Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jestem pamiętliwa
ej ja coś czuję, ze kiedyś jakaś będzie tak o mnie pisać jak Ty o szwagierkach bo mam 2 braci, jeden już stracony a drugiego tak uwielbiam, że tez się chyba obrażę jak mi go jakaś 'zabierze' hahahaha
Jak się oficjalnie pogodziłyście to nawet jak nie bedzie wzorowo a tylko poprawnie to ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:04
Rudzina -
kamciaelcia wrote:Rudzina
Ja na tych złych relacjach nie traciłam
Dobrze że poszły po rozum do głowy
Ja pilnuję relacji poprawnych nie dlatego, że mi tego trzeba (mam bardzo liczną i rewelacyjna rodzinę), ale ze względu na męża; wiem że czasami nawet jak widzi, że to nie moja 'wina' że dochodzi do jakichs spięć to czuje się niefajnie, w końcu to jego mama/brat/siostra i chciałby żeby było miedzy nami ok. Więc cały czas się uczę jak zadbać o to, żeby było... no właśnie - poprawnie.Rudzina -
Oj widze temat rzeka u mnie wspimnialam cudownie nie jest 2 lata temu byla afera o majatki działki itp. Ehhh no tez malo sie nie pobili a ja bylam w ciazy i sie stresu najadlam. Moja rodzina jakas inna normalna a nir na pokaz .
Z ciekawostki zmierzylam cukier po polowie bueno i 5 herbatnikach wielozbozowyxh i 95 fak5 moze to nie cala godzina po no ale nie jest zle.
Dzis chyba z cisnieniem cos tez czujecie sie do niczego mnie glowa boli i jakos tak bezmoc straszna -
nick nieaktualnyWitam się
Ja jakas dzisiaj do dupyyyyyyyyyyyyyyyy.
Mąż wyszedł do pracy a ja w kimono
Mieliśmy zobic zakupy ale dużo ludzi było w sklepie i mąż nie zdążył by do pracy a ktoś nosić zakupy musi a takie robienie zakupów na pałę na szybko to nie dla mnie.
Tym bardziej że musimy liczyc ile wydajemy b mąż ma kase w bonach/talonach żywnościowych żeby nie przekroczyć.
Nie chce mi się nic:-(
Kamciaelcia dasz ten przepis na sos z serduszek????
Czy któraś z was jadła pyzy/knedle z miesem????
Tak za mna chodza ale się boje cukrów.
Rozważam opcje zjeść na kolacje jak mąż bedzie bo wtedy w razie czego zapoda mi insuline ;-(
I bede dzis robić sernik dla cukrzyków yeeeee
A i czytałam was dzisiaj nadrabiałam współczuje tych nie zdrowych relacji z rodzina no ale cóż dziewczyny na nie których nie ma rady najważniejsze aby w waszym gniazdku było dobrze bez żadnych nieporozumień to jest najważniejsze a reszta ahhhh nawet niech się pozabijaolać ich chociaż wiem to jest bardzo wkurzające!!!!
-
zabka
jadłam 3 pyzy z miesem i cukier miałam na granicy-stwierdziłam, ze taki posiłek jest mało wart, bo jakoś sie bardzo nie najadłam
a co do serduszek, to ja nie mam przepisu, napisałam, jak robiłam
wnioskuję, ze skoro masz je zamrożone, to wiesz jak je oprawić
Połówki serduszek obtoczyłam w mące(ale tylko część ze względu na cukier)
wrzuciłam na patelnie(na lyżkę oleju kokosowego) i obsmażyłam. Sól, piepsz i ciut gałki muszkatołowej(bo ja gałke lubie do podrobów), podlałam woda i dusiłam(czasu przy tym nigdy nie liczę, ale jakaś godzina minęła), wyłączyłam , wsypałam świeży koperek(uwielbiam!!) i 2 łyżeczki jogurtu nat
sos jest taki bledszy niz gulaszowy, no i wyszedł rzadszy , bo balam sie zageszczac
a ja dzis zwykły gulasz...nie jem juz ze smakiem mięsa...ale jutro mam diabetologa i musze troche ważyć(a i tak mniej niż poprzednio)
serduszka mniam mniam, bym zjadłażabka04, Rudzina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie
Ale dzisiaj to mnie tak ciągnie na jakąś princesse albo ciacho wrrrrrrr co kolwiek byle słodkie
Nawet pomyslalam o wafelkach dla cukrzyków bez cukru
jak myślicie zaszkodzą mi ze dwie sztuki??
Potem sernika bede robic bo musze cukry zmierzyc zanim wyjde po dziecko i do sklepu hihiu -
zabka, w tych słodyczach jest słodzik, więc odpada, lepiej kawałek gorzkiej czekolady, ja mam w domu 74% i 90% kakao oraz taka z pomarańcza. To czeka w nagdrode za świetne cukry(zjadłam dotąd 2 kostki
)
ty i tak masz dobre cukry w porównaniu do mnie, ale widzę, ze widmo insuliny na ciebie super działa?
a jak pomierzone dzisiaj cukry? -
nick nieaktualnyWidmo insuliny hahahahaha dobrze to ujełaś.
Masz racje boję się jej bo nie mogę sie przemóc jej zapodać w razie czego!!!!!
Dlatego pytałam o pyzymam na nie ochote ale się boje więc poczekam na męża i mi poda tą insuline jak bedzie trzeba a 3 pyzy mi stykną
Od wizyty u diablo:
wizta 7.03 na czczo 80, śn. 107, ob. 82, kol. 116
8.03 na czczo 84, śn. 110, ob. 84, kol. 99
9.03 na czczo 83, śn. 121,
na sniadaniu dziś wyczaiłam że ogórek zielny źle na mnie działa. Zjadłam dwie kormeczki wielkość jednej białego chleba z sałatą , szynka i ogórkiem jak zjadłam to samo ale z pomidorem to było 96-110!!!!!!kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
ja kupiłam jakies niby ciasteczka orkiszowe bez cukru, bez jajek (bez niczego hahaha) i żałuję - są jak taki lekko przyciemniony grubszy opłatek - to już wolę zjeść kosteczkę tej gorzkiej czekolady, ale poczuć jakiś smak
za to zjadłam na obiad dzisiaj kawałek pieczonej polędwiczki wieprzowej a do tej pory wystrzegałam się wieprzowiny więc ciekawe jaki cukier będzie po tym; dopchnęłam znienawidzoną kasza gryczaną (może jeszcze polubię przez to choróbsko) plus mizeria z jogurtem, troche sie pokrzątałam po domu ale na spacer weny nie mam więc hej - niech się dzieje co chce!
Kamcia a tę czekoladę z pomarańczą to jakiej masz firmy? I ile ma cukru? Bo ja rozpaczliwie kocham taką z pomarańczą Lindt'a ale sie bałam do tej pory i na razie podjadam tylko taką 85%...Rudzina -
nick nieaktualny
-
rudzina, ta z pomarańcza była akurat w netto, 70 % z pomarańczą WAWEL, cukru 34. To dość dużo w porównaniu do tej 74%( ta ma węglo 32 a cukru 27), a tym bardziej 90%( weglo 17, cukry 11), ale to taka prawdziwa nagroda, więc niech będzie i pół kosteczki
w szafce 3 czekolady, starczą pewnie do końca
a wieprzowine jem niemal codziennie-mam obrzydzenie do kurczakaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:00
-
Ciekawe czy to berliso jest w tesco? Dzis po diablo mamy skoczyc to poszuka..
Ja chyba przesadzilam z obiadem...dosc duzo frytek z piekarnika z kurczakiem z pieczarkami takim w sosie torebkowym tylko dalam wiecej wody i jogurt naturalny no i surowka pekinska pomidor ogorek rzodkiewka troche oleju troche sosik salatkowy pelno ziol i.pieprz napchana jestem ze hej. Popilam jeszcze szklanica wody teraz czekam na wyrok. A tak mi sie chce spac ale nie koge bo wtedy to juz mogila bedzie -
Czesc dziewczynki
U mnie kolejny dzien dziwnych cukrów. Po 1 sniadaniu 91, po 2 94. Jedzenie to samo co zawsze ale dziś nie meczy mnie zgaga. Zapytam w poniedzialek lekarza czy zgaga ma jakis wplyw na cukry. Jutro odbiore wyniki glukozy i zobaczymy jak to sie ma do glukometru.
Mimo czestego jedzenia caly czas mam uczucie glodu. Nawet po obiedzie sytym zaraz mnie głód bierze mimo ze czuje ze żołądek pelen.
Ale przytylam 300g.
Zabka musisz przestac myslec o słodyczachWiem jakie to trudne. Ja po miesiącu mam na koncie 2 budynie (1/4) porcji i 1 cukierka czekoladowego. Cholernie brak mi slodyczy ale wole juz nie kombinowac póki co
Przysięgam ze jak cukrzyca minie to zaczynam szanowac słodycze i będę sie nimi rozkoszować ( do tej pory jadlam jak za kare)agatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorinka staram sie nie myślec o słodyczach ale dziś to jakiś świr mnie opętał.
Zostaje czekolada gorzka której nienawidze / nie lubie ;-(
A jak cie męczy okropnie zgaga topoproś gina o tabletki na recepte na zgage.
Ja nie pamietam nazwy ale rewelka te tabsy .
Ja tylko oczy otworzyłam na leżąco i już miałam zgage tak mi córka się ułożyła
Straszne katorgi przechodziłam