Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Orzechów zżeram dużo, na podwieczorek pozwalam sobie na masło orzechowe bez cukru i soli, często dodaję łyżeczkę tego masła również do jogurtu. Na pomiary to nie wpływa. Orzechy to głównie tłuszcze i to wielonienasycone, więc dobre dla mózgu dziecka i naszego.
Staram się jeść 3-4 kromki chleba dziennie. Więcej nie mieszczę.
Grejfruty lub pomarańcze jem prawie codziennie, odpowiednio wyważoną ilość, na podwieczorek. Zwykle staram się, żeby nie było to powyżej 1 WW na owoc, ale przyznaje, że czasem pomarańczka taka soczysta...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 16:41
-
nick nieaktualnyA miałam wam pisać ale wyleciałam do przedszkola i wynik był ważniejszy z obiadu hihi
Moje drogie ja mam poważny problem krew mi nie chce lecieć po nakłuciu palcamuszę ją wycisnąć? Cisnąć palca o tak.
Ze środkowego to już wogole nie chce lecieć.
Zmieniłam igłę, dociskam nakluwacz, rozgrzewa te palce i tak dupa:-(
Co tu robić????
-
nick nieaktualny
-
Żabka - a jaka głębokość nakłucia? Może potrzeba głębiej trochę?
Kłuj po bokach od paznokcia, nie w samą opuszkę. Po zakłuciu ręka w dól i popracuj paluszkami. Jak nadal nie leci, to masowanie opuszki, jak nadal nie leci, to nic nie pozostaje, tylko wycisnąć... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygoodwill wrote:Żabka - a jaka głębokość nakłucia? Może potrzeba głębiej trochę?
Kłuj po bokach od paznokcia, nie w samą opuszkę. Po zakłuciu ręka w dól i popracuj paluszkami. Jak nadal nie leci, to masowanie opuszki, jak nadal nie leci, to nic nie pozostaje, tylko wycisnąć...
Kłuje po bokach czasami po środku bo mam siniaki malutkie na niektórych palcach:-(
A takie wyciskanie krwi mocno zawsze wynik? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Żabka tez odkryłam ze z każdego palca inny wynik. A żeby było ciekawiej to z każdej kropli krwi jest inny wynik! !i to jest normalne dlatego glukometr traktujemy orientacyjnie a nie diagnostycznie. Ja kluje się drugi raz jak wynik wyjdzie jakiś podejrzany (za wysoki lub za niski )a tak często jest jak krwi wyleci za mało lub rąk nie umyje.
żabka04, goodwill lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Kamciaelcia zmieniam palce:-)
Wkurzam się tylko bo w każdy palcu to inny wynik i co z rym zrobić????
Jak wy do tego podchodzicie???
Ja robię pomiar z jednej kropli. Jeśli wynik nie odbiega od mojego samopoczucia tzn. nie ma 55 lub 155, to nie kłuję po 500x, nie cuduję.
I to wcale nie znaczy, że mam olewcze podejście. Po prostu znam już trochę swój organizm, poza tym wiem, że mój glukometr ma dobrą powtarzalność.
Wiem, że najwyższe pomiary to palce serdeczne i małe. Więc jak poszalałam z jedzeniem, to właśnie tam kłuję.
Nie kłuję w prawe palce środkowy i wskazujący - są mi potrzebne na codzień i ranki i siniaki na nich nie wchodzą w grę. Nie kłuję też kciuków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 17:07
-
nick nieaktualny