X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamcia ja robię w mikrofali fryty i jem je prawie codziennie na podwieczorek, a na obiad kaszę lub ziemniaki i na kolację kaszę z obiadu.
    Czy któraś jadła placki ziemniaczane? Uwielbiam i bym zjadła ;)

A jak się robi frytki w mikrofali? ??
    Placków ziemniaczanych bym chętnie zjadła ale bałabym się :( i ziemniaki i mąka. ..ale myślałam ostatnio o takich z cukini? ?co o tym sądzicie? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamcia ja robię w mikrofali fryty i jem je prawie codziennie na podwieczorek, a na obiad kaszę lub ziemniaki i na kolację kaszę z obiadu.
    Czy któraś jadła placki ziemniaczane? Uwielbiam i bym zjadła ;)
    Ja jadłam, nie pamiętam ile zjadłam, ale jadłam żeby się porządnie najeść, z sosem pieczarkowym, ze 2 ze śmietaną, po godzinie leżenia 112, mąki jakąś łyżkę czy dwie dałam na kilo ziemniaków, oczywiście cebula i jajko też, do sosu też mąką i śmietana poszła, Ale wiem że nie wszystkim placki służą i różnie jest

żabka04 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A jak się robi frytki w mikrofali? ??
    Placków ziemniaczanych bym chętnie zjadła ale bałabym się :( i ziemniaki i mąka. ..ale myślałam ostatnio o takich z cukini? ?co o tym sądzicie? ?
    Te z cukinii też jadłam i też ok, dzisiaj właśnie robię na kolację, juz starta w misce żeby wodę puściła, tak samo daje jajko i mąkę, Ale mąki tylko trochę bo jak za dużo to są gumowate a ja wolę chrupiące a bez mąki to się znów jakoś gorzej pieką, no i trzeba kilka godzin wcześniej zetrzeć i odstawić żeby wodę puściła i ja porządnie odcisnąć bo inaczej też guma z nich będzie

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asa mąki używam pszennej pełnoziarnistej, używałam orkiszowej pełnoziarnistej Ale cukry po niej gorsze miałam

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupiona mąkę zytnia pełnoziarnista...a cukinia w lodowce :) placki ziemniaczane czy z cukini lubię z sosem czosnkowym. Jedne i drugie robie tez z warzyw tartych na dużych oczkach -wtedy wystarcza tyci mąki. Jak myślicie, grubo tarte ziemniaki zmienia cukry? Najpierw odważe się zrobić te z cukini. Boję się że się narobie a one nie posłużą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:56

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uwielbiam placki....a już za babkę ziemniaczaną czy kiszkę dałabym się pokroić

póki co nie próbowałam....boję sie tartych ziemniorków
    :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi moja mama robiła i kaszkę i babke a mi to nigdy nie wyszło. ..a więc od 14 lat nie jadłam :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w któryś dzień zrobię placki ziemniaczane.
    Córka się ucieszy:-)
    Uwielbia że śmietana i cukrem.
    Więc jak będzie okazja to spróbuję i napisze jakie cukry:-)
    A teraz idę zmierzyć po arbuzie hihi

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka bo ty to zabezpieczona :) insulina :D ale moje cukry nie dorównują twoim a więc twoje wyniki nie przeloza się na moje ;) odwrotnie tak (moje dobre cukry u ciebie jeszcze lepsze )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obiadku 101. A te same bitki, kasza, ogoreczek o pyszne buraczki :)
    Żabka dawaj wynik po arbuzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po 2 kawałkach arbuza trójkątach cukry 90!
    Jutro idę po jeszcze hihi

Placki zrobię pojutrze bo córką chce kotlety smakowały wszystkim.
    Przy lądzie z mięsem dalej nie mogę stać :-( czyli mi nie przeszło do rzeczy ze moge w kuchni juz stać i gotować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W biedronce jest bardzo słodki arbuz.
    Kupcie i prubojcie.
    A co tam :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia robię frytki na opcji grilla w mikrofali, bo w.piekarniku za długo to trwa ;)
    Żabko no z cukrem i śmietaną to niebo w gębie :) placki z cukinii też mniami :) jak młoda cukinia to ja kroję w plasterki, doprawiam, panieruje i smażę :)

Jutro mielony i buraczki :) a może pojutrze cukinia leżą dwie :) i dwa bakłażany :)

Co.ja mam zjeść na.kolację... na nic nie mam ochoty, a wszystko jest z cukrem na granicy :/

Ale buziek nawstawiałam... he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 19:21

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 90 po polowce pomelo. Czyli mniej niż po całym greipfrucie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dorwałam dzis na zakupach kalarepe i wlasnie pozarlam 1/4 na kanapce :) Mmmm pyszna byla. :)
    Co do pradu z kuchenki podczas robienia frytek. Ja frytki robie kilka razy w tygodniu i raz sie pozalilam mężowi ze strasznie duzo za prad zaplacimy to mi powiedzial ze nie jemy slodyczy, nie pijemy sokow, nie pieczemy ciast wiec wyjdziemy finansowo na równo :)

Bylam na zakupach i chcialam kupic sobie jakies ciuchy. Rany jaka ja sie czuje nieatrakcyjna :( Niby makijaz i fryzurw jest a mimo to czuje sie jak kupa. Czego bym nie przymierzyla to zle wygladam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 19:26

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mam w mikrofali funkcje rusztu. ..ale robie jeden obiad dla mnie i męża wiec duża porcja frytek jednak musi być z piekarnika. Ale jak będę sama wezmę pod uwagę mikrofale
    Mi się marzą placki z cukini jak ziemniaczane ;) po weekendzie spróbuję. Świat nie wyprawiamy wiec mogę duperelami się zająć :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia nie zjem cukini ani bakłażana i szpinaka.
    Dla mnie to nie istnieje :-(
    A placki że śmietana porze i kstylionem. Wiem niebo.
    Ale ci powiem jakie cukry będą to spróbujesz u siebie np. O jednego mniej :-)

Dorinka też tak czułam się w pierwszej ciazy:-(
    Nie wspomnę po porodzie ale przytyłam ok. 20kg.:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ja kalarepe pochlaniam cała bez niczego między posiłkami :) szkoda psuć jej smak chlebem
    Ostatnio w netto były po 2 zl

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży schudlam. W domu było o 12 kg mniej niż przed. Jak teraz tak będzie to obiecałam sobie ze zadbam o to by waga nie wróciła ;) raczej będę karmić mm wiec przejdę na dietę odchudzająca i powiem nie cukrzycy!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buraczki do obiadu??....a cukier po nich?

to są jakieś sensacyjne wiadomości dla mnie
    a jak te buraczki robicie?

marzą mi się do mielonego okrutnie.....mielone piekę w piekarniku i jakby tak w niedzielny obiad wyjechać do nich z buraczkami....ech

nie zasnę przez Was dzisiaj normalnie :)

żabka skąd wytrzasnęłaś arbuza??
    i po ile?

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ