WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina współczuję nieprzespanej nocy :/

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam nowa kolezanke . ja dzis na czczo 77 a po sniadaniu 99 . dzis mam diabeolog...zobaczymy co mi powie ale to wieczorem.
    na kolacje zjadlam grahamke z parówka i 106 wyszlo fakt nie byla zbytnio okazala ale tak mi sie buły chcialo.
    Coś mi brzuch spina cooraz czesciej . no nie boli ale za mile to to nie jest

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też noc i poranek miałam koszmarne...
    Młody mnie chyba tak kopał po nerce,że widziałam odległe galaktyki...
    Do tego jeszcze jakieś nerwobole i wreszcie ból brzucha jak na okres...
    O 4 tej lykalam jeszcze nospe...

Rano tak się rozryczalam bo ju z normalnie jak wkładam luteine to mnie rozpacz ogarnia... Tak mnie to dziadostwo podrażnia, że szok...
    Poszlam do innego pokoju ale tak głośno chlipalam że aż męża obudziłam...

Jak to mówią brytole - enough is eunough...
    Już ponad 15 tyg leżenia plackiem! Od 16 tyg w stresie czy doleze do jakiegoś bezpiecznego terminu... Od tamtej pory nospa i luteina, i co 2 tyg mierzenie szyjki...które teraz zamieniło się w cotygogodniowe mierzenie szyjki...
    Do tego ta podła cukrzycą...

Jeszcze pieprzyki na brzuchu mi tak urosły przez ciążę że szok i obok jakąś dziwna szaro-rozowa plamka sie zrobiła wiec już wyczytałam w necie o czerniaku bezbarwnym... (Ją jestem mocno pieorzykowa a w ciąży nowych przybywa z każdym dniem)....

Wygladam niechlujnie i nie wiem gdzie podziala się moja kobiecość - no ale do łóżka się malować nie bede i sukienki nie założę...

Jestem aseksualnym inkubatorem... Tyle że mnie zostało...
    Płaczliwa, nudną i w dresikach..

I jak tu nie ryczec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:18

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma czasami doła ciążowego.... ja jak na siebie patrzę, to mam wrażenie, że nic innego nie robię tylko ciągle jem....chciałabym się najeść raz na pół dnia, a nie co 2h coś przeżuwam. W nocy spać nie mogę, w dzień jestem wypluta. Przez ostatnie 2 dni coś słabo czuję moje dziecko, strasznie się denerwuję z tego powodu. Niby kopie, ale jakoś tak bez szału. Dziś mam wizytę, całe szczęście, bo zaraz chyba oszaleje. Łącze się z Wami w bólu istnienia :)

Ajwi lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to jest dziewczyny z glukometrami oddaje sie je po porodzie? tak mnie jakies mysli naszly dziwne

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    Ja też noc i poranek miałam koszmarne...
    Młody mnie chyba tak kopał po nerce,że widziałam odległe galaktyki...
    Do tego jeszcze jakieś nerwobole i wreszcie ból brzucha jak na okres...
    O 4 tej lykalam jeszcze nospe...

Rano tak się rozryczalam bo ju z normalnie jak wkładam luteine to mnie rozpacz ogarnia... Tak mnie to dziadostwo podrażnia, że szok...
    Poszlam do innego pokoju ale tak głośno chlipalam że aż męża obudziłam...

Jak to mówią brytole - enough is eunough...
    Już ponad 15 tyg leżenia plackiem! Od 16 tyg w stresie czy doleze do jakiegoś bezpiecznego terminu... Od tamtej pory nospa i luteina, i co 2 tyg mierzenie szyjki...które teraz zamieniło się w cotygogodniowe mierzenie szyjki...
    Do tego ta podła cukrzycą...

Jeszcze pieprzyki na brzuchu mi tak urosły przez ciążę że szok i obok jakąś dziwna szaro-rozowa plamka sie zrobiła wiec już wyczytałam w necie o czerniaku bezbarwnym... (Ją jestem mocno pieorzykowa a w ciąży nowych przybywa z każdym dniem)....

Wygladam niechlujnie i nie wiem gdzie podziala się moja kobiecość - no ale do łóżka się malować nie bede i sukienki nie założę...

Jestem aseksualnym inkubatorem... Tyle że mnie zostało...
    Płaczliwa, nudną i w dresikach..

I jak tu nie ryczec?

AJWI!!!

NO CO TY?! Ty moja ostojo rozsądku i spokoju!

Ja nie wiem co mi było, raz ze co chwila siku a dwa że zupełnie nie mogłam znaleźc odpowiedniej pozycji plus - oczy szeroko otwarte, no nie poczułam się senna chyba nawet przez minutkę i takimi partiami przedrzemałam a wiadomo - wszystko co 'przerywane' jest do bani...

Ale ty kochana spokojnie! Pieprzyki nic starsznego - ja też jestem cała popieprzona i w ciaży też mi się nowe wysypały, owszem trzeba wiedzieć, który jest podejrzany ale to ze się pojawiają nowe to nic nadzwyczajnego i chociaż sama sie często diagnozuję w sieci to powiem cos mądrego - z takimi wątpliwosciami lataj do lekarza, bo google ZAWSZE znajdzie ci raka!

Już nie zostało zbyt dużo, zaraz bedziesz tulic dzieciatko i zapomnisz i o tym wszystkim a najważniejsze bedzie to, ze było warto się przemęczyć!

Każda z nas miewa kryzysy, może dzisiaj padło na ciebie ale bedze spoko ;)

Z kobiecościa nie pomogę, spojrzałam dziś w lustro, moje mega odrosty i każdy włos sterczący w inną stronę po czym zrobiłam sobie zdjęcie z komentarzem 'tak wygląda Mufasa' i rozesłałam siostrom ;) nie umiem z tym walczyc dzisiaj. Wczoraj przeczytałam bzdurny artykuł o tym jak to ciąża jest najseksowniejszym i najbardziej zmysłowym okresem w życiu kobiety (opatrzony zdjeciami cieżarncyh opalonych modelek w szpilkach i koronkowej bieliźnie hahahaha).

Ajwi, kamciaelcia lubią tę wiadomość

Rudzina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah dziewczyny widzę że nie tylko u mnie nienajlepiej i nie tylko mnie jakieś złe nastroje męczą...
    Wczoraj na obiad najadłam się frytek, zrobiłam schabowego w wersji dietetycznej i do tego surówka z kiszonej kapusty - 117, a na kolację u mojej mamy zamawialiśmy z pizzeri to sobie na zdrowo zamówiłam sałatkę z kapusty, kurczaka i ogórka z sosem jogurtowym, do tego zjadłam 2 kromki chleba. I nie wiem co oni do tego dali ale połowę zjadłam bo mi nie podchodziło szczególnie i mi wywaliło 130... Nie wiem czy lepiej po pizzy by nie było. Nosz masakra...
    Potem jakby tego było mało mąż mnie do szału doprowadził, olewa nas totalnie, najpierw za mną łaził, dziecka chciał, do brzucha gadał a jak już w ciąży jestem i za chwilę się mały urodzi to jakby go w ogólnie nie było... Ani nie zapyta jak się czuję, ani sam z siebie nie pogłaszcze, o brzuszku nie wspominając... tylko jedno mu w głowie a mnie już szlag trafia.
    Całą noc brzuch mnie bolał jak diabli tak jakoś w kierunku żeber, teraz też ciągnie ale w dół... A chciałam poprać dzisiaj i poprasować troszkę a siedzę żeby przeszło...
    Ci faceci są straszni... i cukier znów rano 93...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    jak to jest dziewczyny z glukometrami oddaje sie je po porodzie? tak mnie jakies mysli naszly dziwne

Ja jak dostawałam to z komentarzem: 'i to już jest dla pani, bez zwrotu'

Rudzina
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina,

U mnie już po prostu od nadmiaru progesteronu przegrzaly się chyba styki ;)
    Jakos tam być musi.. .
    Już każdy dzień do przodu się liczy na plus więc odliczamy do tego 37...
    Lekarz kazał mi się donosić do 37 :)... Oby tylko szyjka nie miała innych planów;)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się pytałam w aptece, czy trzeba go zwrócić to mówiły, że nie, on jest już mój :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • jamajka30 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie sprawa wyglada tak. na czczo 103, po 1h 169 po 2h 130. dzieki za mile powitanie. z Wami bedzie mi latwiej przez to przejsc :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi kochana spokojnie, każda ma kryzys, ale ciąża to stan przejściowy ;) jakk będzie dzidzia to dresik, brak czasu na makijaż to będzie stałka ;) no chyba, że Twój szkrab będzie grzeczny, jak mój :)
    Nie wiem czy Cię pociesze, ale ja z +
    synkiem leżałam plackiem od 14tc, w 24tc pessar na szyjkê, w 28tc cukrzyca, w 30-31tc stwierdzono hipotrofie u młodego. 4 pobyty w szpitalu w sumie 4 mc. Ale jakoś dałam radę, choć czułam się kiepsko.
    Po porodzie mój synuś wynagrodził mi wszystko jedzenie co 4h, zero płaczu, kolek itp. Jak skończył 1,5 mc przesypiał całe noce, wstawał i wstaje koło 8-9. Wiec spokojnie :) głowa do góry :)

Ajwi, kamciaelcia, żabka04, mappi lubią tę wiadomość

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi05

Przytulam Cie ze zrozumieniem :)

goodwill, kamciaelcia, domi05 lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi - zaczęłam pisać długaśny post, ale dziewczyny wszystko już tak ładnie podsumowały.
    Popłacz sobie, hormony Ci wypłyną i już będzie dobrze! Byle do 37tyg!

kamciaelcia, Ajwi, Rudzina lubią tę wiadomość

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia,

Mam nadzieję, że młody będzie tak bezproblemowy jak i ja byłam dla mamy...
    Miała ze mną ciężko w ciąży i pewnie teraz splacam swój dług ale później byłam złotym dzieckiem...
    Kazali jej nos mi zatykac żeby mnie obudzić bo nawet na jedzenie nie chciało mi się wstawać :)

Na weekend wybieram się do mamusi napodratowanie :)
    Człowiek dopiero jak sam zostanie rodzicem to zaczyna doceniać swoich.
    Gdyby nie mama to ta ciaza byłaby jeszcze trudniejsza...
    Tak to zawsze mama coś podgotuje i mam obiad na kilka dni... Bez tego to nie wiem czy wyleżałabym aż tyle... bo mąż o 7 do pracy i wraca koło 17... A przez ten czas coś jeść trzeba, chłop zmęczony, glodny a tu jeszcze ugotować trzeba, Poprad, posprzatac...
    Dodam tylko, że teściową mam na wyciągnięcie ręki ale jakoś się nie kwapi do jakiejkolwiek pomocy...

agatia lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach te teściowe, gdybym opisała swoja historie z teściowa, zadna by jej nie pobiła ;)

Ajwi lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia

No niestety... Matki naszych mężów są dziwne...
    Wiecie... Ja nie oczekuje, że ona będzie robić przy mnie... Ale żeby własnemu synowi obiadu nie podrzucic jak wie jaką sytuacja ?... A siedzi w domu...
    To moja mama gotuje dla mnie i dla zięcia zawsze też coś jest...
    A ja jak czynie delikatną aluzje co do tego, że moja mama mu nagotowała bo on mi wpada do domu glodny, zmeczony a ja nie moge sie ruszac...to kobiecina tego swym umysłem nie ogarnia... Podrzuci mu zupę raz w tygodniu... No a on je 7 razy w tygodniu dwudaniowy obiad i jeszcze do pracy coś wziąć musi bo chłop tyra fizycznie...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwi, moja teściowa od nas mieszka 600km :) na szczęscie. To, co ja z nia przeszłam, to tylko do serialu się nadaje. Na tę chwilę zachowuje dystans, ale jak nie odbiorę telefonu, od razu ma żal: "co ja tej mojej synowej zrobiłam?"
    Mężowi na pewno przykro i przemilczał odpowiedź, ale mnie też rozumie...
    A jeszcze lepsza historię mam z "macochą" ;) taką jędzę tylko z daleka omijać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... moja jest męcząca, 'świetsza od papieża', ale póki co bez skrajności i na szczęście daleko. Plus - mąż stoi za mną murem (przynajmniej oficjalnie, potem w domu czasami się przegadamy, ale nigdy nie staje po jej stronie jak dochodzi do konfliktu). Wiem, że zdarzaja się dobre teściowe, ale u nas chyba już zawsze bedzie raczej stereotypowo. Najbardziej mnie drażni jej obłuda.

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram się być miła, ale telefon odbieram 1 na 10. Robię to dla męża, bo widzę , ze on czasem dla siebie tego potrzebuję. Bo dobrze z teściowa nie będzie nigdy. Za to teściu-zwłaszcza jak popije-staje za mna murem(bardziej jak za córkami, czego one nie moga znieść). Konflikt ze starsza szwagierka też był(ach, nawet się biłyśmy), a młodsza na mnie focha rzuciła na jakieś 3 lata(bo jej brata zabrałam). Starsza ze mna wypiła na zgodę, jej inicjatywa, ale ja powiedziałam , ze dobrze, choć jestem bardzo pamiętliwa. Mlodsza wyciągnęła rękę , jak chciała bratanicę poznać(Emilkę właśnie), przyjechała i było tak jakoś "normalnie". Ja jednak nie wybaczam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ