WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie wiem dziewczyny. Tylko ja na tej diecie nie chudne? :) To pewnie przez ta hurtowa ilosc chleba jaka musze codziennie zjesc.
    Wy niz po obiedzie a na dopiero po II sniadaniu.
    Oczywiscie I sniadanie wyszlo ok bo 96 za to II 118.
    A i mialam wam wczoraj pisac. Czy ma ktoras pomysl dlaczego na I kolacje (kanapka, maslo, 0,5 jajka, pomidor) wynik byl 106 a po II kolacji (kanapka obtoczona w polowie jajka i usmazona bez tluszczu na patelni) wynik 119 ? Bede wdzięczna za opinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:15

3i49o7esw7obg123.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo glukometr jak wróżka - nigdy Ci prawdy nie powie ;)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    To ja nie wiem dziewczyny. Tylko ja na tej diecie nie chudne? :) To pewnie przez ta hurtowa ilosc chleba jaka musze codziennie zjesc.
    Wy niz po obiedzie a na dopiero po II sniadaniu.
    Oczywiscie I sniadanie wyszlo ok bo 96 za to II 118.
    A i mialam wam wczoraj pisac. Czy ma ktoras pomysl dlaczego na I kolacje (kanapka, maslo, 0,5 jajka, pomidor) wynik byl 106 a po II kolacji (kanapka obtoczona w polowie jajka i usmazona bez tluszczu na patelni) wynik 119 ? Bede wdzięczna za opinie :)
    A może nie masz za bardzo z czego chunąć? :-)
    Długo jesteś na diecie? Ja też zjadam dużo chleba, dziś już 6 kromek zjadłam..
    A ten wyższy wynik po kolacji to może przez upieczony chleb właśnie?
    Ponoć opieczony na ciepło ma wyższy ig i podnosi.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzcie mi ze miałam ochotę wyjść ale im dłużej siedziałam tym bardziej było mi szkoda plus - potrzebowałam tej recepty!

Ja na razie nawet przytyłam, chociaż waga moja zmienną jest jak glukometr więc bezpiecznie byłoby przyjać, że może 1kg więcje mam niz miałam z czego częśc to dzidzia przytyła a nie ja.

Dorinka nie wiem... bo smażone jajko nawet bez tłuszczu jest bardziej cukrowe niż gotowane? :D (wróżka Rudzina ci wywróżyła różczka marki Contour plus) :D :D :D

Rudzina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt chyba nie zrozumie tej cukrzycy :)
    Ja wczoraj na kolajcę zrobiłam sobie naleśniki, zjadłam dwa z kremem z kakao, mleka i ksylitolu i do tego 2 truskawki bo mama podkusiła a wynik równe 120. Oczywiście to górna granica, ale spodziewałam się gorszego. A Dzień wcześniej po sałatce jakieś 130 tyle że fakt była kupna z restauracji więc nie wiadomo co tam do sosu dali...
    Ale tej cukrzycy to nawet chyba ci lekarze na 100% nie rozumieją ;p Przykład - moje śniadanie dziś 138, wczoraj po dokładnie takim samy 97 ;p;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde troche mnie brzuch boli musialam dzwignac wirzgajacego 19 miesieczniaka czyli jakies 14 kg opierajacego sie cialka . ehhh ale maly w brzuchu szaleje wiec mu chyba nic nie jest. Ale dzis cos mi slabo chyba ze to.ta pogoda tak dziala

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Nie rozumiem....
    Dziś po śniadaniu pewnym jak nic (prawktycznie codziennie takie jem) 138!!! A wczoraj po dokładnie takim samym 97! (2 małe kromki chleba z masłem, szynką i kawałek papryki) No nawet szynkę miałam tą samą... co jest grane??
    Takie przekroczeina po śniadaniu miałam 3 razy przez pierwsze 3 dni diety jak szukałam chleba.... a od tego czasu po śniadaniu kilka przekroczeń powyżej 120...

Ja na pierwsze śniadanie nie mogę zjeść dwóch kanapek bo wtedy mam cukier około 130. Zwykle jem jedną i drugie śniadanie za 2 godzinki i wtedy jem dwie kanapki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:55

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cos z cisnieniem jednak mierzylam 90/60

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możecie zjeść na obiad serduszka drobiowe z sosem pieczeniowym (taki w proszku poszłam na łatwiznę), kasza i na surówke buraczki z cebulka i kompot z wiśni taki kwaśny.
    Zjadłam kopiec kreta taki dobry był a wynik - 98!!!!

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sniadania to ja rano 2 a potem 1 dojadam jeszcze ale to takie malutkie kromeczki ze z 5 bym pewnie zmiescila

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Ja na pierwsze śniadanie nie mogę zjeść dwóch kanapek bo wtedy mam cukier około 130. Zwykle jem jedną i drugie śniadanie za 2 godzinki i wtedy jem dwie kanapki.
    Ale ja od dwóch miesięcy jem, odkąd znalazłam chleb który mi służy i zawsze jest ok, wczoraj też zjadłam i było 97, jakbym zwoczraj zjadła tylko jedną na śniadanie to cukier byłby za niski...

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie bo to też zależy od wagi chleba, ten który ja jem waży średnio jedna kromka 20-25g, są takie które ważą 40-50g więc kromka kromce nie równa.
    Dwie kromki mojego grahama to jak kromka ciężkiego żytniego.

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh mam dziś jakiś głodny dzień;p tylko głodna ciągle jestem ;p już 6 kanapek dziś zjadłam i jabłko, obiad zwykle po 15 jem, ale chyba dziś będzie trochę wcześniej...
    A co dziś dobrego na obiadek robicie?

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy rano mierzycie cukier? Zaraz po przebudzeniu, jakąś chwilę po, czy tuż przed śniadaniem? Bo to pewnie też wyniki będą różne... Ja mierzę jakieś 10-15 min po wstaniu z łóżka (czasem jeszcze trochę poleżę jak się obudzę, a teraz często budze się 6-7 a dosypiam do 8 )
    Może jutro spróbuję i zmierzę nawet 4 razy... Po brzebudzeniu, jak wstanę, tak jak zawsze po powrocie z łazienki i potem jeszcze raz przed samym śniadaniem... Zobaczę jakie będą wyniki...
    Bo wczoraj zmierzyłam i 97... poszłam jeszcze raz umyć ręce, zmieniłam igłę bo kilka dni nie zmianiałam i nagle 93.. to już 4 jednostki... Może ma też znaczenie kiedy się ten cukier zmierzy? Diab. powiadziała że to nie ważne byle na czczo, ale śniadanie powinnam zjęść do poł godziny bo wstaniu z łóżka... Ale dla mnie te kilka jednostek może mieć znaczenie żeby jednak uniknąć insuliny na noc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 14:29

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałabym poznać wasze zdanie na całkiem inny temat. ..nie gniewajcie się za tematykę. ..co sądzicie o pójściu na pogrzeb w ciąży? ?wiem że to zabobon,ale mimo to człowiek myśli

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi Ja wstaje z budzikiem i nie ma u mnie czegoś takiego jak leżenie. Idę siusiu (ketony ),myję rączki i mierze cukier. Ale taki sam(podobny poziom ) bywa o 6 rano czy po 8. U mnie nawet o 3 w nocy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o co chodzi z tym chlebkiem w jajku ale strasznie zaluje ze nie wyszlo bo bylo pyszne :)

Kamcia jak bylam w II miesiącu to umarl mąż mojej koleżanki i ja na pogrzebie bylam.

Domi ja tez musze troche polezec bo tak to jestem jak czlowiek bez kawy :) A sniadanie wlasnie zauwazylam lepiej mi cukrowo wychodzi jak zjem pozniej niz zaraz po obudzeniu. Jak jadlam zaraz po pobudce to mialam powyżej 110 a teraz jem wlasnie gdzies po pol godziny i wychodzi 90-105.

No wazylam 62kg przy wzroście 157 wiec byloby z czego zrzucac :) Przed ciaza nosilam rozmiar S lub M.
    Dzis jade na zakupy, poszukam sobie płatków pelnoziarnistych bo jakos mi sie tak chce z mlekiem ze szok :)
    Ale przy tych moich loteriowych cukrach nie wiąże z nimi wiekszych nadziei. Sprubuje tez kupic kaszke smakije i może to wasze belriso i zobaczymy co sie ze mna bedzie dzialo :) Jak nie wyjdzie to spróbuję zrobic sama :)

A placki do tortilli ale kupne jadla ktoras przy cukrzycy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 14:48

3i49o7esw7obg123.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z tych wylegujacych sie o ile sie da bo jak Alek wstaje to juz po lezeniu... I budze sie gdzies kolo 6 a kolo 7 mierze .

Co do pogrzebu to ja w zabobony nie wierze ale zalezy jak z emicjami by bylo .

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno dość głupie pytanie: czy mycie zębów wpływa jakoś na pomiar? ;p;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi igłami to też sama się zastanawiam...
    Po kilku uzyciavh jak się swojej dobrze przyjrze to widzę na niej trochę zaschnietej krwi....mi diabetolog kazała wymieniać co kilka pomiarów... Ja wymiueniam co kilkanaście...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ