Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
goodwill wrote:Dorinka - to jest nas dwie, nie rozumiem nic z tych cukrów...
Skoro już się tak katujemy co która by wypiła to ja też napiszę: czerwone półwytrawne wino gruzińskie. Może być nawet 1/2 kieliszka...
Jeśli przeżyję tą ciążę i urodzę jakimś cudem, to na pewno sobie od czasu do czasu na powyższy trunek pozwolę.
...bo gruzińskie jest najlepsze!!!goodwill lubi tę wiadomość
Rudzina -
nick nieaktualny
-
Ja uwielbiam te piwa radlery i moze jeszcze szampana z....cheetosami serowymi
A jak bylam na wakacjach w Egipcie to byl takie skwar ze ile bym w siebie nie wlala to mi sie pic chcialo. Maz ciagle chodzil i namawial mnie na piwo bo "po piwie sie nie chce tak pic". Ale ja zwyklego nie dam rady wiec pilam sobie piwo z tym egipskim ulepkiem fanta w proporcji 1:1. Jakie to bylo pyszneI od tej pory na imprezach raczylam sie tylko piwem z fanta. A jak chcialam zaszalec to dolewalam do tego kiliszek czystej
Zabka ja sama wode niegazowana. Nawet herbaty owocowej sie bojeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 13:38
-
żabka04 wrote:Ale mi chodziło co pijecie tak w dzień np. kompot, sok z woda, cole???????
Najwięcej czarnej herbaty liściastej (lubię i nie odstawię); 1 kawa z mlekiem dziennie; czasem herbata zielona z żurawiną (firmy Bastek na dobry sik); herbata owocowa żurawina z maliną (TYLKO Biofix, reszta ma hibiskus w składzie - podobno działa poronnie); herbata rooibos czasem; duuuużo wody niegazowanej (często nałęczowianka, ale przegotowana też). U Teściów pozwalam sobie na rozcieńczony sok teściowej, ale tylko do obiadu i bardzo rozcieńczony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 13:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:ja też bym wypiła winka
Ale mi chodziło co pijecie tak w dzień np. kompot, sok z woda, cole???????
Ja piję melisę z pigwą/gruszką, pokrzywę z jeżyną (właśnie w tej chwili), rooibosa, czasami wypijam jakąś zieloną (jestem uzależniona, wiec to dla mnie duże poswięcenie), poza tym dużo wody, czasami z cytryną ale wcale nie często, jestem przyzwyczajona do picia wody do posiłków.
Brakuje mi soków, ale diab powiedział że lepiej zjeśc owoc niż wypic sok i trzymam się tego. Coli i innych tych napojów gazowanych nigdy nie lubiłam więc nie cierpię z brakuRudzina -
a moj obiad najbardziej nijaki jak sie da mieso z rosolu kiszona kapusta pomidor i kasza jaglana(to to wogole bez smaku) potraktowwalam ja sosem czosnkowym bo mi z wczoraj zostal i jakos weszlo.
ja pije od samego poczatku gaz mineralna zwykla mi nie wchodzi:P
herbate gorzka z limonka czy cytryna
i 2 kawy fusiary z mlekiem
soków nie próbuje chociaz juz zaczyna mi ich brakowac zwlaszcza ze to wszystko jest w domu ...;/ i kusi.
po 15 mierzem sie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Żabko a jakiś oklad na.głowę nie pomoże? Co jaadlas, ze masz taki luks cukier po obiadku?
Filet z dorsza z biedronki na parze,brokuły na parze i 2 łyżki ryżu basmatti z sosem czosnkowym własnej roboty. Zamierzała jakiś kompot zrobić dlatego pytałam dziewczyn co piją bo mnie suszy muszę coś innego się napić jak kawa herbata i woda
Zaraz kupie budyń bez cukru i na deser sobie zjem -
Ta zgaga mnie wykonczy. Po kazdym posilku palenie takie ze aż mi niedobrze. Nawet po miseczce rosolu piecze jak cholera
Dziewczyny a mam takie pytanie. Czy wam ginekolodzy ze wzgledu na cukrzyce zlecaja czestsze usg? Ja ostatnie mialam w 21 tyg a nstepne mam miec robione po 30 tyg to ostatnie zalecane usg ale zastanawiam sie czy wlasniebze wzgledu na cukry nie powinnam tego usg robic czesciej ? -
Dorinka - przykro mi, że tak cię ta zołza-zgaga męczy.
Miałam połówkowe 02.03 w 20 tyg. Wszystko ok. Mój prowadzący doktor pracuje na Karowej i ma certyfikat FMF, powiedział że następne USG koło 30tyg.
Ja zamierzam zrobić kolejne właśnie w 30tyg, a później w 36.
Ale rozumiem Twój niepokój, bo fajnie jest spojrzeć, co tam u dzieciaczka w środku, a te tygodnie między "widzeniami" dłużą się niemiłosiernie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 15:53
-
Dorinka wrote:Ta zgaga mnie wykonczy. Po kazdym posilku palenie takie ze aż mi niedobrze. Nawet po miseczce rosolu piecze jak cholera
Dziewczyny a mam takie pytanie. Czy wam ginekolodzy ze wzgledu na cukrzyce zlecaja czestsze usg? Ja ostatnie mialam w 21 tyg a nstepne mam miec robione po 30 tyg to ostatnie zalecane usg ale zastanawiam sie czy wlasniebze wzgledu na cukry nie powinnam tego usg robic czesciej ?
Ja też tak miałam mieć (po USG w 21tyg. zapowiedziane w 30, potem 36) ale jak mi cukrzyca wyszła jakoś w 25 tygodniu, to na następnej w 27tyg. zrobił USG i powiedział że przy cukrzycy trzeba częściej. W 30tyg nie zrobił, badał, pobrał jakiś wymaz, przejrzał dokładnie wyniki stwierdzając że takie skoki małemu nie szkodzą (a przez próby z pieczywem miałam kilka takich ponad 140) i zapowiedział USG na następnej wizycie, 14 marca to będzie 33 tydzień