Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mniej przynajmniej po połowie kaszki nie bylo zaskoczenia i 106. Wlasnie zladlam II polowke jako kolacje
I uwaga uwaga - piekę ciastoChce zobaczyc czy zda sie na swieta. Znalazlam na jakiejs stronie z przepisami dla cukrzyków
Wkleje wam wszystko co skopiowalam.
100g gorzkiej czekolady
100g mlecznej czekolady
200g masła
90g cukru (my dałyśmy 50g)
8g cukru waniliowego
6 jajek
1 łyżka mąki pszennej
Czekolady i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na białą masę. Dodać stopioną czekoladę i masło oraz przesianą mąkę. Wymieszać i przelać do natłuszczonej formy. Piec w temperaturze 190 stopni przez ok. 20-22 minuty. Wyjąć z piekarnika, nawet jeśli środek wydaje się nieupieczony. Pozostawić do ostygnięcia.Przy podziale tarty na 16 porcji, jedna ma tylko 0,9 WW.
Dzis upieke a jutro spróbuję mozeA jak sie bede bała to bedzie dla męża
żabka04, domi05 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ciasto upieklam. Sprobowalam okruszek bo testy beda jutro. Pierwsze wrazenie - zamiast dodawac czekolade mleczna spkojnie można dac 2 czekolady gorzkie i dzieki temu ograniczyc weglo i cukry proste. Ja dałam 1 mleczna, 1 gorzka, 50g ksylitolu i 1 lyzke mąki pelnoziarnistej i po okruszku mam wrazenie ze jest strasznie slodkie. Ale w smaku zajebi....
kamciaelcia, agatia, żabka04 lubią tę wiadomość
-
Ok dam znac ale nie przewiduje niczego dobrego przynajmniej dla moich cukrów bo to jest poprostu za dobre
!
Ale moimi cukrami niespecjanie sie trzeba sugerowac bo ja mam chyba najgorsze cukry z naszego grona
Dzis po 1 połowie kaszko 104 ale po drugiej połowie w późniejszym czasie juz 116. A wy mozecie po calych wcinac