X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasada jest taka że dziecko trzeba przykładać do piersi i samo wisiorki mleko. Może wam się wydawać że nie macie pokarmu ale się możecie mylić dziecko tak będzie ciągnęło że wisiorbie:-)
    Przede wszystkim nie można się poddawać przy karmieniu piersią bo myślimy że nie mamy dziecko rozkręci mleczarnie:-)
    Może być opcja ze twój pokarm będzie mało treściwy więc będzie trzeba dokarmic sztucznym.
    Ale to potem będziecie o tym myśleć :-)
    Ja mam patent teraz na dziecko. Córką sobie upodobala jednego cycka a drugi był be!!!! Teraz przy drugim dziecku jeśli sytuacja się powtórzy kupie sylikonowe nakładki na sutki działa je dziecko z dwóch cyckow. :-) koleżanka próbowała bo jej córka też do jednego się przykleila:-)

Rudzina, asioczek86, goodwill lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwi
    mi pokarm(siara)pojawił sie po cc. Ale to córcia nie chciała cyca :) ostatecznie już w szpitalu była na mm. \ja to później bardzo doceniłam. a pokarmu miałam ful, leki pomogły od razu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja spadam :-)
    Do potem:-)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co robicie dziś na obiad? Bo już nie mam pomysłu...

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi ja frytki i miała być faszerowana cukinia, ale raczej mam ochote na kotlety mielone(to jem o 18), wczesniej zupka pomidorowa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mielone się nie bardzo sprawdzają i już wolę je sobie odpuścić...

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce mi sie tez smazonych piecvzarek, ale pewnie przez tę bułkę z pieczarkami :)
    domi ja kotlety smaże na oleju z kokosa, do środka ciut bułki tartej, i delikatnie obtaczam, cukry były super(nawet na drugi dzień jak zjadłam na sniadanie)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem, co zrobię na obiad aalbo rybkę albo jajo sadzone, do tego ziemmniaki i mizeria. Zupy nie robię bo nie przepadam, m nie ma, dzieć nie lubi ;)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosty zjedzone, zobaczymy za godzinę.
    Ale powiem wam to już chyba nie dla mnie, zasłodziłam się aż mi nie dobrze...
    A teraz idę tyłek ruszyć i posprzątać żeby to zbić :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 2 śniadanie zjadłam 2 kromki chleba z biedronki 7-ziaren cóż... nie najadlam się i w smaku taki nie za bardzo :/
    Kamcia kupiłam ten żytni z biedry posypany mąką. Ile go jesz kromek na śniadanie? I jak po nim cukry?

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Na 2 śniadanie zjadłam 2 kromki chleba z biedronki 7-ziaren cóż... nie najadlam się i w smaku taki nie za bardzo :/

Wierz mi, ze nie jem go dla smaku... :P ale póki co 2 eksperymenty z innym pieczywem zakończyły się źle, wiec to moja 'bezpieczna przystań'. Jutro spróbuję z tym paczkowanym żytnim Oskroby, chociaż wygląda na to, że jest podobnego typu.

Rudzina
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dzięki dziewczyny :) moje siostry nie miały za wiele pokarmu to od razu myślę że ja też mieć nie będę... no ale moje siostry nie miały cukrzycy a ich ciąże były bezproblemowe. tak więc może u mnie po porodzie będzie inaczej. skoro już mam takie brzydkie piersi to już chce karmić naturalnie. a brzuszek to mam ładny, bez rozstępów itp. słyszałam jednak że po porodzie to każda ma sflaczały brzuch i trzeba będzie ostro ćwiczyć.
    ja dziś z babcią męża chodziłam po sklepach i pościele dla małej kupowałyśmy :)
    a cukrami to dziś nie mam zamiaru się przejmować ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    Wierz mi, ze nie jem go dla smaku... :P ale póki co 2 eksperymenty z innym pieczywem zakończyły się źle, wiec to moja 'bezpieczna przystań'. Jutro spróbuję z tym paczkowanym żytnim Oskroby, chociaż wygląda na to, że jest podobnego typu.
    A ile jesz na śniadanie tego chleba 7 ziaren? Ja po zjedzeniu 2 kromek jestem głodna, ale to na 2 śniadanie.

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek po cc miałam pokarmu jak na lekarstwo, może ze 200 ml na dobę. Dawałam mm z odrobiną mojego mleka. Jak młody miał 3 mc pokarm zniknął i karmiłam go tylko mm.
    Co do rozstępów to mam gruby brzuch ;) i mój synuś niewiele go powiększył ;) ale w miejscu gdzie miał nogi mam rozstępy, a tam gdzie główka zero :) ciekawe jak będzie teraz. Oby dzidzia była duża mimo mojej diety i niech robi masę rozstępów :)

asioczek86 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, wiesz że ja pierwsze sniadanko skromne, 1 kromka, ale ciacham nozem taka 40g i cukry dobrze, 100 parę. No dziś wyjatkowo 114, bo nalożyłam keczupu(chciało mi sie do kabanosów)ale z reguły, odkad jem ten chleb\(od 29 lutego)nie miałam więcej niż dzisiejsze 114(łącznie patrząc na 1 i 2 śniadanie), a po pierwszym owoc mogę zjeść spokojnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śniadanie zjadam 2 kromki z masłem, szynką i sałatą i do tego pomidor z zielonym ogórkiem i cebulą (taką sałatkę), ale to zależy od dnia, czasami dokładam więcej szynki i tylko po plastrze pomidora. To moje pierwsze śniadanie tak między 8 a 8:30. Wystarcza mi spokojnie do drugiego ok.10:30 - wtedy zwykle wypijam jakis koktajl z maślanki z otrębami i jakimś owocem (np kiwi plus garść malin). Jak zgłodnieje przed obiadem (jem o 13) to zjadam jakąś kanapkę lub 2 na chrupkim pieczywie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:38

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, wiesz ,ze nigdy kilku rozstepów na wysokości blizny po cc nie kojarzyłam z dupką córki :). a ona niby ułożona miednicowo(ale tak ciut poprzecznie) :) to chyba własnie to. przeciez przy takim ułożeniu dziecię ma mniej miejsca. Ja mam predyspozycje do rozstepów, ale tych ciążowych mam mniej niz10 na samym dole brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:41

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja tak mało jadłam to mi ketony wyłaziły zawsze... ja musze na pierwsze śniadanie dwie, na drugie to samo, a na trzecie które musze jeść mogę coś w stylu belriso (nie podnosi mi cukru), albo ewentualnie chrupkie, czasem to zamieniam miejscami jak po pierwszym nie jestem zupełnia głodna, obiad jem 14-15

tb732n0a0czusv9c.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, robie 'improwizowaną' cukinie faszerowaną, mam jakieś resztki pieczarek, dorzuciłam szynkę zamiast miesa (nie wyjęłam z zamrażarki :P ) i teraz mam pytanie, jak u was cukry po żółtym serze na ciepło? Czy jak na wierzch posypię żółtym serem/mozzarella to bedzie ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:45

Rudzina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mozzarelle w zapiekance albo ze szpinakiem jem i cukry ok, z żółtym nie próbowałam bo i nie przepadam

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ