Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
No moj gin tez wlasnie powiedzial ze nie ma potrzeby częściej wiec chcialam sie dopytac jak to u was jest
Moje kolezanki ktore prowadza ckaze u mnie w miescie maja co wiyte robione usg. Mnie chodzi najbardziej o to czy kontroluja u was czy dziecko nie przybiera za bardzo na wadzeJa szczerze to nie lubie za bardzo usg bo mam zawsze ogromny stres. Sa płacze itd. Teraz czuje ruchy wiec jestem juz spokojniejsza niz przedtem
I tadycyjnie jak zbliza mi sie wizyta u gin to zaczynaja mi sie jakies schizyTeraz jest na tapecie lekkie pobolewanie podbrzusza jak przed okresem i lekki bol kregoslupa. Bole zdarzaja sie rzadko no ale jednak mnie niepokoja. Zobaczymy co mi powie na to lekarz w poniedzialek ale jak go znam to ze " za malo seksu"
-
Ajwi co było a nie jest... po to masz nowy zeby się trzymac nowego!
Czytałam, że niby przy ckurzycy powinno się robić USG częściej, ale moja gin wczoraj powiedziała, że mogłabym na następne przyjsc w 34tc (teraz 28). Musze wcześniej zeby przedłużyć zwolnienie, ale podejrzewam, ze obędzie się bez USG. I myślę, że jeśli cukry są pod kontrolą to też nie ma dodatkowych wskazań do częstszych badań. Mam się zgłosic gdyby nagle zaczęły się duże przekroczenia.Rudzina -
Ja też po obiedzie równo 120. Ale makaron pełnoziarnisty z sosem bolońskim (mięsko mielone + passata pomidorowa), bez sałatki, więc nie zaskoczyło mnie to jakoś.
Ale z tego co widzę, to Wam się raczej normują cukry, nawet u niektórych <100; u mnie wręcz przeciwnie. Ale nie będę jęczeć. Zobaczymy co diabetolog powie pojutrze. -
nick nieaktualnyCzyli po obiadku dziewczyny nie jest źle:-)
Ja zrobiłam ten budyń był tylko czekoladowy bez cukru. Zjadłam więcej niż pół taka duża miseczka.
I jestem zła czemu ktoś mądry nie dał ani ociupinke cukru.
Ale psychika zadziałała wyobrażałem sobie słodki czekoladowy budyń
A ukluje się z ciekawości ile będzie cukru ale to za godzinkę.
A teraz zmykam na serial miłości bo wczoraj nie obejrzałam bo mąż na psp3 grał w nowa grę -
goodwill wrote:Ja też po obiedzie równo 120. Ale makaron pełnoziarnisty z sosem bolońskim (mięsko mielone + passata pomidorowa), bez sałatki, więc nie zaskoczyło mnie to jakoś.
Ale z tego co widzę, to Wam się raczej normują cukry, nawet u niektórych <100; u mnie wręcz przeciwnie. Ale nie będę jęczeć. Zobaczymy co diabetolog powie pojutrze.
Z tym normują to u mnie bym nie przesadzała, po śniadaniu raczej standardowym i bezpiecznym miałam 116, zresztą ja na diecie jestem może 5 tydzień... a dziewczyny strasza ze około 30-32tc cukry zaczną szaleć. Ale odpukać, na razie jakos kontroluję, w sumie mam chyba 3 albo 4 przekroczenia i jeden wynik 120.Rudzina -
Żabko najadlas się 2 łyżeczkami ryżu na obiad? O losie
Dorinko ja z synkiem miałam USG od stwierdzenia cukrzycy w 27tc, 31tc i potem co tydzień do cc, żeby kontrolować głównie przepływy, bo niestety czasem przy cukrzycy lubią wysiąść i u mnie wysiadły.
Teraz mam USG u swojej ginki.co 3-4 tyg i 4 USG u gina z certyfikatem. Ni chyba, że trzeba będzie częściej. -
Zabka daj znac jak po budyniu
Goodwill powiem ci ze ja tez mam dzis taka mysl w głowie jak ty
Też mam wrazenie ze od kilku dni moje cukry zamiast sie normowac to zaczynaja szalec. A naprawdę dziele juz posilki jak moge (kiedys nie dzielilam i cukry byly podobne). Od kilku dni na "lichym" jedzeniu nie moge zejsc ponizej 100. Przez ostatni czas jem tylko kanapki z wedlina, ogorkiem kiszonym i pomodorem. Zawsze nie liczac sniadan nie przkeraczalam tym 100 a teraz wszystko 105-110. Zastanawia mnie tylko czy jest jakas zależność miedzy tymi zgagami a cukrami bo jak tak pomyślę cukry pogorszyly mj się wraz z ich nadejściem.
Zobaczymy co będzie z tym usg. Popytam lekarza. Moze po 30 tug bedzoe robil wczesniej bo wsumie podobno wtedy jest najwieksze zagrozenie ze dziecko za duzo przybierze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 16:56
-
Dorinka wrote:Ta zgaga mnie wykonczy. Po kazdym posilku palenie takie ze aż mi niedobrze. Nawet po miseczce rosolu piecze jak cholera
Dziewczyny a mam takie pytanie. Czy wam ginekolodzy ze wzgledu na cukrzyce zlecaja czestsze usg? Ja ostatnie mialam w 21 tyg a nstepne mam miec robione po 30 tyg to ostatnie zalecane usg ale zastanawiam sie czy wlasniebze wzgledu na cukry nie powinnam tego usg robic czesciej ?) więc nie muszę się zastanawiać.
-
nick nieaktualnyDorinka dobrze dam znać
Agatia najadła się bo dałam duuuuuzo brokułow i 2,5 płata dorsza zjadłam także pojadłam.
Oooooo hormony mi walą na koniec filmu się poryczalam
Agatia dobrze wiedzieć że przepływy zanikają. Ja będę 14.03 na prenatalnych to się zapytam jak on to widzi i czy będzie mnie częściej chciał widzieć bo na tą chwilę chodzę na nfz ale przyjmuje też prywatnie. Mam nadzieję że na nfz będzie kazał latać co chwila. Tak też mówił w razie potrzeby pacjentki wizyty będą częstsze więc liczę na to....
A ta diablo cie męczyła Agatia dzisiaj!????
-
nick nieaktualnymarzenka06 wrote:Mi mój gin robi co wizytę, tylko pogląda czy wszystko ok
) więc nie muszę się zastanawiać.
No właśnie ja takiego mam że na nfz nie patrzy czy ma limity itd gratis zawsze fotka i poświęca dużo uwagi i czasu.
A prywatnie jeszcze więcej:-) -
nick nieaktualny
-
Mi się chyba te cukry normują. Na czczo dziś miałam 78 (nigdy nie miałam tak mało). Po posiłkach do 110 max. Właśnie zjadłam krupnik z kromką chleba tego poleconego przez Was z biedy żytniego. A ile gramów kromkę jecie na raz? Czy może więcej niż jedną kromkę?
-
Mam pytanie niecukrzycowe. Oglądam koszule do karmienia i mam pytanie - czy one już są w jakis sposób dostosowane do tego że są dla po-ciężarnych w sensie są nieco większe? Bo nie wiem jaki brać rozmiar, czy S w takiej koszuli będzie ok, czy jednak M; czy może juz są jakos dostosowane i ta M bedzie wielka?Rudzina
-
nick nieaktualnyOne się różnią tylko rozpieciem po bokach od ramion. Widzisz na zdjęciu pewnie.
A rozmiar rozmiarów nie równy.
Ja sobie brałam rozmiar większą ale ja kochana miałam becwala ogromniastego.
A na allegro chcesz zamówić????
Czy gdzieś w sklepie kupić???? -
nick nieaktualnyA po drugie bardzo Ci jest potrzebna????? Ja kupiłam i założyłam ja tylko po porodzie bo potem założyłam zwykła piżama spodnie i bluzka. A są takie też dla karmiących.
Jedynie wygoda do badania ginekologiczne wiadomo a badać cie będą jak będziesz wychodzić.
Zastanów się czy warto ją kupować.
W domu też nie uzedowalam w tej koszuli. -
nick nieaktualny