Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySernik na zimno
Ser taki mielony naturalny np.z biedronki wymieszać ze śmietanką kremową 30% (wiem tłusta ale to na całą tortownice) połączyć z całym opakowaniem żelatyny rozpuszczonej w szklance mleka gorącego dodać ksylitol np 4 łyżki. Masę wylać na tortownice wyłożona papierem lub np herbatnikami pełnoziarniste mi i do lodówki. Można wrzuci kilka malin i orzechów do masy.
Na wierzch przygotować galaretkę z 200g ugotowanych malin połączonych z 2 płaskimi łyżkami żelatyny.
Jadłam ten sernik w początkach diety i cukier miałam maksymalnie 90 kilka
Wiem ze niektórzy stosują galaretkę zamiast żelatyny ale to do sprawdzenia bo każda ma dużo cukrukamciaelcia, goodwill lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:a ja mam pierwsze przekroczenie od tygodnia
125 po podwójnej porcji pomidorowej (mam wrażenie im więcej daję jogurtu, tym gorzej...?
a po "waszej" godzinie 112
i jaki z tego wniosek? Trza po NASZEMU mierzyć
goodwill lubi tę wiadomość
-
Kamcia czyli masz normalne wyrzuty glykozy po posilkowej, a po godzinie od zakończenia posiłku cukier w normie
Byłam z moim tatą kupić rowerek biegowy.dla młodego, więc prezent na 2 latka kupiony
Alle młody nadal goraczkuje, po czopku mu przeszło na 4h, a teraz znowunie chcę iść do przychodni bo tyle zagrypialców, że znowu coś złapie
-
nick nieaktualny
-
Jestem
Myslałam, ze nie dojde do intermarche, jestem do niczegoa smakiji nie było
na jutro mam schabowego z frytkami , a co tam! poprosiłam panią w sklepie, żeby taki cienki plaster schabu dla mnie ukroiła i rozbiła, a dla męża uczciwa porcję ! jak nie zjem, to się nie dowiem, czy mogę
a co do zupki, wpisałam 125, bo tak mam mierzyć, ale taki cukier mnie nie rusza(o czym wcześniej pisałam), z przymrużeniem oka jest 120. Wczoraj było po takiej samej porcji 110, a jutro zjem bez jogurtu
agatia, u nas czopek tez był tylko na 4h, więc dawałam wtedy lek z ibuprofenem(mała miała 2 razy gorączkę: po szpitalnym rotawirusie i trzydniówce)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 17:35
-
tak żabka, po waszemu cukry po zupie 112
czyli norma
oszczędzam paski ale nie mogłam się powstrzymać od pomiaru
a teraz kłuje całe podbrzuszei to uznaję za ciążowe. Mówię do męża , że od rana boli mnie w prawej pachwinie, a on do mnie: no, dzidzia rośnie! i woła: rośnij dzidzia, rosnij!
ach ci faceci!raz na ruski rok ponarzekam , a on jeszcze to zignoruje -
nick nieaktualnyDzięki agatia.
Daj mu na przemian czapek i nurofen albo w syropie nurofen z paracetamol co 4h.
Kamciaelcia ja wróciłam z mężem bo nie dała bym rady dojść do domu.
Właśnie wracam z biedronki bardzo powoli i mnie brzuch boli razem z pachwinami.
Jadłyscie arbuza?????
Zamierzam wypróbować -
nick nieaktualnyschabowy w prawdzie cienko z panierką na nim było ale mój pierwszy, ziemniaki i fasolka szparagowa 99 cukier
właściwie to powinnam zmierzyć jeszcze teraz żeby zobaczyć czy ten tłuszcz mi nie zamieszał ale co tam.....mam to w czterech literach
tak jecie te frytki że pomyślałam że mogłabym i ja spróbować więc zajrzałam do zamrażarki w osiedlowym sklepie. Frytki formy Aviko skład: ziemniaki, tłuszcz palmowy i......uwaga....
.....glukoza
ech.....ci producenci....wszędzie ładuja glukozę
No Kamcia teraz tylko czekać aż zacznie spiewać do brzucha
:D:D
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej ja od paru dni tez wlasnie mam takie klucie tam w dole jak szpilką wczoraj wieczorem wogole mnie okresowo troche bolalo ale potem usnelam. Juz mi coeaz ciezej.w kibelku jestem co godzina albo i czesciej. Wogole przez ostatnie dwa dni jakby kg wiecej na wadze mozliwe to to?