X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po pol godz od zjedzenia obiadu tak mnie zoładek rozbolał ze szok, od 3tyg nie jadłam nic oprocz kaszy ryzu i tu nagle normalny biały makaron i zonk...

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz będę jadła pizzę :)
    Mniaaam ... Mężowy właśnie robi i zamierzam sobie nie żałować :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z was próbowała chipsów? Wiem ze tam duzo tluszczu ale jutro robimy sobie wieczorek filmowy z mężem i bierze mnie ochota :)
    Juz ponad miesiac w ustach nie mialam a jakos jak przychodzi weekend to mam ochote na rozpusty troche :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 14:35

3i49o7esw7obg123.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na obiad jadłam pomidorowa z białym makaronem i cukier 105 :)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonciw może te 2 talerze zupy to na raz za dużo. Może to nie wina makaronu, a tego, że rosół jest tłusty.

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z was próbowała chipsów? Wiem ze tam duzo tluszczu ale jutro robimy sobie wieczorek filmowy z mężem i bierze mnie ochota :)

Chipsy to przede wszystkim tluszcz i cukier.... :)
    Może kilka nie zaszkodzi, ale ją nie potrafię poprzestać tylko na kilku :)
    Pewnie lepsze te w wersji z pieca ale to i tak spore ryzyko...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwoncia
    ja robie normalne mielone, ale u mnie "normalne"to zawsze bez namaczanej bułki, jedynie troche sypię bułki tartej. Dobre mięsko(ja w mięsnym mielę na miejscu lub w domu sama), jajo, przyprawy(my preferujemu czosnek i nie daję zeszklonej cebulki). Mąż próbuje i miesza(mi w ciązy zakazuje dotykać surowego mięska), lekko obtaczam w bułce tartej i smaże na oleju kokosowym. Dla siebie na wszelki wypadek odsączam na ręczniku papierowym.
    na obiad zjadłam 2 kotlety, ziemniaki(120g) i surówkę z białej kapusty-cukier wyniósł 109, a na drugi dzień pożarłam na śniadanie kotleta męża z puszką pstraga w sosie pom. i chlebem-cukier114

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to były dwie małe miseczki,ale takie pyszne to było- cukier po tym 126 wiec jutro bedzie jedna miseczka:)
    z tym ze lezałam bo tak mnie bolało..

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam ksylitol. Już wkrótce sałatka z kalafiora :) ale drogie to gowienko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo chodziło mi bardziej o to jak go smazysz... na oleju kokosowym, a gdzie sie taki olej kupuje? smak jakos zmienia?

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwoncia Ja kupiłam olej akurat w biedronce. Był mały w pojemniku plastikowym i duży w szklanym słoiku. Mam te wersje mniej zdrowa (pozbawiony jest zdrowotnych właściwości kokosa )a więc nie ma smaku i zapachu kokosa a mi o to chodziło. Ten olej bio juz ma niby zapach kokosa .do smażenia mielonego dałam go więcej. Ale na nim podsmazam np mięsko do spaghetti, mięsko na gulasz (płaska łyżeczka ). Ten olej wygląda jak smalec. W biedronce i dziś widziałam ten olej. Był też w netto (ale droższy ). Wcześniej nie wiedziałam co to jest a teraz widzę w każdym markecie. Zazwyczaj jest w słoiku. Cena nie przeraża. Na tym oleju można spokojnie smażyć w wysokich temp. Zanim kupiłam sprawdziłam w necie co to jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 15:32

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na tym wątku dziewczyny mi go zaproponowaly

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po rybie, ziemniakach , przyprawie do ziemniaków i mizerii cukier 80, zjadłam sobie 2 kostki gorzkiej czekolady.

Robię na jutro faszerowane cukinie i paprykę tak mi narobiłyscie ochoty :)
    Chyba, że nie wytrzymam i zjem wcześniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 15:22

kamciaelcia, Rudzina lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po zupie pomidorowej ale dziś zjadłam jedna porcję ;) kupiłam belriso ale ma więcej cukru niż 8. Zobaczymy jak po zupie. Wczoraj przekroczyłam przed 1h. Dzis juz nie mierze ponad normę ale zobaczymy i tak po 1h(czy wcześniej urosło)

Agatia
    Dziś pomysł zmieniłam, ale cukinie jeszcze w lodówce są, pieczarki kupiłam, mięso zamrożone. ..wiec jeszcze jutro pomyślę :D
    Chwalić się jak wyszły wam te cukinie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A ja po zupie pomidorowej ale dziś zjadłam jedna porcję ;) kupiłam belriso ale ma więcej cukru niż 8. Zobaczymy jak po zupie. Wczoraj przekroczyłam przed 1h. Dzis juz nie mierze ponad normę ale zobaczymy i tak po 1h(czy wcześniej urosło)

Agatia
    Dziś pomysł zmieniłam, ale cukinie jeszcze w lodówce są, pieczarki kupiłam, mięso zamrożone. ..wiec jeszcze jutro pomyślę :D
    Chwalić się jak wyszły wam te cukinie

A jakie masz belriso? Bo mleczne i waniliowe to nie to samo, na opakowaniu jest napisane belriso milk, i cukier jest po czymś w składzie czego jest 8%, najperw jest mleko ok. 70%, potem ryż, coś tam jeszcze i potem gdzieś dalej w składzie cukier

Ja będę mierzyć po cukinii za pół godziny to dam znać, ale nie wiem czy nie dopiero później, bo zmieramy się na zakupki, a potem do mojej mamy idziemy to nie wiem czy znajdę chwilę w międzyczasie

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi idę sprawdzić ;) to ten z sosem waniliowym :) dziękuję, w porę napisałaś :D
    A podpowiedz gdzie kupić to mleczne?

I jak zrobiłaś cukinie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 15:41

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż juz zjada belriso by mnie nie kusilo :) ale łyżeczkę zaliczyłam. Mniam mniam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    daj znać jak fryteczki:)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdej stokrotce jest olej kokosowy. Ja go używam do gularzu, mielonych, kurczaka i jest ok :)) Nie ma żadnego smaku. Dziś się strasznie najadłam i cukier miałam 91 po obiedzie, więc zjadłam kawałek ciacha mamy z cynamonem :))

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super :) 97 :) Tylko troche malo zjadlam bo sie na poczatek balam i wyszlo ze ok 70g ale jutro spróbuję wiecej. A i miałam do tego salatke z salaty i mieszanki chińskiej. Ja robilam dzis te dlugie i cienkie ale moze le lepsze te zwykle proste?
    I jakos tak po tych frytkach naszedl mnie smak na chipsy :) Wiadomo ze nie cala pake ale tak polowe ;)

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ