Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa już nie śpię od 6:30
Odpaliłam tv a tam trabia że autostrada kawałek drogi będzie zamknięta bo sprawdzają drogę (wypadek z prezydentem) jak zwykle będą korki i wrócę w nocy.
Więc wycieczka do Auschwiz odwołana wrrr zastanawiamy się z mężem co robić dzisiaj może zoo????! Córka jeszcze śpi.... No zobaczymy na razie zjadłam śniadanie parówki z szynki i mi nie smakowałychyba się przesadzam nimi.
Agatia to 2,5 zjedz -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej ja tez dziś 85;/ na czczo czy powodem moze byc to ze wczoraj jadlam barfzo malo przez caly dzień? czy bardziej to ze nie mohe spac i budze sie w nocy i nie spie i o 1 i o 4 sie rozbudzilam . no a ile jeszcze wędrówek do kibelka miedzy czasie eh... mam dzieciątko wywijane bardzo nisko i t daje sie we znaki...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZwykły biały duże kromki dwie lub trzy malutkie ale przeważnie dwie bo więcej nie mieszcze. Ile waży kromka nie wiem bo nie mam wagi kuchennej.
Żytni w 100% ale z piekarni składu jeszcze nie załatwiłam bo nie doszłam do piekarni po chleb bo białym się zajadam.
Agatia w takim razie zmień chleb. Innego sposobu na ciebie nie mam. -
nick nieaktualny
-
Żabka a czemu ma krzyczeć? Przecież twoje zapisy są fajne. Jagodzianki nie wpisalas
ja nawet nie zapisuje dla diab co jadłam. Są ketony -więcej makaronu. Waga spada - więcej kcal. Ja decyduje co jem ile i kiedy. Na początku zaproponowała mi godz posiłków i podpasowaly. Nawet kawa na czczo może być jeśli nie ma ketonow
goodwill lubi tę wiadomość
-
Żabka ten paczkowany właśnie słabo bo zapycham się nim, a za chwilę jestem głodna i mam dużo ketonow, więc chyba nie jest szalowy. Po białym było nieźle, ale kazały mi go odstawić, więc nie mam ci jeść
jutro mam cały dzień latania i wyjazd do Wawy. I jeszcze w to wszystko wkomponować jedzenie masakra.
-
nick nieaktualny
-
Mappi nie mierze bo jak zjadam o 21.30 to często już po 22 jestem niemal w łóżku (najpóźniej o 22.30 biorę insulinę ale czasem przyspieszam i juz 1h po makaronie śpię ). Zdarzyło się kilka razy zmierzyć i cukier. Czasem jem ten makaron (ok 12 szt penne ) zupa która mam o 15 a ostatnio z mlekiem. Wylapane cukry po:97, 103, 96, 91, 98,109,98, 109,111
Dwa razy świadomie na noc zjadłam coś innego niż makaron i rano miałam śladowe ketony. Masz szczęście ze chociaż tym się nie przejmujesz. Ja mierze rano i nie mam z nimi problemu. W dzień są czasem i jak jestem obzarta wiec nie wierzę do końca w ich obecność. Nie zawracam sobie głowy tym w dzień. Wstaje, siusiu (ketony), pomiar cukru na czczo, kawunia