Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
ninciaa172 wrote:WItam się z rana
obserwuje co i jak, ewidentnie wywala mi po pieczywie. Jak zjem 3 kromki, tak jak mam w diecie to katastrofa. Kupilam chleb Pro Body i po nim jest lepiej. Mam mieszać 2 kromki normalnego i 1 taka lub odwrotnie. Jednak... on mi nie smakuje
Poradzcie jakie chleby jeszcze kupujecie ? Widzialam, ze jakis w biedronce ? Jeszcze go nie probowalam.
Ją jem grahamki z biedry i są ok
Wczoraj na kolację zezarlam taką mini bagietke z lidla z ziarnami i 2 miski sałatki w stylu greckiej - cukier 110
Dzisiaj na śniadanie gruba kromke chleba z lidla (taki ciemny, posypany słoneczniki em i niekrojony) i miskę tejże samej sałatki i cukier - 102 -
żabka- ja też mam wrażenie, że nic innego nie robię tylko jem, a jak nie to myślę, co zjeść, albo jestem na zakupach...na początku ciąży ( bo dietę mam od samego początku)nie potrzeba tyle pożywienia, dopiero jak weszłam w 20 tydzień to jakby studnia bez dna. Będziesz wyraźnie czuła, jak dziecko "zabiera". To jest taki inny rodzaj głodu
A co do słonicy- ja od początku ciąży przybrałam 1,5 kg. W życiu się tak dobrze nie czułam ze swoja wagą, a cały czas jem, brzuch też już mam nieźle wywalony, także nic się nie martw
goodwill, żabka04 lubią tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Ja mam bayer contour plus.
No wlasnie to mnie martwi bo moka doab uznaje na czczo wyniki do 70.
A po posilkach na glukometrze bardzo zadko zdarza sie mi zejść ponizej 105 mimo malych porcji. Nawet po malej kanapce i połowie jajka mam powyżej 105.
I patrzac teraz na moje wyniki to biorac pod uwage ile mniej wiecej mi zawyza gluko to od poczatku diety czyli od miesiaca wychodzi ze nie mialam ani jednego przekroczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 09:44
-
nick nieaktualnyNo ja niby przytyłam 2 kg a jak ostatnio się zwazyłam to schudłam 1kg.
Na mojej wadze ważę 76kg a u diablo 78 kg.
No wiadomo ubrania buty itd.
A brzuch już widać potem wam wstawię moje lokum dla bąbelka.
Dzisiaj nie śpię od 5
Powiem wam że dobrze śniło mi się że byłam w wc i robiłam siku weszła moja córka tylko jakaś młodsza coś tam mi opowiadała i zaczęłam ja tulic na tym kiblu potem wszedł jej ciut starszy brat z kartka świąteczna ale w roli mojego brata. Hahahha to to nic prawie się zesikalam do łóżka!!! Tak mnie ciśnie na pęcherz że z WC mogę nie wychodzić!!!!
Teraz leżę bo ewidentnie się domaga Babel wygody muszę leżeć chociaż chwilę a tu obiad zaraz trzeba robić.
Mąż już pół tortownica zjadł sernika tak mu wchodzi a zaciesza -
Ajwi wlasnie opinie ma calkoem dobre. Ze dokladny i wogole. Wiec nie wiem w czym problem.
Kamcia na szczescie mój diab w środę rano przyjmuje wyłącznie ciężarne wiec nikt sie nie przepycha. Za to Wkurza mnie ze trzeba czekac na stojąco bo oczywiście wszystkie krzesla przy gabinecie sa zajęte przez obloznie chorych staruszkow ktorzy maja wizyte na 13 ale juz o 10 zajmują kolejkeJa zawsze kawal drogi muszę dojsc u siebie na busa i później z busa do diab wiec naprawde wytrzymac w kolejce to nie lada wyzwanie dla mnie.
-
Dorinka na szczęście są ławki
a ludzi tez ogrom choć dostają numerki. A kierowca jestem sobie sama
mam uraz powypadkowy i nie mogę jeździć jako pasażer
oby tak do końca ciąży. Na cc mąż mnie wiózł i odbierał ze szpitala ale tylko dlatego ze leki zasuszajace pokarm mega obniżaly ciśnienie. Tak zawsze ja prowadzę.
-
Ajwi nie karmiłam piersią dostałam zapalenia i te leki na pozbycie się pokarmu. Mega odlot po nich
ciśnienie 90/50
Wyniki super przekroczenia rzędu 128 to nic złego (gorzej jak by tak był stały poziom ) mam tak sie nie stresować (mówiłam ze mi się snila ). Mocz zmierzyła paskiem -super wyszedł
Nie kazała mi sprawdzać gluko bo po 1. Mój niby bardzo dokładny 2. Ich zalecenia nt np insuliny dotycza wyników z glukometru (a nie z krwi żylnej )
Wracam do domu -
nick nieaktualny
-
Żabka Ty na pewno masz cukrzycę?
) takie rzeczy jesz i cukier niski. No super. Ja byłam w lidl i wzięłam sobie czekoladę gorzką. Miała być z pomarańczą a wyszła z karmelem. Nie czytałam, a zasugerowałam się obrazkiem z pomarańczowym czymś i wyszedł karmel. Zjadłam kawałek i się dowiedziałam
)) ale pyszna. Ciekawe jaki cukier wyjdzie?
Rudzina, kamciaelcia, Dorinka, żabka04 lubią tę wiadomość