Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Żabka ale ja miałam nadzieję że chociaż Sosik taki trochę dietetyczny
Nie bo pustki w lodówce nastały i została śmietana hahaha
U mnie ciężko z tymi dietetycznymi rzeczami hihihi
Ale staram się jak widzicie :-)co raz rzadziej robię eksperymenty ze słodkościami itp
-
nick nieaktualny
-
Agatia ja tez juz sama nie wiem o co chodzi z tym cukrami. Ja pomimo ze jem to samo to mam ogromne rozbieznosci. Dzis po moim I sniadaniu cukier wyszedl 94 a zawsze byl ok.105, po II czyli kanapce ze odrobina śledzia w śmietanie 119 a zawsze po takim jedzeniu nie przekraczal 104. Zobaczymy co pokaże obiad bo zjadlam dzis az 150g.frytek. Ale szczerze to jestem jakos tak zniechecona juz ze coraz bardziej zaczynam miec to w dupie
Dlatego zamiast sie wziąść za sprzatanie to ide sie przytulać do meza na kanapie
Żabka mowilam ci zebys nie wywolywala wilka z lasu z tymi cukrami bo sie posypia
Ale czy to nie ty ostatnio pochlonelas tone jedzenia w mc donalds?żabka04 lubi tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:Hejka
dziewczyny masakra jakaś kurde jestem w szoku mierzyłam cukier jakos 1h po obiadku i wyszedł 119masakra boje sie że rzeczywiście ta cukrzyce mam ......
Co zjadłaś na obiad? Jaki to glukometr, czy był ostatnio sprawdzony pod względem dokładności? Czy to nówka sztuka, czy taki co: "a leży sobie w domu od 3 lat,.. a babcia starowinka go używa od 10..."?
Bez paniki na razie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 15:07
-
kamciaelcia wrote:Kamenkaa
A powiedz skąd /z jakiego powodu posiadasz glukometr? Juz wcześniej miałaś problem z cukrami
Moja mama ma cukrzyce od jakis 5lat - dlatego tez go posiadam ,wczoraj jak mierzyłam miałam 83 wieczorem po kolacji a jadłam nawet słodkie ...
Dzis w sumie nie jadłam nic słodkiego.....
Goodwill a na obiad kluski ziemiaczane kurczak i kapusta ...
Glukometr jest dobry bo mamuśka mierzy codziennie - mama ostatnio kupiłą sobie nowy wiec nie ma on nawet roku..
Dziewczyny czy 119 to mega duzy cukier ? nie wiem co myśleć ? jaka jest norma dopuszczalna w ciąży?wogóle sie na tym nie znam totalnie... teraz w ciązy mnie tak wzieło nie wiem czy przed ciąży mialam problem ale ja to można powiedziec "słodka jestem" ponieważ zjadam mase słodyczy bardzo duz od paru dni skączyłam ze wzgledu obawy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 15:13
Ollaala lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:Kamenkaa 119 to jest norma (do 120 1h po posiłku )ale to na pewno kluski. Ja po tym zestawie miałabym niemal 200 skoro po 3 pyzach ziemniaczanych było prawie 120
Ok dziekuje Za odpowiedz .. Ale jak widzisz mieszcze sie na granicy .. Jest możliwość że to tylko ciążowe podwyżenie cukru czy tzn że już ją mam?
a jest możliwość odziedziczenia tego po mej Mamie?
Jak sądzicie powinien mi spaść do 18? powinnam zmierzyć czy jak ?
moze powinnam wiecej pić ?dajcie mi jakieś rady proszę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 15:20
Ollaala lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:Kamenkaa
Cukrzyca w rodzinie jest czynnikiem ryzyka. A nie zawsze jest zasada skąd cukrzyca ciążowa. ..u mnie w rodzinie nikt nie ma
A co do wyniku -nikt przecież nie bada zdrowych ciężarnych po takim obiedzie
no tak wiec ide z mezem na spacer i potem zrobie pomiar i dam znać
pomimo to dziekuje Wam za rady......goodwill, Ollaala lubią tę wiadomość
-
Żabko normalnie jem na sniadanie 75g chleba żytniego paczkowanego, potem znowu 2 kromki 50g i na trzecie śniadanie owsiankę. Dopiero po owsiance o 12 czuję, że coś zjadłam. Dzisiaj mi po niej wywaliło cukier w kosmos, a wczoraj miałam 94
Po chlebie jestem głodna, więc i po śniadaniu i kolacji jestem syta na max 30 minnigdy.się tych ketonow nie pozbędę, a w dodatku moje.dziecko nie będzie miało z czego rosnąć to jakaś masakra
-
Kamenkaa, spokojnie, to pewnie te kluski...
119 to w normie. Pamiętaj, że glukometr ma swój błąd pomiaru. Zmierz jeszcze o 18, jeśli Cie to uspokoi.
3maj się i nie martw.
Kiedy masz wizytę u gin z wynikami krzywej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 16:05
kamenkaa lubi tę wiadomość