Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabuszka tak badanie na czczo
Ja juzr nie mogę patrzeć na mięso, mdli mnie. Na obiad jem tylko frytki z mizerią. Chyba kilka dni zrobię przerwy od mięsa bo nie przełknę.
Zupa wyszła pyszna, cukier po niej 84 mimi ziemniaków, makaronu razowego i.śmietany. Potem jeszcze zjem dokładkę -
I obiad tez dzis do dupy. 150g. frytek z piekarnika, mizeria i piers z kurczaka z pieczrkami i lyzka startego sera z piekarnika i wynik 126
Nieduzo ponad norme ale biorac pod uwage ze takie jedzenie jem conajmniej 2x w tygodniu i NIGDY nie mialam po tym wiecej jak 105 to jednak wysoko. Nie wiem co sie dzis ze moimi cukrami dzieje
-
na obiad pizza własnej roboty. Cukier po 1,5h 133, po kolejnej 0,5h 143.....po kolejnych 10 minutach 120, głodna już jestem, ale muszę poczekać. Tyle roboty, a efekt mizerny, ach, szkoda gadać....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 19:49
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
nick nieaktualnyJa wczoraj po łyżce ziemniaków,kotleciki schabowym surówka z buraków 2 łyżki i surówka z kapusty pekińska z kukurydza i śmietana 2 łyżki wynik 112.
Dziś frytki z piekarnika troszeczkę, kotlet schabowy i surówka z pekińskej tylko wróciłam ogórka kiszonego wynik 105.
Zagryzlam cukiernie trufelkiem hihi
Nie mogę się od nich powstrzymać.
To kiedy pojęcie ten kefir albo jogurt naturalny z czym???? Przed kolacja pozna czy po kolacji.
Potrzebuję się załatwić więc skorzystam z waszego sposobu a nie doczytałam. -
nick nieaktualny
-
To mnie kamcia najbardziej wkurza w tej cukrzycy. To ze jej nie rozumiem. Jestem 1.5 miesiaca na diecie. Nie robie specjalnie eksperymentow, scisle trzymam sie diety i jem wlasciwie tylko to co mam juz sprawdzone i w miare pewne. A i tak moje cukry zachowuja sie nieobliczalnie i nie wiem dlaczego
Mam kilka sprawdzonych obiadow ktore wałkuje na okrągło i zawsze mam na nich cukry do 105. Moze to rzeczywiście slabszy dzien dla cukrow. Albo drzemka przed obiadem.
A teraz maz mnie jeszcze zdenerwowal bo wcina sobie jabłko. Tez bym chciala chociaz polowke a musze czekac az to gowno spadnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja piernicze cos jest dziś ze mna nie tak. Po 1h od obiadu 126, po 2h od obiadu 111. Wolno spada jak cholera. Chyba ze najwiekszy wyrzut cukru byl pozniej niz po 1h. Ale zazwyczaj jem co ok. 1-1.5h i nie zauwazylam zeby II pomiary byly przez to wyzsze. Jestem juz glodna
-
Dorinka nie umiem ci podpowiedzieć z tymi dzisiejszymi cukrami. Sama siebie nie rozumiem. Dla mnie logiczne jest że kazdy dzien jest inny ale bywają drastyczne różnice po tych samych posiłkach. Ja tez mam dziś frytki
miały być wczorajsze żeberka ale moja szwagierka uwielbia moje jedzenie i dojadla całe mięso
( nie żałuję jej! ). Do frytek sadzone jajeczko mniam mniam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 17:22
-
Agatia na pewno rozsadniejsze jest pójście do lekarza bo nawet nie mamy jak się leczyć domowymi sposobami
Obiad pysznychrupiące fryteczki, jajo sadzone z pysznym zolteczkiem i pomidory z cebula i jogurtem. Nawet mąż nie mógł się najeść taka pysznoscia
-
nick nieaktualnyWy tu o obiedzie a ja już od 5 min po kolacji!!!!!
Tak taka głodna byłam.
Zmierzyłam o 16:25 cukier po kawałku sernika na zimno 93!!!!
Wszamalam puszkę śledzia w sosie z pomidorami dodałam cebulki ahhhh pychotka
Wiecie co za uważałam że jem większe porcję a miałam jeść malutko jak dla wrobelka.
Oczywiście na wagę stanęłam jak się zorientowalam i waga moja stoi w miejscu.
Hmmmmm -
Żabko ja też jem duże porcje i są dni gdzie jem cały czas, a waga też stoi w miejscu. Już przynajmniej nie spada
Kamcia pewnie antybiotyk dostanę i może on mnie na nogi postawi. Po te pseudo leki to nic nie dają. A już na początku ciąży 2,5 tyg się przechorowałam. -
Agatia najważniejsze żeby antybiotyk był przy infekcji bakteryjnej. ..
Pamiętam jak w pracy poszliśmy z dzieckiem do lekarza. Diagnoza : wirusowe zapalenie oskrzeli. Leczenie : antybiotykpadlam. ..ale nie mi decydować czy podać lek -lekarz o tym zdecydował. Antybiotyk dzidzi nie zaszkodzi a wręcz obojgu wam pomoże
Moja waga stoi z tendencja do małych minusów. Ale dzidzia zacznie rosnąć(wyraźnie w kilo) i waga na pewno się podniesie