X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka tak badanie na czczo :)

Ja juzr nie mogę patrzeć na mięso, mdli mnie. Na obiad jem tylko frytki z mizerią. Chyba kilka dni zrobię przerwy od mięsa bo nie przełknę.
    Zupa wyszła pyszna, cukier po niej 84 mimi ziemniaków, makaronu razowego i.śmietany. Potem jeszcze zjem dokładkę :)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I obiad tez dzis do dupy. 150g. frytek z piekarnika, mizeria i piers z kurczaka z pieczrkami i lyzka startego sera z piekarnika i wynik 126 :O Nieduzo ponad norme ale biorac pod uwage ze takie jedzenie jem conajmniej 2x w tygodniu i NIGDY nie mialam po tym wiecej jak 105 to jednak wysoko. Nie wiem co sie dzis ze moimi cukrami dzieje :(

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka masz gorszy dzień. Zasady nie odkryjemy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na obiad pizza własnej roboty. Cukier po 1,5h 133, po kolejnej 0,5h 143.....po kolejnych 10 minutach 120, głodna już jestem, ale muszę poczekać. Tyle roboty, a efekt mizerny, ach, szkoda gadać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 19:49

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarde po pół godziny od kedzeniar też mam skoki cukru, lekarki powiedziały, że to normalne i grunt, żeby szybko spadało czyli, zeby po 1h było w normie.
    Szkoda, że się narobiłaś a cukier wywalił :/

twardan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj po łyżce ziemniaków,kotleciki schabowym surówka z buraków 2 łyżki i surówka z kapusty pekińska z kukurydza i śmietana 2 łyżki wynik 112.
    Dziś frytki z piekarnika troszeczkę, kotlet schabowy i surówka z pekińskej tylko wróciłam ogórka kiszonego wynik 105.
    Zagryzlam cukiernie trufelkiem hihi
    Nie mogę się od nich powstrzymać.

To kiedy pojęcie ten kefir albo jogurt naturalny z czym???? Przed kolacja pozna czy po kolacji.
    Potrzebuję się załatwić więc skorzystam z waszego sposobu a nie doczytałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan wrote:
    na obiad pizza własnej roboty. Cukier 133, po 0,5h 143.....po kolejnych 10 minutach 120, głodna już jestem, ale muszę poczekać. Tyle roboty, a efekt mizerny, ach, szkoda gadać....

Szkoda:-((((

twardan lubi tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie kamcia najbardziej wkurza w tej cukrzycy. To ze jej nie rozumiem. Jestem 1.5 miesiaca na diecie. Nie robie specjalnie eksperymentow, scisle trzymam sie diety i jem wlasciwie tylko to co mam juz sprawdzone i w miare pewne. A i tak moje cukry zachowuja sie nieobliczalnie i nie wiem dlaczego :/ Mam kilka sprawdzonych obiadow ktore wałkuje na okrągło i zawsze mam na nich cukry do 105. Moze to rzeczywiście slabszy dzien dla cukrow. Albo drzemka przed obiadem.
    A teraz maz mnie jeszcze zdenerwowal bo wcina sobie jabłko. Tez bym chciala chociaz polowke a musze czekac az to gowno spadnie :(

3i49o7esw7obg123.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piję kefir do ostatniej kolacji o 22:00

żabka04, agatia lubią tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan wrote:
    ja piję kefir do ostatniej kolacji o 22:00

Dzięki za odp.
    A co zamiast kefir bo ja nie przelkne tego :-) z resztą nie mam!:-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pijee kefir do ostatniej kolacji, czasem kilka łyków w nocy jak wstaję do wc. I rano mnie goni ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję z jogurtem naturalnym jak nie pójdę jutro do WC to kupie jutro kefir.
    Ale będzie misja go przełknąć :-(

Dorinka lubi tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piernicze cos jest dziś ze mna nie tak. Po 1h od obiadu 126, po 2h od obiadu 111. Wolno spada jak cholera. Chyba ze najwiekszy wyrzut cukru byl pozniej niz po 1h. Ale zazwyczaj jem co ok. 1-1.5h i nie zauwazylam zeby II pomiary byly przez to wyzsze. Jestem juz glodna :(

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po frytkach na obiad cukier 125, a po 10 min 85. U mnie to strasznie szybko spada, aż się dziwię. Więc zaraz coś znowu zjem bo jestem głodna.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka nie umiem ci podpowiedzieć z tymi dzisiejszymi cukrami. Sama siebie nie rozumiem. Dla mnie logiczne jest że kazdy dzien jest inny ale bywają drastyczne różnice po tych samych posiłkach. Ja tez mam dziś frytki :) miały być wczorajsze żeberka ale moja szwagierka uwielbia moje jedzenie i dojadla całe mięso :D ( nie żałuję jej! ). Do frytek sadzone jajeczko mniam mniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 17:22

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciągnęłam ze 3 talerze ciepłej zupy z nadzieją, że postawię się na nogi. Niestety nic z tego i jutro lekarz mnie nie ominie :/
    Już mam dosyć tego chorowania, cały czas jestem przeziębiona :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia na pewno rozsadniejsze jest pójście do lekarza bo nawet nie mamy jak się leczyć domowymi sposobami
    Obiad pyszny :) chrupiące fryteczki, jajo sadzone z pysznym zolteczkiem i pomidory z cebula i jogurtem. Nawet mąż nie mógł się najeść taka pysznoscia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o obiedzie a ja już od 5 min po kolacji!!!!!
    Tak taka głodna byłam.
    Zmierzyłam o 16:25 cukier po kawałku sernika na zimno 93!!!!
    Wszamalam puszkę śledzia w sosie z pomidorami dodałam cebulki ahhhh pychotka

Wiecie co za uważałam że jem większe porcję a miałam jeść malutko jak dla wrobelka.
    Oczywiście na wagę stanęłam jak się zorientowalam i waga moja stoi w miejscu.
    Hmmmmm

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja też jem duże porcje i są dni gdzie jem cały czas, a waga też stoi w miejscu. Już przynajmniej nie spada ;)

Kamcia pewnie antybiotyk dostanę i może on mnie na nogi postawi. Po te pseudo leki to nic nie dają. A już na początku ciąży 2,5 tyg się przechorowałam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia najważniejsze żeby antybiotyk był przy infekcji bakteryjnej. ..
    Pamiętam jak w pracy poszliśmy z dzieckiem do lekarza. Diagnoza : wirusowe zapalenie oskrzeli. Leczenie : antybiotyk :) padlam. ..ale nie mi decydować czy podać lek -lekarz o tym zdecydował. Antybiotyk dzidzi nie zaszkodzi a wręcz obojgu wam pomoże
    Moja waga stoi z tendencja do małych minusów. Ale dzidzia zacznie rosnąć(wyraźnie w kilo :) ) i waga na pewno się podniesie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ