Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj na śniadanie to samo co wczoraj na kolację i cukier 107...
Też bułka drozdzowa z dżemem i popilam ciepłym mlekiem...
Rano cukier, na czczo 78 - czyli jak na mnie wysokomyślę więc, że te posiłki weglowodanowe (w sensie weglo prostych) maja wpływ na cukier na czczo...
-
nick nieaktualnyAjwi muszę spróbować Jagodzianke z mlekiem hahahha nie mogę jej się oprzeć
Agatia powiedz jej ze żaden chleb nie jest dlaczego ciebie dobry zostaje biały co ona na to.
To co ty masz jeść????????
Mam nadzieję a nawet liczę na to że powie żebyś jadła biały chleb przynajmniej się najeść na te maks 3 h -
marzenka06 wrote:Agatia mi dietetyczka powiedziała żeby spróbować zjeść białe pieczywo,bo niektórzy mimo cukrzycy mogą jeść. Ja jem przed spaniem i na mnie to podziałało, a przecież miałam ketony przez 2 tygodnie codziennie.
-
Ale mam do nadrobienia stron :)Ja dziewczyny po urodzinach
Na szczescie u rodzinny meza wiec mialam co jeść
Nie musialam ze soba chleba nosic bo tesciowa upiekla
Wczoraj zjadlam na próbę kanapke z jajkiem na twardo w sosie majonezowo jogurtowym i cukier 95
Na stole przede mna leżały te male snicersy i twixy w formie cukierków. Oczy mi automatycznie zjezdzaly jak facetowi patrzacemu na cycata laseczke z glebokim dekoltem
Ale bylam twarda i sie nie dalam za to z zalu wypilam cala butelke wody niegazowanej
Dziecko mi sie chyba wczoraj przekrcilo jakos dziwnie bo caly czas mialam wrażenie ze wywolywal u mnie takie lekko bolesne skurcze jak na okres. Juz sie zaczelam martwic ale dzis jest narazie ok.
-
nick nieaktualny
-
agatia wrote:Ajwi mi kazała odstawić na noc chałkę, ciasto drożdżowe i mleko bo w nocy po takim posiłku rośnie cukier i występuje hiperinsulinemia.
Ją na noc jem zazwyczaj grahamke z serem żółtym i warzywami ale wczoraj już postanowilam sprobowac tych bułek drozdzowych - mąż upiekl, nie mogłam się oprzeć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamcia i po sosie ( truskawki ze śmietaną i cukrem waniliowym)
Naszła mnie ochota na jagodzianke hahahah
agatia ja juz nie wiem o co chodzi w tych cukrach Dlaczego tak się dzieje.
jednego dnia jak coś jemy jest ok a na drugi dzień jedząc to samo cukry wyższe??????
Ktoś zna odpowiedź????
Ja też czuje że zaraz bede głodna po tym lichym obiadku -
Żabka ja dzisiaj na pierwsze śniadanie miałam cukier duży po biedronkowym chlebie i tak mi podbiło po wszystkich posiłkach. Był w normie, ale wyższy niż w ostatnich dniach.
A tylko tą cholerną owsianką się ciut zapycham. Porażka
Miuu Ty pisałaś, że jesz owsianki w jakich proporcjach? O ktorej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 14:21