Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa też uważam żeby lekarza jednak się słuchać.
Tu możemy wymienić się doświadczeniami, co jemy żeby uniknąć wysokich cukrów a dietę niestety trzeba trzymać sama się przekonałam. Mam nadzieję że tej insuliny nie użyje ani razu.
Zjadłam dwie kropeczki chleba żytniego z sałata i papryka czerwona 5 paseczkow i zagryzalam serem białym że szczypiorek rzodkiewkami i jogurtem naturalnym (nawet dobre bo nie lubię naturalnych jogurtów wolę śmietanę) plus mały grejpfrut ale słodki był
Zapije melisa tak na wyciszenie.
A jak właśnie z papryka taka surowa próbowałyście????
Za godz spr wynik z ciekawości:-) -
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:A jak właśnie z papryka taka surowa próbowałyście????
Zielona mi nic nie robi, ale jest ohydna dla mnie. Żółta i czerwona w małych ilościach na kanapce, przykryte ogórkiem i sałatą lub w sałatce z dużą ilością sałaty i oliwy -> git.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 10:37
-
Żabko mi też po kanapce z czerwoną papryką wywaliło, ale przetestuj na sobie
ja surowej papryki nie mogę bo mi się po niej odbija. Za to z piekarniczka faszerowaną a i owszem
ale tylko zieloną.
Goodwill sama zielona jest bleee masz rację.goodwill lubi tę wiadomość
-
Wielki test chleba z biedry na śniadanie dzień 1. Kanapka z serkiem kanapkowym apetina (nabiał, ojoj!!!), rzodkiewka, ogórek, jajecznica z 1 jajka.
Cukier 104.
Dla mnie dobry chyba. Aż nie chce zapeszyć. Dzięki za zwrócenie mi na niego uwagi.kamciaelcia, Ajwi, żabka04 lubią tę wiadomość
-
Domi ha ha ha potem zrobisz słodkie party
Ja w ciąży z synkiem, jak leżałam w szpitalu to przelezalam swoje imieniny, urodziny, Boże Narodzenie i Sylwka. słodkiego uzbierałam i się zarzekalam, że po potodzie wszystko zjem. I nic nie zjadłam bo nie miałam ochoty, słodkie mi nie smakowało. Dopiero po 6 mc wróciłam do normy i jadłam słodyczegoodwill, domi05 lubią tę wiadomość
-
Zabka a w pierwszej ciazy mialas problem z cukrami?
Tak pytam bo ja ani nie czytam za bardzo bo nigdy jakos nie chorowalam pierwsza byla wpadka jesCze ptzed slubem i wiem ze to glupie ale nie chcialam miec wtedy dziecka i chyba jakos tak mi to w glowie siedzialo ze q 8 tyg poronilam.
Pozniej po slubie stwierdzilismy ze jak tak nam pusane to probujemy udalo aie w pierwszym miesiacu staran i ciaza bezproblemowa bez cukrzycu dZiecko 3kg .
No teraz 3 ciaza i w 28 tyg dopiero mi wyszla bo mialam robiona tez w 18 ale to ze swojej glupoty wczesniej na czczo wyszla mi chyba 94 ale nie ma jak opic sie pepsi wieczorem a rano isc na badanie.... To tak ze w 18 wyszlo mi 82/165/132 byly ok.no ale kazal powtorzyc bo trzeba wlasnie po 24 tyg. Noi jest cholera jakas. Wczesniej sie nawet nie spotkalam z takim przypadkiem u nas w rodzinie to cukrzyce miala babcia ale kolo 60 i byla otyla i juz ruchu malo miala. A zyla 87 lat tylko na tabletkach. Z tarczyca to cos tam miala moja siostra ale to za gówniarza. Ja mam skonczone 26 lat i tez nie mysle ze ze mna zostanie nie i juz -
Goodwill
Ja w poprzedniej ciąży tez miałam 2 krzywe. Jedna na początku bo na czczo wyszło 107 a druga po 24 tc . Obie wyszły dobrze. Myślałam że teraz będzie powtórka z sytuacji. Na czczo miałam 101 wiec robiłam krzywa. Ale ta niestety wyszła juz źlegoodwill lubi tę wiadomość
-
Dziewczynkim nabial chyba nie dla mnie. Zjadlam godzinke temu kanapeczke z twarozkiem z cynamonem. Twarożku dalam 3 lyzeczkio godzinie 125.
Dodatkowo od kilku dni strasznie męczy mnie zgaga i nie wiem co z tym zrobic ponieważ moje sprawdzone rennie nie jest polecane dla cukrzykow -
Dorinka wrote:Dziewczynkim nabial chyba nie dla mnie. Zjadlam godzinke temu kanapeczke z twarozkiem z cynamonem. Twarożku dalam 3 lyzeczkio godzinie 125.
Dodatkowo od kilku dni strasznie męczy mnie zgaga i nie wiem co z tym zrobic ponieważ moje sprawdzone rennie nie jest polecane dla cukrzykow
Nie wiem jaki błąd z tym twarożkiem... on był bez cukru? Dziwne.
Jaki chleb do tego? Sprawdzony?
Myślę, że jedną tabletkę rennie możesz. Jest w niej 0,5g cukru. To jest naprawdę śladowa ilość. Ja biorę czasami wieczorem jak już umieram na zgagę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 11:28
-
wy tu o gorzkiej czekoladzie a ja wczoraj popłynęłam i zjadłam dużą kostkę czekolady wedla nadziewanej. mniam mniam. raz nie zawsze
a dziś to na podwieczorek tylko jabłko i nasiona, no chyba że coś do tego wymyślę albo mój m. mi przyniesieAjwi lubi tę wiadomość
-
Goodwill ja na zgage brałam zazwyczaj 1/4-1/2 tabletki bo juz tyle mi pomaga. Zanim dowiedziałam się o cukrzycy miałam ogromne zgagi. Po przejściu na diete mineły ale od kilku dni męczą mnie po każdym posiłku. Skusze się chyba na tabletke bo po co się męczyć, a poztym jak nie przejdzie to chyba zwymiotuje
Z twarożkiem też nie mam pojęcia o co chodzi. Chlebek sprawdzony. Po I sniadaniu z nim dzisiaj cukier 106. Do twarożku chudego dodałam około 0,5 łyżeczki cynamonu bo miało być " na słodko" :)No nic dobrze że nieduże przekroczenie -
nick nieaktualnyPo drugim śniadaniu wynik 106!!!!!
Zabuszka w pierwszej ciąży dużo mi nie brakowało . I to stwierdzono że prawie fuks dosłownie w 24 tc.
Ale ja żyłam słodkim jadłam winogrono jasne tonami i inne owoce, żarłam co chciałam i kiedy chciałam i przytyłam ok 25 kg.
Ale tamta ciąza byla inna ja sie cieszyłam z niej może dlatego że myślalam że nic złego mnie nie spotka i nie może spotkać , nie wiedziałam o poronieniach, chorobach itp. A teraz bardziej doświadczona ciąża wyczekana, wymodlona, ustrzelona i wiek też swoje robi humcham i dmucham na wszystko. czasami chciałabym już być po porodzie bo nachodza mnie czasami lęki chociaż gdzieś w duszy czuje że jest i będzie ok.