Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a czy któraś z was próbowała chipsów? Wiem ze tam duzo tluszczu ale jutro robimy sobie wieczorek filmowy z mężem i bierze mnie ochota
Juz ponad miesiac w ustach nie mialam a jakos jak przychodzi weekend to mam ochote na rozpusty trocheWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 14:35
-
Dorinka wrote:Dziewczyny a czy któraś z was próbowała chipsów? Wiem ze tam duzo tluszczu ale jutro robimy sobie wieczorek filmowy z mężem i bierze mnie ochota
Chipsy to przede wszystkim tluszcz i cukier....
Może kilka nie zaszkodzi, ale ją nie potrafię poprzestać tylko na kilku
Pewnie lepsze te w wersji z pieca ale to i tak spore ryzyko... -
iwoncia
ja robie normalne mielone, ale u mnie "normalne"to zawsze bez namaczanej bułki, jedynie troche sypię bułki tartej. Dobre mięsko(ja w mięsnym mielę na miejscu lub w domu sama), jajo, przyprawy(my preferujemu czosnek i nie daję zeszklonej cebulki). Mąż próbuje i miesza(mi w ciązy zakazuje dotykać surowego mięska), lekko obtaczam w bułce tartej i smaże na oleju kokosowym. Dla siebie na wszelki wypadek odsączam na ręczniku papierowym.
na obiad zjadłam 2 kotlety, ziemniaki(120g) i surówkę z białej kapusty-cukier wyniósł 109, a na drugi dzień pożarłam na śniadanie kotleta męża z puszką pstraga w sosie pom. i chlebem-cukier114 -
Iwoncia Ja kupiłam olej akurat w biedronce. Był mały w pojemniku plastikowym i duży w szklanym słoiku. Mam te wersje mniej zdrowa (pozbawiony jest zdrowotnych właściwości kokosa )a więc nie ma smaku i zapachu kokosa a mi o to chodziło. Ten olej bio juz ma niby zapach kokosa .do smażenia mielonego dałam go więcej. Ale na nim podsmazam np mięsko do spaghetti, mięsko na gulasz (płaska łyżeczka ). Ten olej wygląda jak smalec. W biedronce i dziś widziałam ten olej. Był też w netto (ale droższy ). Wcześniej nie wiedziałam co to jest a teraz widzę w każdym markecie. Zazwyczaj jest w słoiku. Cena nie przeraża. Na tym oleju można spokojnie smażyć w wysokich temp. Zanim kupiłam sprawdziłam w necie co to jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 15:32
-
Po rybie, ziemniakach , przyprawie do ziemniaków i mizerii cukier 80, zjadłam sobie 2 kostki gorzkiej czekolady.
Robię na jutro faszerowane cukinie i paprykę tak mi narobiłyscie ochoty
Chyba, że nie wytrzymam i zjem wcześniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 15:22
kamciaelcia, Rudzina lubią tę wiadomość
-
A ja po zupie pomidorowej ale dziś zjadłam jedna porcję
kupiłam belriso ale ma więcej cukru niż 8. Zobaczymy jak po zupie. Wczoraj przekroczyłam przed 1h. Dzis juz nie mierze ponad normę ale zobaczymy i tak po 1h(czy wcześniej urosło)
Agatia
Dziś pomysł zmieniłam, ale cukinie jeszcze w lodówce są, pieczarki kupiłam, mięso zamrożone. ..wiec jeszcze jutro pomyślę
Chwalić się jak wyszły wam te cukinie -
kamciaelcia wrote:A ja po zupie pomidorowej ale dziś zjadłam jedna porcję
kupiłam belriso ale ma więcej cukru niż 8. Zobaczymy jak po zupie. Wczoraj przekroczyłam przed 1h. Dzis juz nie mierze ponad normę ale zobaczymy i tak po 1h(czy wcześniej urosło)
Agatia
Dziś pomysł zmieniłam, ale cukinie jeszcze w lodówce są, pieczarki kupiłam, mięso zamrożone. ..wiec jeszcze jutro pomyślę
Chwalić się jak wyszły wam te cukinie
A jakie masz belriso? Bo mleczne i waniliowe to nie to samo, na opakowaniu jest napisane belriso milk, i cukier jest po czymś w składzie czego jest 8%, najperw jest mleko ok. 70%, potem ryż, coś tam jeszcze i potem gdzieś dalej w składzie cukier
Ja będę mierzyć po cukinii za pół godziny to dam znać, ale nie wiem czy nie dopiero później, bo zmieramy się na zakupki, a potem do mojej mamy idziemy to nie wiem czy znajdę chwilę w międzyczasie -
Kamcia super
97
Tylko troche malo zjadlam bo sie na poczatek balam i wyszlo ze ok 70g ale jutro spróbuję wiecej. A i miałam do tego salatke z salaty i mieszanki chińskiej. Ja robilam dzis te dlugie i cienkie ale moze le lepsze te zwykle proste?
I jakos tak po tych frytkach naszedl mnie smak na chipsyWiadomo ze nie cala pake ale tak polowe