku...ale póki co 2 eksperymenty z innym pieczywem zakończyły się źle, wiec to moja 'bezpieczna przystań'. Jutro spróbuję z tym paczkowanym żytnim Oskroby, chociaż wygląda na to, że jest podobnego typu.
Rudzina -
no dzięki dziewczyny
moje siostry nie miały za wiele pokarmu to od razu myślę że ja też mieć nie będę... no ale moje siostry nie miały cukrzycy a ich ciąże były bezproblemowe. tak więc może u mnie po porodzie będzie inaczej. skoro już mam takie brzydkie piersi to już chce karmić naturalnie. a brzuszek to mam ładny, bez rozstępów itp. słyszałam jednak że po porodzie to każda ma sflaczały brzuch i trzeba będzie ostro ćwiczyć.
ja dziś z babcią męża chodziłam po sklepach i pościele dla małej kupowałyśmy
a cukrami to dziś nie mam zamiaru się przejmowaćkamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Rudzina wrote:Wierz mi, ze nie jem go dla smaku...
ale póki co 2 eksperymenty z innym pieczywem zakończyły się źle, wiec to moja 'bezpieczna przystań'. Jutro spróbuję z tym paczkowanym żytnim Oskroby, chociaż wygląda na to, że jest podobnego typu.
-
Asioczek po cc miałam pokarmu jak na lekarstwo, może ze 200 ml na dobę. Dawałam mm z odrobiną mojego mleka. Jak młody miał 3 mc pokarm zniknął i karmiłam go tylko mm.
Co do rozstępów to mam gruby brzuchi mój synuś niewiele go powiększył
ale w miejscu gdzie miał nogi mam rozstępy, a tam gdzie główka zero
ciekawe jak będzie teraz. Oby dzidzia była duża mimo mojej diety i niech robi masę rozstępów
asioczek86 lubi tę wiadomość
-
agatia, wiesz że ja pierwsze sniadanko skromne, 1 kromka, ale ciacham nozem taka 40g i cukry dobrze, 100 parę. No dziś wyjatkowo 114, bo nalożyłam keczupu(chciało mi sie do kabanosów)ale z reguły, odkad jem ten chleb\(od 29 lutego)nie miałam więcej niż dzisiejsze 114(łącznie patrząc na 1 i 2 śniadanie), a po pierwszym owoc mogę zjeść spokojnie
-
Na śniadanie zjadam 2 kromki z masłem, szynką i sałatą i do tego pomidor z zielonym ogórkiem i cebulą (taką sałatkę), ale to zależy od dnia, czasami dokładam więcej szynki i tylko po plastrze pomidora. To moje pierwsze śniadanie tak między 8 a 8:30. Wystarcza mi spokojnie do drugiego ok.10:30 - wtedy zwykle wypijam jakis koktajl z maślanki z otrębami i jakimś owocem (np kiwi plus garść malin). Jak zgłodnieje przed obiadem (jem o 13) to zjadam jakąś kanapkę lub 2 na chrupkim pieczywie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:38
Rudzina -
agatia, wiesz ,ze nigdy kilku rozstepów na wysokości blizny po cc nie kojarzyłam z dupką córki
. a ona niby ułożona miednicowo(ale tak ciut poprzecznie)
to chyba własnie to. przeciez przy takim ułożeniu dziecię ma mniej miejsca. Ja mam predyspozycje do rozstepów, ale tych ciążowych mam mniej niz10 na samym dole brzucha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:41
-
jak ja tak mało jadłam to mi ketony wyłaziły zawsze... ja musze na pierwsze śniadanie dwie, na drugie to samo, a na trzecie które musze jeść mogę coś w stylu belriso (nie podnosi mi cukru), albo ewentualnie chrupkie, czasem to zamieniam miejscami jak po pierwszym nie jestem zupełnia głodna, obiad jem 14-15
-
Mam pytanie, robie 'improwizowaną' cukinie faszerowaną, mam jakieś resztki pieczarek, dorzuciłam szynkę zamiast miesa (nie wyjęłam z zamrażarki
) i teraz mam pytanie, jak u was cukry po żółtym serze na ciepło? Czy jak na wierzch posypię żółtym serem/mozzarella to bedzie ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:45
Rudzina