Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja nie wiem dziewczyny. Tylko ja na tej diecie nie chudne?
To pewnie przez ta hurtowa ilosc chleba jaka musze codziennie zjesc.
Wy niz po obiedzie a na dopiero po II sniadaniu.
Oczywiscie I sniadanie wyszlo ok bo 96 za to II 118.
A i mialam wam wczoraj pisac. Czy ma ktoras pomysl dlaczego na I kolacje (kanapka, maslo, 0,5 jajka, pomidor) wynik byl 106 a po II kolacji (kanapka obtoczona w polowie jajka i usmazona bez tluszczu na patelni) wynik 119 ? Bede wdzięczna za opinie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:15
-
A może nie masz za bardzo z czego chunąć?Dorinka wrote:To ja nie wiem dziewczyny. Tylko ja na tej diecie nie chudne?
To pewnie przez ta hurtowa ilosc chleba jaka musze codziennie zjesc.
Wy niz po obiedzie a na dopiero po II sniadaniu.
Oczywiscie I sniadanie wyszlo ok bo 96 za to II 118.
A i mialam wam wczoraj pisac. Czy ma ktoras pomysl dlaczego na I kolacje (kanapka, maslo, 0,5 jajka, pomidor) wynik byl 106 a po II kolacji (kanapka obtoczona w polowie jajka i usmazona bez tluszczu na patelni) wynik 119 ? Bede wdzięczna za opinie

Długo jesteś na diecie? Ja też zjadam dużo chleba, dziś już 6 kromek zjadłam..
A ten wyższy wynik po kolacji to może przez upieczony chleb właśnie?
Ponoć opieczony na ciepło ma wyższy ig i podnosi. -
Wierzcie mi ze miałam ochotę wyjść ale im dłużej siedziałam tym bardziej było mi szkoda plus - potrzebowałam tej recepty!
Ja na razie nawet przytyłam, chociaż waga moja zmienną jest jak glukometr więc bezpiecznie byłoby przyjać, że może 1kg więcje mam niz miałam z czego częśc to dzidzia przytyła a nie ja.
Dorinka nie wiem... bo smażone jajko nawet bez tłuszczu jest bardziej cukrowe niż gotowane?
(wróżka Rudzina ci wywróżyła różczka marki Contour plus)
Rudzina -
Nikt chyba nie zrozumie tej cukrzycy

Ja wczoraj na kolajcę zrobiłam sobie naleśniki, zjadłam dwa z kremem z kakao, mleka i ksylitolu i do tego 2 truskawki bo mama podkusiła a wynik równe 120. Oczywiście to górna granica, ale spodziewałam się gorszego. A Dzień wcześniej po sałatce jakieś 130 tyle że fakt była kupna z restauracji więc nie wiadomo co tam do sosu dali...
Ale tej cukrzycy to nawet chyba ci lekarze na 100% nie rozumieją ;p Przykład - moje śniadanie dziś 138, wczoraj po dokładnie takim samy 97 ;p;p -
domi05 wrote:Nie rozumiem....
Dziś po śniadaniu pewnym jak nic (prawktycznie codziennie takie jem) 138!!! A wczoraj po dokładnie takim samym 97! (2 małe kromki chleba z masłem, szynką i kawałek papryki) No nawet szynkę miałam tą samą... co jest grane??
Takie przekroczeina po śniadaniu miałam 3 razy przez pierwsze 3 dni diety jak szukałam chleba.... a od tego czasu po śniadaniu kilka przekroczeń powyżej 120...
Ja na pierwsze śniadanie nie mogę zjeść dwóch kanapek bo wtedy mam cukier około 130. Zwykle jem jedną i drugie śniadanie za 2 godzinki i wtedy jem dwie kanapki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:55

-
nick nieaktualny
-
Ale ja od dwóch miesięcy jem, odkąd znalazłam chleb który mi służy i zawsze jest ok, wczoraj też zjadłam i było 97, jakbym zwoczraj zjadła tylko jedną na śniadanie to cukier byłby za niski...marzenka06 wrote:Ja na pierwsze śniadanie nie mogę zjeść dwóch kanapek bo wtedy mam cukier około 130. Zwykle jem jedną i drugie śniadanie za 2 godzinki i wtedy jem dwie kanapki.
-
Dziewczyny a kiedy rano mierzycie cukier? Zaraz po przebudzeniu, jakąś chwilę po, czy tuż przed śniadaniem? Bo to pewnie też wyniki będą różne... Ja mierzę jakieś 10-15 min po wstaniu z łóżka (czasem jeszcze trochę poleżę jak się obudzę, a teraz często budze się 6-7 a dosypiam do 8 )
Może jutro spróbuję i zmierzę nawet 4 razy... Po brzebudzeniu, jak wstanę, tak jak zawsze po powrocie z łazienki i potem jeszcze raz przed samym śniadaniem... Zobaczę jakie będą wyniki...
Bo wczoraj zmierzyłam i 97... poszłam jeszcze raz umyć ręce, zmieniłam igłę bo kilka dni nie zmianiałam i nagle 93.. to już 4 jednostki... Może ma też znaczenie kiedy się ten cukier zmierzy? Diab. powiadziała że to nie ważne byle na czczo, ale śniadanie powinnam zjęść do poł godziny bo wstaniu z łóżka... Ale dla mnie te kilka jednostek może mieć znaczenie żeby jednak uniknąć insuliny na noc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 14:29
-
Nie wiem o co chodzi z tym chlebkiem w jajku ale strasznie zaluje ze nie wyszlo bo bylo pyszne

Kamcia jak bylam w II miesiącu to umarl mąż mojej koleżanki i ja na pogrzebie bylam.
Domi ja tez musze troche polezec bo tak to jestem jak czlowiek bez kawy
A sniadanie wlasnie zauwazylam lepiej mi cukrowo wychodzi jak zjem pozniej niz zaraz po obudzeniu. Jak jadlam zaraz po pobudce to mialam powyżej 110 a teraz jem wlasnie gdzies po pol godziny i wychodzi 90-105.
No wazylam 62kg przy wzroście 157 wiec byloby z czego zrzucac
Przed ciaza nosilam rozmiar S lub M.
Dzis jade na zakupy, poszukam sobie płatków pelnoziarnistych bo jakos mi sie tak chce z mlekiem ze szok
Ale przy tych moich loteriowych cukrach nie wiąże z nimi wiekszych nadziei. Sprubuje tez kupic kaszke smakije i może to wasze belriso i zobaczymy co sie ze mna bedzie dzialo
Jak nie wyjdzie to spróbuję zrobic sama 
A placki do tortilli ale kupne jadla ktoras przy cukrzycy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 14:48

[