WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill mi diab też mówiła, żeby mierzyć cukier ma lighcie i bez spiny. Ja dzisiaj też 84 po relaksującej nocy na wucecie ;)
    A tą czekoladką się nie przesłódź ;)
    U mnie 6 tyg leży gorzka z biedry, ale jakoś nie jest mleczną i mnie nie kusi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam żeby lekarza jednak się słuchać.
    Tu możemy wymienić się doświadczeniami, co jemy żeby uniknąć wysokich cukrów a dietę niestety trzeba trzymać sama się przekonałam. Mam nadzieję że tej insuliny nie użyje ani razu.

Zjadłam dwie kropeczki chleba żytniego z sałata i papryka czerwona 5 paseczkow i zagryzalam serem białym że szczypiorek rzodkiewkami i jogurtem naturalnym (nawet dobre bo nie lubię naturalnych jogurtów wolę śmietanę) plus mały grejpfrut ale słodki był:-)
    Zapije melisa tak na wyciszenie.

A jak właśnie z papryka taka surowa próbowałyście????

Za godz spr wynik z ciekawości:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill smacznego rozkoszuj sie:-)

• goodwill Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A jak właśnie z papryka taka surowa próbowałyście????

Zielona mi nic nie robi, ale jest ohydna dla mnie. Żółta i czerwona w małych ilościach na kanapce, przykryte ogórkiem i sałatą lub w sałatce z dużą ilością sałaty i oliwy -> git.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 10:37

• domi05 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę żółtą paprykę, po czerwonej raz mi wywaliło, raz nie więc nie jem :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi znoszą słodkości na Dzień Kobiet;p Chowam dzielnie do szawki i będę otwierać wszystko w maju :p

goodwill, kamciaelcia, Ajwi, żabka04 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko mi też po kanapce z czerwoną papryką wywaliło, ale przetestuj na sobie :) ja surowej papryki nie mogę bo mi się po niej odbija. Za to z piekarniczka faszerowaną a i owszem :) ale tylko zieloną.
    Goodwill sama zielona jest bleee masz rację.

goodwill lubi tę wiadomość

• goodwill Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielki test chleba z biedry na śniadanie dzień 1. Kanapka z serkiem kanapkowym apetina (nabiał, ojoj!!!), rzodkiewka, ogórek, jajecznica z 1 jajka.
    Cukier 104.
    Dla mnie dobry chyba. Aż nie chce zapeszyć. Dzięki za zwrócenie mi na niego uwagi.

kamciaelcia, Ajwi, żabka04 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ha ha ha potem zrobisz słodkie party :)
    Ja w ciąży z synkiem, jak leżałam w szpitalu to przelezalam swoje imieniny, urodziny, Boże Narodzenie i Sylwka. słodkiego uzbierałam i się zarzekalam, że po potodzie wszystko zjem. I nic nie zjadłam bo nie miałam ochoty, słodkie mi nie smakowało. Dopiero po 6 mc wróciłam do normy i jadłam słodycze ;)

goodwill, domi05 lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka a w pierwszej ciazy mialas problem z cukrami?
    Tak pytam bo ja ani nie czytam za bardzo bo nigdy jakos nie chorowalam pierwsza byla wpadka jesCze ptzed slubem i wiem ze to glupie ale nie chcialam miec wtedy dziecka i chyba jakos tak mi to w glowie siedzialo ze q 8 tyg poronilam.
    Pozniej po slubie stwierdzilismy ze jak tak nam pusane to probujemy udalo aie w pierwszym miesiacu staran i ciaza bezproblemowa bez cukrzycu dZiecko 3kg .
    No teraz 3 ciaza i w 28 tyg dopiero mi wyszla bo mialam robiona tez w 18 ale to ze swojej glupoty wczesniej na czczo wyszla mi chyba 94 ale nie ma jak opic sie pepsi wieczorem a rano isc na badanie.... To tak ze w 18 wyszlo mi 82/165/132 byly ok.no ale kazal powtorzyc bo trzeba wlasnie po 24 tyg. Noi jest cholera jakas. Wczesniej sie nawet nie spotkalam z takim przypadkiem u nas w rodzinie to cukrzyce miala babcia ale kolo 60 i byla otyla i juz ruchu malo miala. A zyla 87 lat tylko na tabletkach. Z tarczyca to cos tam miala moja siostra ale to za gówniarza. Ja mam skonczone 26 lat i tez nie mysle ze ze mna zostanie nie i juz

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka - miałaś dwie krzywe? Jedną w 18tyg i potem później? Bo ta z 18tyg jest prawidłowa. Chyba, że coś nie rozumiem?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill
    Ja w poprzedniej ciąży tez miałam 2 krzywe. Jedna na początku bo na czczo wyszło 107 a druga po 24 tc . Obie wyszły dobrze. Myślałam że teraz będzie powtórka z sytuacji. Na czczo miałam 101 wiec robiłam krzywa. Ale ta niestety wyszła juz źle

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill - a to ja też sobie zjadlam gorzkiej a co... Ale pół czastki 75 i 1/3 92 :) hehe...i muszę przyznać, że ta 92 to mi chyba nawet lepiej smakuje:)

Chyba się człowiek powoli odzwyczaja od tego słodkiego:)

goodwill, agatia lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 85% przygotowaną, ale to na podwieczorek ;)

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynkim nabial chyba nie dla mnie. Zjadlam godzinke temu kanapeczke z twarozkiem z cynamonem. Twarożku dalam 3 lyzeczkio godzinie 125.
    Dodatkowo od kilku dni strasznie męczy mnie zgaga i nie wiem co z tym zrobic ponieważ moje sprawdzone rennie nie jest polecane dla cukrzykow :(

3i49o7esw7obg123.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Dziewczynkim nabial chyba nie dla mnie. Zjadlam godzinke temu kanapeczke z twarozkiem z cynamonem. Twarożku dalam 3 lyzeczkio godzinie 125.
    Dodatkowo od kilku dni strasznie męczy mnie zgaga i nie wiem co z tym zrobic ponieważ moje sprawdzone rennie nie jest polecane dla cukrzykow :(

Nie wiem jaki błąd z tym twarożkiem... on był bez cukru? Dziwne. :?
    Jaki chleb do tego? Sprawdzony?

Myślę, że jedną tabletkę rennie możesz. Jest w niej 0,5g cukru. To jest naprawdę śladowa ilość. Ja biorę czasami wieczorem jak już umieram na zgagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 11:28

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy tu o gorzkiej czekoladzie a ja wczoraj popłynęłam i zjadłam dużą kostkę czekolady wedla nadziewanej. mniam mniam. raz nie zawsze ;)
    a dziś to na podwieczorek tylko jabłko i nasiona, no chyba że coś do tego wymyślę albo mój m. mi przyniesie ;)

Ajwi lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill ja na zgage brałam zazwyczaj 1/4-1/2 tabletki bo juz tyle mi pomaga. Zanim dowiedziałam się o cukrzycy miałam ogromne zgagi. Po przejściu na diete mineły ale od kilku dni męczą mnie po każdym posiłku. Skusze się chyba na tabletke bo po co się męczyć, a poztym jak nie przejdzie to chyba zwymiotuje :)
    Z twarożkiem też nie mam pojęcia o co chodzi. Chlebek sprawdzony. Po I sniadaniu z nim dzisiaj cukier 106. Do twarożku chudego dodałam około 0,5 łyżeczki cynamonu bo miało być " na słodko" :)No nic dobrze że nieduże przekroczenie :)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginka pozwoliła na zgagę mleczko alugastrin, ale.niestety też ma cukier. Awartjnie piłam w ciąży z synkiem i było ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po drugim śniadaniu wynik 106!!!!!

Zabuszka w pierwszej ciąży dużo mi nie brakowało . I to stwierdzono że prawie fuks dosłownie w 24 tc.
    Ale ja żyłam słodkim jadłam winogrono jasne tonami i inne owoce, żarłam co chciałam i kiedy chciałam i przytyłam ok 25 kg.
    Ale tamta ciąza byla inna ja sie cieszyłam z niej może dlatego że myślalam że nic złego mnie nie spotka i nie może spotkać , nie wiedziałam o poronieniach, chorobach itp. A teraz bardziej doświadczona ciąża wyczekana, wymodlona, ustrzelona i wiek też swoje robi humcham i dmucham na wszystko. czasami chciałabym już być po porodzie bo nachodza mnie czasami lęki chociaż gdzieś w duszy czuje że jest i będzie ok.

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ