WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też naciskamy bo inaczej krwi nie oddam.
    Dobra sałatka tylko ja to bym wybierają oliwki nie lubię tego :-)
    Ważne że się najadłas:-)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka..ja Dziś cukier 115 diety nie przestrzegam bo jeszcze nic u mnie nie stwierdzono dopiero ide 15.03 na wizyte .
    Jadłam normalnie obiad kurczak z rożna kuleczki ziemniaczane sałatkę potem z bomboniery ze 4cukierki no i dość dużo ciasteczek słodkich i mierząc cukier pod wieczór po zjedzeniu tego wszystkiego po 1h wyszlo mi 115 wiec lekko na granicy mam nadzieje że aż tak dużo to nie jest jak myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 20:25

Ollaala lubi tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa nie rozumiem za bardzo. Zjadlas wszystko na raz i zmierzylas czy dawkowalas sobie przez caly dzien a zmierzylas sobie poprostu po byle ktorym posilku?
    Z tego co widzialam to na krzywej mialas lekkie przekroczenie po 2h. Ja z wlasnego doswiadczenia moge ci powiedziec ze swoje wyniki odebralam w piatek a wizyte u diabetologa mialam prawie tydzien pozniej w czwartek. Vdy spojrzalam na wyniki i zobaczylam u siebie nie takie duze tez przeroczenia to nie czekalam na dzien wizyty tylko odpalilam internet, poczytalam troche i juz tego samego dnia wprowadzilam u siebie dietę a przede wszystkim zrezygnowalm z cukrow prostych. Ale to moje indywidualne podejscie bo ja nie dalabym rady wcinac slodyczy wiedzac ze mam problem z cukrami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 20:47

kamenkaa lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko nieee obiad o 13 potem przerwa potem ciastka po kolei nie dałąbym rady wszystko naraz :) a zmierzyłam po ostatnim posiłku czyli po tych ciastkach .Zjadłam minela 1h i zmierzyłam i wyszlo 115 wiec jak sądzisz wysoko?

Ile miałaś przekoroczoną krzywą wiecej odemnie ?
    Dziewczyny mi tu pisały że mam w normie i jestem zdrowiusieńka bo ich pytałam bo sie nie znam centralnie ... A Ty co innego już zglupiałam totalnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 21:09

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krzywa mialam podana w innych wartosciach ale raz w poczekalni u diab siedziala ze mna dziewczyna i ona miala po 2 godzinach norme wpisana 7.8 a ty z tego co pamiętam mialas chyba ponad prawda?
    U mnie po 1 cukierku snickers bylo 120 wiec mysle ze po posilku z ciastek 115 nie jest tak zle :)
    Generalnie to moj diab uwaza nowe normy za aktualne a tam na te twoje jednostki byloby ok bo norma chyba do 8.5 ale wiem ze ta dziewczyna byla na konsultacji bo jej stary diab prowadzil ja jako ciezarna z cukrzyca uznajac stare normy.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak miałam minimalnie ponad 7,8 po 2h natomiast po 1h mieściłam się w normie .
    I tak ograniczyłam cukry to nie jest tak że olałam sprawę bo już wszystko gorzkie pije dzis dostałam na dzien kobiet i jakos sie tak skusiłam ....:( no i 115 wcześniej mierzac miałam 80-90mg ... no ale 115 to juz w sumie na granicy można powiedzieć a cukier mierzy sie co 2h czy co 1h jAk to jest?

po 2h z krzywej wyszlo mi 142mg Tobie widzę po 2h- 179 to też różnica jest Wielka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 21:25

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana granica to 120 ;) Tego sie musisz trzymac. Po ciachach mialas jeszcze cale 5 jednostek do zużycia :) Wg mnie nie przekroczylas - nie masz sie póki co przejmować a co użyłas to twoje :)
    Jezeli twoj diab uzna twoje wyniki za przekroczenie to jeszcze sie naodmawiasz slodyczy :)
    Cukier mierzymy po godzince od zakonczenia posiłku :) Przynajmniej duza wiekszosc z nas tak robi. Tylko nasza Kamcia zamiast wcinac szybciutko ociaga sie z jedzeniem i musi pod siebie mierzenie ustawiac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 21:35

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz krwi nie wyciskam bo po tych zabiegach różnorakich po prostu nie muszę, ale hej! jakby mi nie leciało to pewnie bym się poddała i też pocisnęła troszku...

Kamenkaa - według tych nowych norm z tego co mi się wydaje masz wyniki ok, (nie łapie dokładnie tych jednostek twoich) ale tak jak już na Majówkach wspomniałam i inne dziewczyny tez pisały - zależy na jakiego trafisz lekarza :P na razie bez zmartwień i paniki, nie szalej z cukierasami ale też nie narzucaj sobie od razu strasznej diety bo moze sie okazać, że wszystko ok ;) my tutaj mierzymy cukier godzinę po posiłku.

Rudzina
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    ja teraz krwi nie wyciskam bo po tych zabiegach różnorakich po prostu nie muszę, ale hej! jakby mi nie leciało to pewnie bym się poddała i też pocisnęła troszku...

Kamenkaa - według tych nowych norm z tego co mi się wydaje masz wyniki ok, (nie łapie dokładnie tych jednostek twoich) ale tak jak już na Majówkach wspomniałam i inne dziewczyny tez pisały - zależy na jakiego trafisz lekarza :P na razie bez zmartwień i paniki, nie szalej z cukierasami ale też nie narzucaj sobie od razu strasznej diety bo moze sie okazać, że wszystko ok ;) my tutaj mierzymy cukier godzinę po posiłku.

Noo tak wiem co pisałaś mi kochana ale czasem mnie to przerasta wiesz
    Wcześniej ciśnienie leki dostałam teraz lekko podwyższone te cukry Czasem mnie to wszystko przerasta :(

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Noo tak wiem co pisałaś mi kochana ale czasem mnie to przerasta wiesz
    Wcześniej ciśnienie leki dostałam teraz lekko podwyższone te cukry Czasem mnie to wszystko przerasta :(

póki co cukrzycy nie masz a my mamy hahahaha, więc myśl pozytywnie! poza tym w takim doborowym towarzystwie całkiem nam fajnie ;) życzymy ci zeby ci wyszedł brak cukrzycy ale jakby co to wpadaj, razem raziej :D

kamenkaa, Dorinka lubią tę wiadomość

Rudzina
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    póki co cukrzycy nie masz a my mamy hahahaha, więc myśl pozytywnie! poza tym w takim doborowym towarzystwie całkiem nam fajnie ;) życzymy ci zeby ci wyszedł brak cukrzycy ale jakby co to wpadaj, razem raziej :D

Noo dziekuje Rudzinka oby tak też było......już Wam głowy nie zawracam ... :)
    Spokojnych ciąż byle do końca...

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa ja cie doskonale rozumiem. Moj maz już od kilku lat probowal mnie na dziecko namowic. Tyle lat dojrzewalam do tej decyzji i myślałam ze oczekiwanie na dzidziusia to będzie najpiekniejszy okres w moim zyciu a tu caly czas pod górę. Od pierwszych miesiecy ciazy praktycznie caly czas mi cos doskwiera. Jak nie jedno to drugie. Wkoncu dolegliwości zaczely odpuszczac to sie napatoczyla cukrzyca. Taki nasz los :) Pocieszmy sie ze juz blizej jak dalej ;)
    Dzis widzialam moja kolezanke która jest w 22 tyg. ciazy. Ona jest z tych co w ciazy sobie nie żałują. Szczupla laska byla a dzis popuchnieta cala. Ledwo polowa ciąży za nią a ona juz 8,5kg. na plusie.
    A co dzisiaj z Kamcia? Gdzie ona się podziewa?

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po sałatce załapałam się na styk 116, pewnie kukurydza i śmietana, ale było pycha :)

Kamenka norma po 2h jest do 152, zatem do 8,4. Krzywą masz w normie.
    115 po posiłku to zupełna norma :)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka podobnie jak u mnie ...
    W pierwszej ciąży spokojnie bez problemów :)
    a teraz na poczatku 3x szpital krwawienie plamienie itd potem znowu coś potem ciśnienie potem znowu cos i tak w kółko ...... myśle czasem kiedy to się skończy ... też wciąż pod góre ,, Czasem mnie to wszystko przerasta nic tylko usiąść i płakać ale musze być silna choć czasem nie idzie...
    Pozdrawiam Cie serdecznie...i zyczę jak najwiecej Zdrówka !!

agatia dziękuje za odpowiedź :) pocieszająca !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 22:17

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, piękna słoneczna pogoda, a mój młody ma rzygansko :/ chyba nas jakieś dziadostwo dopadło, oby szybko poszło.

• jamajka30 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dzieczyny wczoraj robilam obciazenie glukoza i niestety na czczo wynik pokazal 103 :-( w przszlym tyg mam wizyte u diabetologa. jestem totalnie zielona. w tym temacie a to dopiero 24tc wiec sporo czasu przede mna. mam nadzieje ze Wy kochane duszyczki pomozecie mi przebrnać przez ten "slodki" czas. pozdrawiam serdecznie :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Jamajka :) a jak pozostałe wyniki krzywej?

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajka nie ma sie co łamać :)
    My i tak mamy lepiej bo musimy sie męczyć z tym dziadostwem mniej niz połowę ciazy, a niektóre bidulki tu musialy dietę rozpocząć duzo wczesniej niz my ;) My juz mamy bliżej niz dalej :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszszsz co za noc. Prawie nie spałam jestem wrakiem człowieka. Czekam na śniadanie do łóżka i chyba spróbuje jeszcze odespać. Cześć Jamajka!

Rudzina
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajka, witaj, Dziewczyno! Nie ma co się łamać, tu trzeba głowa do góry, cyc i brzuch do przodu i walczymy! I dołączę się do pytania Agatii - jak reszta krzywej?

A poza tym dzień dobry wszystkim, oczywiście. :)

Rudzina - co się działo w nocy??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:46

kamciaelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ