X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypoczywaj kochana
    ja też zaraz spać, najpóźniej chodze o 22,30

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny padłam, jak kawka :)
    Po 2 kromkach chleba i serze białym wynik 104. Chyba bym się trzecią kromką nie zmieściła.
    Kurcze padłam, a teraz 4 a ja spać nie mogę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie śpię od 6:30 :-(
    Odpaliłam tv a tam trabia że autostrada kawałek drogi będzie zamknięta bo sprawdzają drogę (wypadek z prezydentem) jak zwykle będą korki i wrócę w nocy.
    Więc wycieczka do Auschwiz odwołana wrrr zastanawiamy się z mężem co robić dzisiaj może zoo????! Córka jeszcze śpi.... No zobaczymy na razie zjadłam śniadanie parówki z szynki i mi nie smakowały :-( chyba się przesadzam nimi.

Agatia to 2,5 zjedz :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj znowu 15 posranego acetonu :( najadlam się wczoraj na maxa, o 1 w nocy zjadłam kanapkę i o 4 już aceton 15 i rano to samo :/ brakuje mi sił :(
    Na czczo 85.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile wody pijesz w ciągu dnia?????

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka dużo piję w sumie koło 3 litrów, wiem, że trzeba dużo pić u mnie nic nie pomaga. Im więcej węglowodanów jem tym więcej mam acetonu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to dużo pijesz! :-)
    Nie wiem jak ci pomóc.........ręce mi opadają.to może na noc zjedz chleb biały lub bułkę bardziej syte ten pokarm może się nie pojawia te Mendy ketony????:-)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja tez dziś 85;/ na czczo czy powodem moze byc to ze wczoraj jadlam barfzo malo przez caly dzień? czy bardziej to ze nie mohe spac i budze sie w nocy i nie spie i o 1 i o 4 sie rozbudzilam . no a ile jeszcze wędrówek do kibelka miedzy czasie eh... mam dzieciątko wywijane bardzo nisko i t daje sie we znaki...

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej chyba dobrze ze nie mam mierzyc tych ketonow bo nie wiem jakby to wychodzilo

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na czczo 81.
    Też się cieszę że nie mierze tych ketonów jobla bym dostała! :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka przecież 85 to super

goodwill, Dorinka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi deszcz się u mnie rozpadal chyba nici z każdej wycieczki:-(

Po śniadaniu 95 jest ok

Na obiad eksperyment bułki na parze z sosem truskawkowym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 08:19

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po jednej kromce chlebka biedronkowego, płaskiej jak kartka cukier 112. A przez 3 ostatnie dni po 4 kromkach paczkowanego żytniego 85.
    Dobrze, że jutro mam wizytę u diab bo zwariujê.
    Żabka a jaki Ty jesz chlebek na śniadanie i ile?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykły biały duże kromki dwie lub trzy malutkie ale przeważnie dwie bo więcej nie mieszcze. Ile waży kromka nie wiem bo nie mam wagi kuchennej.
    Żytni w 100% ale z piekarni składu jeszcze nie załatwiłam bo nie doszłam do piekarni po chleb bo białym się zajadam.

Agatia w takim razie zmień chleb. Innego sposobu na ciebie nie mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo ten żytni Paczkowski ci odpowiada.
    Ja też mam wizytę u diabetologa ciekawa jestem czy będzie krzyczeć na mnie:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka a czemu ma krzyczeć? Przecież twoje zapisy są fajne. Jagodzianki nie wpisalas :) ja nawet nie zapisuje dla diab co jadłam. Są ketony -więcej makaronu. Waga spada - więcej kcal. Ja decyduje co jem ile i kiedy. Na początku zaproponowała mi godz posiłków i podpasowaly. Nawet kawa na czczo może być jeśli nie ma ketonow

goodwill lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ten paczkowany właśnie słabo bo zapycham się nim, a za chwilę jestem głodna i mam dużo ketonow, więc chyba nie jest szalowy. Po białym było nieźle, ale kazały mi go odstawić, więc nie mam ci jeść :/ jutro mam cały dzień latania i wyjazd do Wawy. I jeszcze w to wszystko wkomponować jedzenie masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś szaleństwo z tymi ketonami :-( całą ciążę tego nie mierzył am i bardzo dobrze :-)
    Kamcia a po tym wieczornym makarobie mierzysz cukier? Ja makaronu nie mogę jeść nawet razowego bo mi podnosi

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi nie mierze bo jak zjadam o 21.30 to często już po 22 jestem niemal w łóżku (najpóźniej o 22.30 biorę insulinę ale czasem przyspieszam i juz 1h po makaronie śpię ). Zdarzyło się kilka razy zmierzyć i cukier. Czasem jem ten makaron (ok 12 szt penne ) zupa która mam o 15 a ostatnio z mlekiem. Wylapane cukry po:97, 103, 96, 91, 98,109,98, 109,111
    Dwa razy świadomie na noc zjadłam coś innego niż makaron i rano miałam śladowe ketony. Masz szczęście ze chociaż tym się nie przejmujesz. Ja mierze rano i nie mam z nimi problemu. W dzień są czasem i jak jestem obzarta wiec nie wierzę do końca w ich obecność. Nie zawracam sobie głowy tym w dzień. Wstaje, siusiu (ketony), pomiar cukru na czczo, kawunia :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mi dietetyczka powiedziała żeby spróbować zjeść białe pieczywo,bo niektórzy mimo cukrzycy mogą jeść. Ja jem przed spaniem i na mnie to podziałało, a przecież miałam ketony przez 2 tygodnie codziennie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ