X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypoczywaj kochana
    ja też zaraz spać, najpóźniej chodze o 22,30

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny padłam, jak kawka :)
    Po 2 kromkach chleba i serze białym wynik 104. Chyba bym się trzecią kromką nie zmieściła.
    Kurcze padłam, a teraz 4 a ja spać nie mogę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie śpię od 6:30 :-(
    Odpaliłam tv a tam trabia że autostrada kawałek drogi będzie zamknięta bo sprawdzają drogę (wypadek z prezydentem) jak zwykle będą korki i wrócę w nocy.
    Więc wycieczka do Auschwiz odwołana wrrr zastanawiamy się z mężem co robić dzisiaj może zoo????! Córka jeszcze śpi.... No zobaczymy na razie zjadłam śniadanie parówki z szynki i mi nie smakowały :-( chyba się przesadzam nimi.

Agatia to 2,5 zjedz :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj znowu 15 posranego acetonu :( najadlam się wczoraj na maxa, o 1 w nocy zjadłam kanapkę i o 4 już aceton 15 i rano to samo :/ brakuje mi sił :(
    Na czczo 85.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile wody pijesz w ciągu dnia?????

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka dużo piję w sumie koło 3 litrów, wiem, że trzeba dużo pić u mnie nic nie pomaga. Im więcej węglowodanów jem tym więcej mam acetonu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to dużo pijesz! :-)
    Nie wiem jak ci pomóc.........ręce mi opadają.to może na noc zjedz chleb biały lub bułkę bardziej syte ten pokarm może się nie pojawia te Mendy ketony????:-)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja tez dziś 85;/ na czczo czy powodem moze byc to ze wczoraj jadlam barfzo malo przez caly dzień? czy bardziej to ze nie mohe spac i budze sie w nocy i nie spie i o 1 i o 4 sie rozbudzilam . no a ile jeszcze wędrówek do kibelka miedzy czasie eh... mam dzieciątko wywijane bardzo nisko i t daje sie we znaki...

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej chyba dobrze ze nie mam mierzyc tych ketonow bo nie wiem jakby to wychodzilo

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na czczo 81.
    Też się cieszę że nie mierze tych ketonów jobla bym dostała! :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka przecież 85 to super

goodwill, Dorinka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi deszcz się u mnie rozpadal chyba nici z każdej wycieczki:-(

Po śniadaniu 95 jest ok

Na obiad eksperyment bułki na parze z sosem truskawkowym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 08:19

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po jednej kromce chlebka biedronkowego, płaskiej jak kartka cukier 112. A przez 3 ostatnie dni po 4 kromkach paczkowanego żytniego 85.
    Dobrze, że jutro mam wizytę u diab bo zwariujê.
    Żabka a jaki Ty jesz chlebek na śniadanie i ile?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykły biały duże kromki dwie lub trzy malutkie ale przeważnie dwie bo więcej nie mieszcze. Ile waży kromka nie wiem bo nie mam wagi kuchennej.
    Żytni w 100% ale z piekarni składu jeszcze nie załatwiłam bo nie doszłam do piekarni po chleb bo białym się zajadam.

Agatia w takim razie zmień chleb. Innego sposobu na ciebie nie mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo ten żytni Paczkowski ci odpowiada.
    Ja też mam wizytę u diabetologa ciekawa jestem czy będzie krzyczeć na mnie:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka a czemu ma krzyczeć? Przecież twoje zapisy są fajne. Jagodzianki nie wpisalas :) ja nawet nie zapisuje dla diab co jadłam. Są ketony -więcej makaronu. Waga spada - więcej kcal. Ja decyduje co jem ile i kiedy. Na początku zaproponowała mi godz posiłków i podpasowaly. Nawet kawa na czczo może być jeśli nie ma ketonow

goodwill lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ten paczkowany właśnie słabo bo zapycham się nim, a za chwilę jestem głodna i mam dużo ketonow, więc chyba nie jest szalowy. Po białym było nieźle, ale kazały mi go odstawić, więc nie mam ci jeść :/ jutro mam cały dzień latania i wyjazd do Wawy. I jeszcze w to wszystko wkomponować jedzenie masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś szaleństwo z tymi ketonami :-( całą ciążę tego nie mierzył am i bardzo dobrze :-)
    Kamcia a po tym wieczornym makarobie mierzysz cukier? Ja makaronu nie mogę jeść nawet razowego bo mi podnosi

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi nie mierze bo jak zjadam o 21.30 to często już po 22 jestem niemal w łóżku (najpóźniej o 22.30 biorę insulinę ale czasem przyspieszam i juz 1h po makaronie śpię ). Zdarzyło się kilka razy zmierzyć i cukier. Czasem jem ten makaron (ok 12 szt penne ) zupa która mam o 15 a ostatnio z mlekiem. Wylapane cukry po:97, 103, 96, 91, 98,109,98, 109,111
    Dwa razy świadomie na noc zjadłam coś innego niż makaron i rano miałam śladowe ketony. Masz szczęście ze chociaż tym się nie przejmujesz. Ja mierze rano i nie mam z nimi problemu. W dzień są czasem i jak jestem obzarta wiec nie wierzę do końca w ich obecność. Nie zawracam sobie głowy tym w dzień. Wstaje, siusiu (ketony), pomiar cukru na czczo, kawunia :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mi dietetyczka powiedziała żeby spróbować zjeść białe pieczywo,bo niektórzy mimo cukrzycy mogą jeść. Ja jem przed spaniem i na mnie to podziałało, a przecież miałam ketony przez 2 tygodnie codziennie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ