Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja nie wiem dziewczyny. Tylko ja na tej diecie nie chudne?
To pewnie przez ta hurtowa ilosc chleba jaka musze codziennie zjesc.
Wy niz po obiedzie a na dopiero po II sniadaniu.
Oczywiscie I sniadanie wyszlo ok bo 96 za to II 118.
A i mialam wam wczoraj pisac. Czy ma ktoras pomysl dlaczego na I kolacje (kanapka, maslo, 0,5 jajka, pomidor) wynik byl 106 a po II kolacji (kanapka obtoczona w polowie jajka i usmazona bez tluszczu na patelni) wynik 119 ? Bede wdzięczna za opinieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:15
-
Dorinka wrote:To ja nie wiem dziewczyny. Tylko ja na tej diecie nie chudne?
To pewnie przez ta hurtowa ilosc chleba jaka musze codziennie zjesc.
Wy niz po obiedzie a na dopiero po II sniadaniu.
Oczywiscie I sniadanie wyszlo ok bo 96 za to II 118.
A i mialam wam wczoraj pisac. Czy ma ktoras pomysl dlaczego na I kolacje (kanapka, maslo, 0,5 jajka, pomidor) wynik byl 106 a po II kolacji (kanapka obtoczona w polowie jajka i usmazona bez tluszczu na patelni) wynik 119 ? Bede wdzięczna za opinie
Długo jesteś na diecie? Ja też zjadam dużo chleba, dziś już 6 kromek zjadłam..
A ten wyższy wynik po kolacji to może przez upieczony chleb właśnie?
Ponoć opieczony na ciepło ma wyższy ig i podnosi. -
Wierzcie mi ze miałam ochotę wyjść ale im dłużej siedziałam tym bardziej było mi szkoda plus - potrzebowałam tej recepty!
Ja na razie nawet przytyłam, chociaż waga moja zmienną jest jak glukometr więc bezpiecznie byłoby przyjać, że może 1kg więcje mam niz miałam z czego częśc to dzidzia przytyła a nie ja.
Dorinka nie wiem... bo smażone jajko nawet bez tłuszczu jest bardziej cukrowe niż gotowane?(wróżka Rudzina ci wywróżyła różczka marki Contour plus)
Rudzina -
Nikt chyba nie zrozumie tej cukrzycy
Ja wczoraj na kolajcę zrobiłam sobie naleśniki, zjadłam dwa z kremem z kakao, mleka i ksylitolu i do tego 2 truskawki bo mama podkusiła a wynik równe 120. Oczywiście to górna granica, ale spodziewałam się gorszego. A Dzień wcześniej po sałatce jakieś 130 tyle że fakt była kupna z restauracji więc nie wiadomo co tam do sosu dali...
Ale tej cukrzycy to nawet chyba ci lekarze na 100% nie rozumieją ;p Przykład - moje śniadanie dziś 138, wczoraj po dokładnie takim samy 97 ;p;p -
domi05 wrote:Nie rozumiem....
Dziś po śniadaniu pewnym jak nic (prawktycznie codziennie takie jem) 138!!! A wczoraj po dokładnie takim samym 97! (2 małe kromki chleba z masłem, szynką i kawałek papryki) No nawet szynkę miałam tą samą... co jest grane??
Takie przekroczeina po śniadaniu miałam 3 razy przez pierwsze 3 dni diety jak szukałam chleba.... a od tego czasu po śniadaniu kilka przekroczeń powyżej 120...
Ja na pierwsze śniadanie nie mogę zjeść dwóch kanapek bo wtedy mam cukier około 130. Zwykle jem jedną i drugie śniadanie za 2 godzinki i wtedy jem dwie kanapki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:55
-
nick nieaktualny
-
marzenka06 wrote:Ja na pierwsze śniadanie nie mogę zjeść dwóch kanapek bo wtedy mam cukier około 130. Zwykle jem jedną i drugie śniadanie za 2 godzinki i wtedy jem dwie kanapki.
-
Dziewczyny a kiedy rano mierzycie cukier? Zaraz po przebudzeniu, jakąś chwilę po, czy tuż przed śniadaniem? Bo to pewnie też wyniki będą różne... Ja mierzę jakieś 10-15 min po wstaniu z łóżka (czasem jeszcze trochę poleżę jak się obudzę, a teraz często budze się 6-7 a dosypiam do 8 )
Może jutro spróbuję i zmierzę nawet 4 razy... Po brzebudzeniu, jak wstanę, tak jak zawsze po powrocie z łazienki i potem jeszcze raz przed samym śniadaniem... Zobaczę jakie będą wyniki...
Bo wczoraj zmierzyłam i 97... poszłam jeszcze raz umyć ręce, zmieniłam igłę bo kilka dni nie zmianiałam i nagle 93.. to już 4 jednostki... Może ma też znaczenie kiedy się ten cukier zmierzy? Diab. powiadziała że to nie ważne byle na czczo, ale śniadanie powinnam zjęść do poł godziny bo wstaniu z łóżka... Ale dla mnie te kilka jednostek może mieć znaczenie żeby jednak uniknąć insuliny na noc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 14:29
-
Nie wiem o co chodzi z tym chlebkiem w jajku ale strasznie zaluje ze nie wyszlo bo bylo pyszne
Kamcia jak bylam w II miesiącu to umarl mąż mojej koleżanki i ja na pogrzebie bylam.
Domi ja tez musze troche polezec bo tak to jestem jak czlowiek bez kawyA sniadanie wlasnie zauwazylam lepiej mi cukrowo wychodzi jak zjem pozniej niz zaraz po obudzeniu. Jak jadlam zaraz po pobudce to mialam powyżej 110 a teraz jem wlasnie gdzies po pol godziny i wychodzi 90-105.
No wazylam 62kg przy wzroście 157 wiec byloby z czego zrzucacPrzed ciaza nosilam rozmiar S lub M.
Dzis jade na zakupy, poszukam sobie płatków pelnoziarnistych bo jakos mi sie tak chce z mlekiem ze szok
Ale przy tych moich loteriowych cukrach nie wiąże z nimi wiekszych nadziei. Sprubuje tez kupic kaszke smakije i może to wasze belriso i zobaczymy co sie ze mna bedzie dzialoJak nie wyjdzie to spróbuję zrobic sama
A placki do tortilli ale kupne jadla ktoras przy cukrzycy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 14:48